Θα ανέβει και θα κατέβει... 27 φορές τον Προφήτη Ηλία

Θα ανέβει και θα κατέβει... 27 φορές τον Προφήτη Ηλία

Θα ανέβει και θα κατέβει... 27 φορές τον Προφήτη Ηλία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3620 ΦΟΡΕΣ

Τα έσοδα από την εκδήλωση (Εveresting Challenge) θα δοθούν για την αντιμετώπιση του νεανικού διαβήτη

Αύριο Σάββατο 8 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο το event παγκοσμίου φήμης Εveresting Challenge που θα διοργανώσει ο αθλητής του τριάθλου Θοδωρής Τσικούρης.

Οδοντίατρος στο επάγγελμα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ρόδο, αλλά ζει πλέον μόνιμα στην Αθήνα. Αποφάσισε όμως να διοργανώσει αυτό το event στην πατρίδα του ώστε μέσα από την προβολή που θα γίνει να διαφημιστεί σε όλο τον κόσμο.

Περιλαμβάνει το ανέβασμα και κατέβασμα μέρους της ανηφόρας που οδηγεί από τη Σάλακο προς τον Προφήτη Ηλία, τόσες φορές ώστε τα συνολικά μέτρα να ισούνται με το ύψος του όρους Έβερεστ, από το οποίο πήρε και το όνομά του.

Για το τι ακριβώς θα γίνει το Σάββατο δόθηκε συνέντευξη Τύπου στην οποία πήρε μέρος και ο ίδιος ο αθλητής που εξήγησε όλα όσα αφορούν τη διοργάνωσή του.
Μάλιστα παρευρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χρήστος Ευστρατίου ο οποίος αναφερόμενος στο γεγονός δήλωσε μεταξύ άλλων: «Έχουμε έναν αθλητή, παιδί της Ρόδου που αποφάσισε το Σάββατο να διοργανώσει ένα event το οποίο λέγεται Everesting Challenge.

Αυτό γίνεται σε όλο τον κόσμο και μπαίνει σε πλατφόρμα όπου ο αθλητής κάνει αναβάσεις σε βουνά με ειδικούς χρόνους που αναγράφονται σε αυτή την πλατφόρμα.
Αυτό γίνεται στο πλαίσιο του εθελοντισμού καθώς έτσι θα συγκεντρωθούν και χρήματα και τρόφιμα που θα δοθούν στην πανελλήνια ένωση αγώνα κατά του νεανικού διαβήτη. Η περιφέρεια στηρίζει το εγχείρημα καθώς γίνεται και προβολή της Ρόδου και επειδή ο Θοδωρής είναι γέννημα θρέμμα της Ρόδου προτίμησε να έρθει εδώ και να την διαφημίσει παγκόσμια.

Στο πλευρό του βρίσκονται και εθελοντικές ομάδες». Παίρνοντας τον λόγο ο ίδιος ο αθλητής Θοδωρής Τσικούρης δήλωσε τα εξής: «είμαι οδοντίατρος, μένω μόνιμα στην Αθήνα και είμαι τριαθλητής μεγάλων αποστάσεων. Φέτος στις 8 Μαΐου θα διοργανώσω στη Ρόδο μετά από πολύ κόπο και με πολύ μεγάλη παρέα και πολλές εθελοντικές οργανώσεις το Everesting Challenge. Είναι ένα event παγκοσμίου φήμης μεταξύ των ποδηλατών στο οποίο καλείται ο έμπειρος αναβάτης να ανεβεί μία ανηφόρα οπουδήποτε στον κόσμο τόσες φορές πάνω κάτω ώστε τα συνολικά υψομετρικά να ισούνται με το όρος Έβερεστ, από το οποίο πήρε και το όνομάα του. Δηλαδή, 8.848 μέτρα.

Αυτά για να βγουν στη Ρόδο χρειάστηκε να το ψάξω πολύ καθώς δεν έχουμε ψηλά βουνά. Αποφασίστηκε να το διοργανώσω στο χωριό Σάλακος και συγκεκριμένα στην ανηφόρα μετά το χωριό που πηγαίνει προς Προφήτη Ηλία.

Είναι ακριβώς όπως πρέπει η ανηφόρα. Έχει μήκος 5 χλμ με μέση κλίση 7,8%.
Αυτή την ανηφόρα θα την ανέβω το λιγότερο 27 φορές και άλλες τόσες φορές η κατάβαση. Το εγχείρημα ξεκίνησε για φιλανθρωπικό σκοπό για να μαζευτούν χρήματα για την πανελλήνια ένωση αγώνα κατά του νεανικού διαβήτη.

Ο δεύτερος λόγος είναι για να προβληθεί η Ρόδος ως τουριστικός και αθλητικός προορισμός που ήδη προβάλλεται και από άλλες διοργανώσεις. Χωρίς τις εθελοντικές οργανώσεις και τις επιχειρήσεις που με στηρίζουν δεν θα γινόταν αυτό».

Όπως τόνισε ο αθλητής, το εγχείρημα στηρίζουν 28 επιχειρήσεις και εθελοντικές ομάδες και απηύθυνε κάλεσμα σε όλους να παρευρεθούν.

Στη συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκαν επίσης ο Κώστας Τζάνος εκ μέρους του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού η Μαρία Ντοβέλου από την Ελληνική ομάδα διάσωσης και η Καίτη Θεοδωράκη πρόεδρος της τριαθλητικής ομάδας Ρόδου.

Όλοι τους αναφέρθηκαν στο event προσκαλώντας τους ποδηλάτες και τους αθλητές να παρευρεθούν και να συντροφεύσουν τον Θοδωρή Τσικούρη αυτές τις 14 έως και 18 ώρες που μπορεί να διαρκέσει. Παράλληλα το πρωί της ίδιας μέρας η Δήμητρα Πατάπη προπονήτρια του παιδικού τμήματος τα παιδικης ομάδας του Ροδήλιου και ο Σάββας Πότσος προπονητής της ποδηλατικής ομάδας του Παραδεισίου θα κάνουν ένα μικρό event δεξιοτεχνίας με μικρά παιδιά.

Σημειώνεται ότι κατά τη διεξαγωγή του θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Ο αθλητής θα ξεκινήσει στις 6 το πρωί έξω από το εκκλησάκι της Αγίας Ειρήνης μετά τη Σάλακο. Θα ανεβαίνει μέχρι τις παιδικές κατασκηνώσεις χωρίς διακοπή και στη συνέχεια θα κατεβαίνει ενώ θα σταματά μόνο για ανεφοδιασμό.

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»