Δημήτρης και Τάσος Χρύσανθος: Τα δύο αδέλφια που δημιούργησαν την... Tsaperdona της Ρόδου

Δημήτρης και Τάσος Χρύσανθος: Τα δύο αδέλφια που δημιούργησαν την... Tsaperdona της Ρόδου

Δημήτρης και Τάσος Χρύσανθος: Τα δύο αδέλφια που δημιούργησαν την... Tsaperdona της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 10737 ΦΟΡΕΣ

Το ιταλικό εστιατόριο στην Ιαλυσό που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την Ιταλία, προσφέρει εξαιρετικά και ποιοτικά πιάτα

Τα δύο αδέλφια από την Ιαλυσό της Ρόδου, ο Τάσος και Δημήτρης Χρύσανθος, είναι οι επιχειρηματίες που δημιούργησαν τη γευστική και όμορφη «Τσαπερδόνα»! Ένα αυθεντικό ιταλικό εστιατόριο, το οποίο πολύ γρήγορα αγκαλιάστηκε από τους Ροδίτες και τις Ροδίτισσες αλλά και τους επισκέπτες μας, οι οποίοι το ανέδειξαν ως το κορυφαίο ιταλικό εστιατόριο της περιοχής μας.

Η οικογενειακή επιχείρηση ξεκίνησε να λειτουργεί τον Φεβρουάριο του 2019. Αποτελούσε για τα δύο αδέλφια έναν πολυετή στόχο. Ο Δημήτρης Χρύσανθος, υπηρετούσε επί 23 ολόκληρα χρόνια ως στέλεχος σε ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού μας, ενώ την τελευταία πενταετία, εργάστηκε στην Ιταλία σε αυθεντικά παραδοσιακά εστιατόρια και εξειδικεύτηκε στην πίτσα.
Ο αδελφός του, Τάσος Χρύσανθος είναι διευθυντής ξενοδοχείων την τελευταία 15ετία στο νησί της Ρόδου ενώ διαθέτει 30 έτη εμπειρίας στο κλάδο του τουρισμού.

«Είμαστε γέννημα θρέμμα Ιαλυσιώτες οπότε επιλέξαμε τον τόπο καταγωγής και την ιδιαίτερη πατρίδα μας, την Ιαλυσό για να πραγματοποιήσουμε το πρώτο επιχειρηματικό μας βήμα – σημείωσαν μιλώντας στη «Ροδιακή».
Βρισκόμαστε στην οδό Ιερού Λόχου 48 και ξεκινήσαμε δειλά με ένα μαγαζί με εμβαδόν 52 τετραγωνικά μέτρα. Την επόμενη χρονιά, το 2020 πήραμε και το διπλανό μαγαζί, επεκταθήκαμε και φτάσαμε στα 120 τετραγωνικά και πριν από λίγους μήνες κάναμε νέα επέκταση και πλέον οι εσωτερικοί χώροι ξεπερνούν τα 200 τετραγωνικά μέτρα.»

Το όνομα «Τσαπερδόνα» πώς προέκυψε;
Θέλαμε κάτι που να εκφράζει τη φιλοσοφία μας και αυτό αποδίδεται απόλυτα με τη λέξη “Tsaperdona” που προέρχεται από το ιταλικό sopra dona και σημαίνει τη λυγερόκορμη γυναίκα και με την ελληνική της σημασία παραπέμπει στην παιχνιδιάρα και ναζιάρα γυναίκα. Το concept μας ήταν να δημιουργήσουμε μια γνήσια ιταλική trattoria με κυρίαρχες γεύσεις τα ζυμαρικά και τις πίτσες και είμαστε ευτυχισμένοι που πετύχαμε τον αρχικό μας στόχο.

Να δημιουργήσουμε και τα καταφέραμε ένα ιταλικό εστιατόριο που θα είναι προσιτό σε όλους, ένα όμορφο και πολιτισμένο περιβάλλον με άριστο σέρβις που θα γεύονται 72 διαφορετικές γεύσεις και έχουμε μια πολύ πλούσια κάβα που αποτελείται από ελληνικά και ιταλικά κρασιά για όλα τα βαλάντια.

Και οι διακρίσεις βεβαίως δεν άργησαν να έρθουν...
Είναι μια τεράστια ηθική ικανοποίηση η πρώτη θέση που καταλάβαμε στο διαγωνισμό Best Rhodes Awards και μας ανέδειξε το κοινό της Ρόδου καλύτερο ιταλικό εστιατόριο – πιτσαρία και καλύτερο delivery. Επίσης έχουμε αναδειχθεί και σε διεθνείς διαγωνισμούς (Trip Αdvisor, Google και άλλους οργανισμούς) κορυφαίο εστιατόριο σε ολόκληρο το νησί της Ρόδου. Αυτό πέρα από τη χαρά και την ικανοποίηση, είναι μια μεγάλη ευθύνη για να εξακολουθούμε να παραμένουμε στην κορυφή των προτιμήσεων των Ροδιτών.
Η συνταγή μας είναι απλή: άριστη εξυπηρέτηση και πανέμορφο περιβάλλον και κυρίως όλο αυτό το συνδυάζουμε με εξαιρετικής ποιότητας φαγητό με τις προσιτές τιμές. Άριστα υλικά, οι καλύτερες πρώτες ύλες, τέλεια γνώση της ιταλικής κουζίνας, αγάπη και φαντασία στα πιάτα μας, αυτό θα γευθεί όποιος έρθει στον χώρο μας.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά το κοινό της Ρόδου, όλης της Ρόδου που μας έχει αγκαλιάσει και μας εμπιστεύεται και έχουμε φίλους φανατικούς από την πόλη της Ρόδου και από όλες τις περιοχές του νησιού μας..
Αυτή η εμπιστοσύνη των κατοίκων της Ρόδου τριπλασίασε το μαγαζί μας σε λιγότερο από μια τριετία και αναλογίζομαι ότι ξεκινήσαμε δειλά – δειλά με 3 άτομα προσωπικό και πλέον τους θερινούς μήνες έχουμε 17 εργαζομένους.
Η επιλογή και η κορυφαία αξιολόγηση από τον κόσμο, είναι ένα βαρύ φορτίο που μας χαροποιεί και επειδή η φιλοσοφία μας είναι ότι εχθρός του καλού είναι το άριστο ενημερώνουμε όλη την πελατεία μας ότι τους επιφυλάσσουμε πολλές εκπλήξεις, γευστικές και μη και τους διαβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε το ίδιο ποιοτικό και γευστικό μονοπάτι που βαδίζουμε τρία τώρα χρόνια».

Διαβάστε ακόμη

Ελευθερία Βασιλειάδη - Άθενα: "Τα προβλήματα των μηχανικών βρίσκονται πέρα και πάνω από τα κόμματα"

Ιάκωβος Γρύλλης: Το ΤΕΕ Δωδεκανήσου χρειάζεται ένα νέο ξεκίνημα

Χατζής (πρόεδρος ΠΟΞ): Ποιότητα δεν σημαίνει μόνο τετράστερα ή πεντάστερα ξενοδοχεία

Δήμαρχος Μεγίστης: «Έχουμε ανάγκη για έναν τουλάχιστον γιατρό γενικής ιατρικής»

Βάιος Καλοπήτας: «Εμείς παλεύουμε για το νησί μας κι εκείνοι παλεύουν για τις καρέκλες τους»

Ο 89χρονος Ροδίτης που έχει 6 παιδιά, 66 εγγόνια και δισέγγονα

Γιάννης Παππάς: «Οι Eυρωεκλογές δεν είναι επίδειξη επαναστατικής γυμναστικής»

Νίκος Παντελής: Ο κωμικός από τη Ρόδο, είναι το πιο «φρέσκο» πρόσωπο της ελληνικής stand-up σκηνής