Ελεύθερος με όρους ο Γεωργιανός που είχε 11 δενδρύλλια σε γλάστρες

Ελεύθερος με όρους  ο Γεωργιανός που είχε  11 δενδρύλλια σε γλάστρες

Ελεύθερος με όρους ο Γεωργιανός που είχε 11 δενδρύλλια σε γλάστρες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 869 ΦΟΡΕΣ

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες μετά την απολογία του ο 46χρονος από τη Γεωργία που συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου να έχει στην κατοχή του περισσότερα από 400 γραμμάρια κάνναβης και έντεκα δενδρύλλια σε γλάστρες!

Η σύλληψη του 46χρονου έγινε στις 4 Μαΐου και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του τού ασκήθηκε από τον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου ποινική δίωξη για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών με τη μορφή της κατοχής και καλλιέργειας και παραπέμφθηκε στην ανάκριση.

Ο 46χρονος συνοδευόμενος από τη συνήγορό του κα. Ματούλα Παπαβεργή προσήχθη χθες το πρωί ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου για να απολογηθεί όπου και αρνήθηκε τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 46χρονος ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων πως τα ναρκωτικά που βρέθηκαν στην κατοχή του τα είχε αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση και πως για τον λόγο αυτό και προχώρησε και στην καλλιέργεια των δενδρυλλίων ώστε να εξασφαλίσει τις ποσότητες που χρειαζόταν ο ίδιος και να μην χρειάζεται να τις αναζητά.

Ο 46χρονος δήλωσε ότι είναι εξαρτημένος χρήστης ναρκωτικών ουσιών τις οποίες και λαμβάνει αρκετά χρόνια τώρα. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας, ο 46χρονος από τη Γεωργία αφέθηκε ελεύθερος με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση εξιχνιάστηκε στο πλαίσιο των ειδικών επιχειρησιακών δράσεων που πραγματοποιούνται για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών. Έτσι στις 4 Μαΐου 2021 το απόγευμα έπειτα από αξιολόγηση στοιχείων οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία εντοπίστηκε ο 46χρονος και ακολούθησε έρευνα σε χώρο διαμονής του. Εκεί, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Κάνναβη συνολικού βάρους 435 γραμμαρίων

• 11 φυτά κάνναβης, ύψους έως 40 εκατοστά τα οποία καλλιεργούσε μέσα σε γλάστρες που βρισκόταν σε μπαλκόνι

• Εξοπλισμός εσωτερικού τύπου καλλιέργειας κάνναβης

• Ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δενδρύλλια ο 46χρονος τα διατηρούσε σε πάνινες γλάστρες τις οποίες άλλοτε έβγαζε στο μπαλκόνι και άλλοτε τις είχε εσωτερικά όπου με τη βοήθεια του εξοπλισμού αναπτύσσονταν.

Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων