Έκλειψη

Έκλειψη

Έκλειψη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 326 ΦΟΡΕΣ

Μετά την επιστροφή του Edward στη ζωή της, η Bella συνεχίζει να ακροβατεί ανάμεσα στα αισθήματά της για το αγαπημένο της βαμπίρ και τον παιδικό της φίλο (και λυκάνθρωπο) Jacob. Εν τω μεταξύ, μια σειρά φόνων στο κοντινό Σιάτλ, ανησυχεί την οικογένεια Cullen, αφού υποψιάζονται ότι η Victoria, ένα πανίσχυρο βαμπίρ που θέλει να τους εκδικηθεί, ετοιμάζει έναν ανίκητο στρατό από νέα βαμπίρ και οργανώνει την επίθεσή της.

ΚΡΙΤΙΚΗ - ΣΠΥΡΟΣ ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η βλακεία, ο συντηρητισμός και η βαρεμάρα συνεχίζονται και στην τρίτη ταινία, «Έκλειψη», του εφηβικού ρομαντικού έπους «Λυκόφως» που ξεπήδησε από τα μυθιστορήματα της Stephenie Meyer. Στο τρίτο «επεισόδιό» του, το κερδοφόρο franchise, που συνεχίζει να στοχεύει ψυχρά και υπολογιστικά στις κοριτσίστικες καρδιές των απανταχού φανατικών οπαδών του, δεν κάνει τίποτα άλλο από το να ανακυκλώνει ξανά και ξανά τα ίδια θέματα της ερωτικής αγνότητας και της δια βίου δέσμευσης, αγνοώντας παντελώς το ρυθμό, τη δραματουργία και τις ερμηνείες. Κι αν για το τελευταίο, οι πρωταγωνιστές Kristen Stewart, Robert Pattinson και Taylor Lautner μάς έχουν πείσει εδώ και καιρό για την ανικανότητά τους να υποδυθούν έστω και αυτούς τους μονοδιάστατους χαρακτήρες, ούτε ο σκηνοθέτης David Slade (του «Hard Candy» και του «30 Days Of Night»), πάντα υπό το άγρυπνο βλέμμα των παραγωγών της Summit Entertainment, φαίνεται να βρίσκει το χώρο για ν’ αναπτύξει τα δύο πρώτα.

Έτσι, έχουμε και πάλι τους τρεις ήρωες της ταινίας, τη θνητή Bella, τον βρυκόλακα Edward και τον λυκάνθρωπο Jacob, να περιφέρουν το συντηρητικό, απαθές, μορμονικών αντιλήψεων (όπως και η συγγραφέας) «ερωτικό» τους τρίγωνο, μουρμουρίζοντας ξέπνοα, σχεδόν αυνανιστικά, τις γλυκανάλατες ατάκες τους χωρίς να φανερώνουν ίχνος συναισθήματος και αγωνίας, στοιχεία απαραίτητα για να δημιουργηθεί ένα ρομάντζο που θα κάνει το θεατή να εμπλακεί με τα τεκταινόμενα στην οθόνη. Υπομονή, δύο ταινίες έμειναν ακόμα.

Σκηνοθεσία: David Slade

Παίζουν: Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner, Ashley Greene, Anna Kendrick, Bryce Dallas Howard, Billy Burke, Peter Facinelli, Dakota Fanning

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτό πάρτι σήμερα στη Ρόδο για τη στέψη του Καρόλου

Πέντε προτάσεις για ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς στη Ρόδο

Το “3rd Rhodes Salsa Weekend” είναι γεγονός!

Στη ραδιοφωνική οικογένεια του «Μελωδία Ρόδου» μπαίνει o Ν. Μουρατίδης

«Στην αγκαλιά σου»: Κυκλοφόρησε το νέο single του Ροδίτη ερμηνευτή, Νίκου Κυπριώτη

Σήμερα η συναυλία της Έλενας Παπαρίζου

Συναυλία στην Ιαλυσό

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στη Ρόδο!