Πάνω από 1,9 εκατ. ευρώ θα «γλιτώσει» ο Δήμος Ρόδου από το συμβιβασμό με την κοινοπραξία “EN.ACT.-ΣΤΗΡΙΞΙΣ Α.Ε.”

Πάνω από 1,9 εκατ. ευρώ  θα «γλιτώσει» ο Δήμος Ρόδου από το συμβιβασμό με την κοινοπραξία “EN.ACT.-ΣΤΗΡΙΞΙΣ Α.Ε.”

Πάνω από 1,9 εκατ. ευρώ θα «γλιτώσει» ο Δήμος Ρόδου από το συμβιβασμό με την κοινοπραξία “EN.ACT.-ΣΤΗΡΙΞΙΣ Α.Ε.”

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1705 ΦΟΡΕΣ

Ποσό άνω του 1,9 εκατομμυρίου ευρώ θα «γλιτώσει» ο Δήμος της Ρόδου, μετά την πρόταση που κατέθεσε η κοινοπραξία “EN.ACT.-ΣΤΗΡΙΞΙΣ Α.Ε.” και η οποία εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή, κατά τη χθεσινή της συνεδρίαση, σύμφωνα με την οποία η Εταιρεία παραιτείται από κάθε ένδικο βοήθημα, δικόγραφο ή διοικητική προσφυγή, όπως επίσης δεν θα διεκδικήσει το συγκεκριμένο ποσό, εφόσον ο Δήμος της καταβάλει τα 3,3 εκατ. ευρώ περίπου από τα οφειλόμενα, μέχρι και δέκα ημέρες από τη λήξη της σύμβασης που είναι στις 6 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Ο.Ε., ήρθε για έγκριση πρόταση της EN.ACT. και της Κοινοπραξίας, με θέμα «λήξη και εκκαθάριση συμβάσεων αναφορικά με το έργο «Αποκομιδή-μεταφορά και διαχείριση Α.Σ.Α. σάρωση (μηχανική και χειρωνακτική), χαρτοκοπή-κλαδοκοπή (μηχανική και χειρωνακτική) καθώς κι αποκομιδή και διαχείριση δημοτικών αποβλήτων συσκευασίας του Δήμου Ρόδου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ άλλων, η Εταιρεία αναφέρει ότι για τις υπηρεσίες που έχει παράσχει έχουν υποβληθεί από μέρους της οι σχετικοί λογαριασμοί περιόδου από 1.5.2020 έως και 30.4.2021, οι οποίοι παραμένουν ανεξόφλητοι μέχρι σήμερα και ανέχονται συνολικά (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) για τη μεν Κύρια Σύμβαση στο ποσό των 4.028.069,76 ευρώ, για δε την 1η συμπληρωματική στο ποσό των 407.408,08 ευρώ. Περαιτέρω, το προς τιμολόγηση ποσό της κύριας σύμβασης για το χρονικό διάστημα από τις 30 Απριλίου 2021 μέχρι και την ολοκλήρωση της σύμβασης στις 6 Ιουνίου 2021 δεν θα τιμολογηθεί.

Και προτείνει η Εταιρεία:
«…Ενόψει της ανάγκης ολοκλήρωσης του εναπομένοντος μέρους της επίμαχης σύμβασης και της ομαλής διευθέτησης όλων των μεταξύ μας διαφωνιών και αμφισβητήσεων και με σκοπό την αποφυγή άσκοπων δικαστικών αντιδικιών, της δεινής οικονομικής θέσης στην οποία έχει περιέλθει η εταιρεία μας εξαιτίας της μη εισέτι είσπραξης των συμβατικών αμοιβών δώδεκα μηνών αλλά πρωτίστως και λόγω των εξαιρετικά πρωτόγνωρων συνθηκών που δημιουργήθηκαν εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού (COVID-19) και λαμβάνοντας υπόψη τις σχετικές αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων του δήμου Ρόδου, σας προτείνουμε τη μείωση του φυσικού και κατ’ ακολουθία του οικονομικού αντικειμένου του έργου επί των ήδη υποβληθέντων λογαριασμών ποσού 628.020,00€ πλέον ΦΠΑ για την Κύρια Σύμβαση, πλέον του ποσού το οποίο αφορά τις εργασίες από 30-4-2021 έως 6-6-2021, οι οποίες θα εκτελεστούν σύμφωνα με το τιμολόγιο της μεσαίας περιόδου, αλλά δεν θα τις τιμολογήσουμε, και ποσού 207.288,64€ πλέον ΦΠΑ για την πρώτη Συμπληρωματική Σύμβαση…».

Με βάση τα παραπάνω, λοιπόν, αιτείται από τον Δήμο, να εξοφλήσει το ποσό των 3.299.000,00 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, το αργότερο εντός δέκα (10) ημερών από την επομένη της λήξεως της επίμαχης σύμβασης (06.06.2021), δηλαδή από τις 07 Ιουνίου 2021.

Ζητάει, επίσης, τη χορήγηση βεβαιώσεων καλής εκτέλεσης των συμβάσεων, καθώς και την επιστροφή του συνόλου των κατατεθεισών από μέρους της εγγυητικών επιστολών, σύμφωνα με το κανονιστικό πλαίσιο της σύμβασης.

Περαιτέρω, καλεί τον Δήμο όπως προβεί σε όλες τις δέουσες ενέργειες για την υπογραφή της σύμβασης με την ΕΕΑΑ, με αναδρομική ισχύ από την ημερομηνία λήξης της προηγούμενης σύμβασης, ώστε να μπορέσει η Εταιρεία να αποζημιωθεί για το 50% επί της επιδότησης για τα ανακτηθέντα ανακυκλώσιμα υλικά, καθώς και για το 100% της επιδότησης του κόστους μεταφοράς αυτών.

Τέλος, δηλώνουν ότι τόσο η Εταιρεία (EN.ACT. A.E.) όσο και η Κοινοπραξία καθώς και η εταιρεία «Στήριξις ΑΕ», θα παραιτηθούν από κάθε ένδικο βοήθημα, δικόγραφο ή διοικητική προσφυγή που έχουν κατατεθεί ενώπιον οιουδήποτε ποινικού, διοικητικού ή πολιτικού δικαστηρίου ή ενώπιον οιασδήποτε διοικητικής αρχής, που σχετίζονται με την εκτέλεση των ως συμβάσεων αυτών.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο