Διθύραμβος για την Κάρπαθο: «Μια γωνιά παραδείσου στο Αιγαίο πέλαγος»

Διθύραμβος για την Κάρπαθο: «Μια γωνιά παραδείσου στο Αιγαίο πέλαγος»

Διθύραμβος για την Κάρπαθο: «Μια γωνιά παραδείσου στο Αιγαίο πέλαγος»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 567 ΦΟΡΕΣ

Η δημοσιογράφος Giacomina Valenti γράφει έναν διθύραμβο για την Κάρπαθο!

Με τίτλο «Κάρπαθος, το νησί του Αιγαίου για διακοπές μακριά από τα πλήθη. Μια γωνιά παραδείσου στο Αιγαίο πέλαγος που εγγυάται ήρεμες διακοπές όλο τον χρόνο»! Το εμπεριστατωμένο και πλούσιο αφιέρωμα στην Κάρπαθο στα σίγουρα δεν θα αφήσει αδιάφορους τους αναγνώστες της πολύ γνωστής διαδικτυακής σελίδας www.tpi.it.

Η δημοσιογράφος αφού εξηγεί πού βρίσκεται η Κάρπαθος δίνει πληροφορίες για τις δυνατότητες του ταξιδιώτη και εξηγεί με λεπτομέρειες ακόμη και για τις παραλίες που μπορεί κανείς να επισκεφθεί ανάλογα με τον άνεμο που φυσά!

Σε ένα άλλο σημείο του άρθρου γίνεται αναφορά στην τοπική κουζίνα που, όπως φαίνεται, η δημοσιογράφος τη γνωρίζει καλά! «Πρέπει σίγουρα να δοκιμάσετε τις μακαρούνες, ένα πιάτο φτιαγμένο με αλεύρι μαγειρεμένο με τον παραδοσιακό τρόπο και σερβίρετε με κρεμμύδια ψημένα σε βούτυρο και με σιτάκα, το τυπικό κατσικίσιο τυρί του νησιού. Μην χάσετε τα πολλά τυπικά γλυκά, ιδίως τα ζιμπίλια, το παραδοσιακό επιδόρπιο από σταφύλια».

Πολύ πετυχημένη είναι επίσης και η καταγραφή στις δραστηριότητες που μπορεί να κάνει ο επισκέπτης της Καρπάθου. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Στην πραγματικότητα, η Κάρπαθος είναι ένας παράδεισος για τους πεζοπόρους: υπάρχουν πολλά δρομολόγια για να περάσετε μέσα από τα δάση και τα δάση του νησιού, το οποίο είναι κυρίως ορεινό και στη συνέχεια δροσιστείτε με μια βουτιά στην πεντακάθαρη θάλασσα.

Αλλά μπορείτε επίσης να διασχίσετε το νησί με ποδήλατο βουνού και μπορείτε να κάνετε αναρρίχηση σε όλους, ιδίως στο Όρος Κάλι Λίμνη με την κορυφή 1.215 μέτρων, με θέα στη θάλασσα».

Ναι, μπορούμε να πούμε ότι είναι από τα πιο εμπεριστατωμένα και ταυτόχρονα συμπυκνωμένα τουριστικά άρθρα που έχουμε διαβάσει σε ξένα ευρείας κυκλοφορίας περιοδικά. Και έρχεται σε μια στιγμή που το νησί το έχει μεγάλη ανάγκη.

Η αρθρογράφος, που ας σημειώσουμε κάνει ρεπορτάζ με θέμα τον τουρισμό από το 2009, δίνει τις απαραίτητες πληροφορίες για τον ενδιαφερόμενο επισκέπτη και κλείνει το άρθρο της αναφέροντας ότι:

«Η Κάρπαθος κράτησε αναλλοίωτες τις παραδόσεις και το αρχαίο μεσογειακό της πνεύμα, το οποίο μπορείτε πραγματικά να αναπνέετε σε κάθε γωνιά αυτού του νησιού που ασκεί μια μοναδική γοητεία: είναι δύσκολο να μην επιστρέψετε μετά από αυτό που θα ανακαλύψετε».

Διαβάστε ακόμη

Κοινή επιστολή διαμαρτυρίας Δημαρχών Η.Ν. Κάσου και Καρπάθου για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών

Διαμαρτυρία της Αδελφότητας Ολυμπιτών Καρπάθου "Η Δήμητρα" για την επαναδρομολόγηση του "ΠΡΕΒΕΛΗΣ"

Κάρπαθος: Κάηκαν τέσσερα αυτοκίνητα στο πάρκινγκ του αεροδρομίου

Για απόπειρα ζωοκτονίας συνελήφθη στην Κάρπαθο 61χρονος

Χοροί, παραδοσιακές φορεσιές και μουσική κατά την υποδοχή του πρώτου τσάρτερ στην Κάρπαθο (βίντεο)

Αφιερωμένο στην Όλυμπο της Καρπάθου το τελευταίο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής «Από Τόπο σε Τόπο»

Σημαντική δωρεά ιστορικού πίνακα στην κοινότητα Ολύμπου Καρπάθου

Επίσκεψη του δημάρχου Καρπάθου στον υφυπουργό Γ. Παππά για την αναβάθμιση του νησιού