Τρία ατμόπλοια και πολλά πετρελαιοκίνητα από τη Ρόδο στη Σύμη για την πανήγυρη του Πανορμίτη

Τρία ατμόπλοια και πολλά πετρελαιοκίνητα από τη Ρόδο στη Σύμη για την πανήγυρη του Πανορμίτη

Τρία ατμόπλοια και πολλά πετρελαιοκίνητα από τη Ρόδο στη Σύμη για την πανήγυρη του Πανορμίτη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 205 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Σάββατον 27 Μαΐου 1961 Αριθ. Φύλλου 3036

Ο ΑΓΙΟΣ ΤΗΣ ΣΥΜΗΣ ΠΑΝΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΟΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΡΙΑ ΑΤΜΟΠΛΟΙΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑ ΣΚΑΦΗ ΔΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΝ ΤΟΥ ΠΑΝΟΡΜΙΤΟΥ

Ποίοι θα μεταβούν - Τα μέτρα τάξεως - Χιλιάδες προσκυνηταί
Τρία ατμόπλοια και πολλά πετρελαιοκίνητα θα κινηθούν εκ Ρόδου και των άλλων νήσων σήμερον και αύριον διά την μεταφοράν προσκυνητών-εκδρομέων προς την Ιεράν Μονήν του Πανορμίτου Σύμης, η οποία πανηγυρίζει, καθώς και διά την επιστροφήν αυτών.

Επ’ ευκαιρία της πανηγύρεως του θαυματουργού Ταξιάρχου Μιχαήλ του Πανορμίτου, η ιερά μονή του οποίου έχει καταστή τόπος Πανδωδεκανησιακού προσκυνήματος, ανηγγέλθησαν εκδρομαί εκ Ρόδου και εκ των γειτονικών προς την Σύμην νήσων, μεταξύ άλλων δέ θα μεταβούν εις Πανορμίτην ο Πρωτοσύγγελος της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Αλέξανδρος, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Πετρίδης και εκπρόσωποι διαφόρων αρχών του Νομού.

Εν τω μεταξύ, το Κεντρικόν Λιμεναρχείον Ρόδου, το οποίον ως συνήθως αναλαμβάνει την τήρησιν της τάξεως κατά την αποβίβασιν και επιβίβασιν των προσκυνητών, ανήγγειλεν ότι εις την προκυμαίαν Πανορμίτου θα είναι τεταγμένη, εις υπηρεσίαν, δύναμις λιμενοφυλάκων με επικεφαλής τον υπολιμενάρχην Ρόδου, ενώ εις την παραλίαν Ρόδου ετέρα δύναμις με επικεφαλής αξιωματικόν, θα διευκολύνη τους εκδρομείς.

Κατά σχετικήν ανακοίνωσιν το κοινό δέον όπως εφοδιασθή διά σημειωμάτων προτεραιότητος, ως τονίζεται δέ θα εκτελεσθούν 5 δρομολόγια ατμοπλοίων διά την μετάβασιν και απεριόριστα υπό πετρελαιοκινήτων.
Εξ άλλου, η Επιτροπή της Ιεράς Μονής ανήγγειλεν ότι κατηρτίσθη ειδικόν πρόγραμμα υποδοχής και φιλοξενίας των προσκυνητών, οι οποίοι αναμένεται ότι θα ανέλθουν εφέτος εις πολλάς χιλιάδας.

Τέλος θεωρείται βέβαιον ότι αι θρησκευτικαί τελεταί και αι άλλαι εκδηλώσεις θα είναι εφέτος ανάλογοι εις μεγαλοπρέπειαν, υποβλητικότητα και συμμετοχήν προς εκείνας της εποχής της μεγάλης ακμής της Σύμης.

ΑΓΓΛΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΑΙΡ ΘΑ ΓΥΡΙΣΘΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΡΟΔΟΝ
Υπό αγγλικής κινηματογραφικής εταιρείας θα γυρισθή προσεχώς εις Ρόδον ταινία ντοκυμανταίρ μικρού μήκους, με θέμα τα αξιοθέατα της νήσου.
Η ταινία αύτη θα γυρισθή εις τα πλαίσια προσπαθείας διά την παραγωγήν επτά ομοίων ταινιών, από διαφόρους περιοχάς της Ελλάδος, αι οποίαι θα προβληθούν εις κινηματογράφους και από της τηλεοράσεως της Αγγλίας και άλλων χωρών.

Τον προσεχή Ιούλιον αναμένεται εις Αθήνας επιστημονική αποστολή υπό τον δόκτορα Μπέκ του Ινστιτούτου Θαλασσίων Μελετών του Μονάχου, η οποία θα γυρίση ταινίαν με θέμα «Ο βυθός της Μεσογείου».
Σημαντικόν μέρος της ταινίας θα κινηματογραφηθή εις τας ελληνικάς θάλασσας, προς τον σκοπόν δέ αυτόν η αποστολή θα έλθη και εις Ρόδον.

ΟΙ ΧΘΕΣΙΝΟΙ ΠΑΝΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Χθές εις το Εθνικόν Στάδιον διεξήχθησαν οι πανδωδεκανησιακοί μαθητικοί αγώνες στίβου των οποίων τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
ΥΨΟΣ: Νικηφοράκης (Βενετοκλείου Γυμνασίου) 1,70 μ., Μπόνης (Εμπορικής Σχολής) 1,50 και Κούρος (Βενετοκλείου Γυμνασίου) 1,45.

ΤΡΙΠΛΟΥΝ: Ροδίτης (Β,Γ,) 12,91 μ., Μακρόπουλος (ΒΓ) 12.35 μ., Φιλίππου (ΒΓ) 12.34 μ. Καπνουδάκης (Λέρος) 12.07μ., Πέρος (ΒΓ) 11.95μ.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΣΚΟΒΟΛΙΑ: Κόκκινος (Κάλυμνος 30.10 μ., Χρ. Ιωάννου (ΒΓ) 25.61 και Τσαμπανάκης (ΒΓ) 22,84 μ.

ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΔΙΣΚΟΒΟΛΙΑ: Γιαννίκης (ΒΓ) 34.77 μ., Παυλίδης (ΒΓ) 28.67 μ., Σκούφαλος (Κάλυμνος) 30.07 μ. και Αντωνιάδης (ΕΣ) 30.63 μ.
ΑΠΛΟΥΝ: Λουλουδάς (Λέρου) 5.61 μ., Ρηνιού (ΒΓ) 5,50 μ. και Παπαδόπουλος (ΒΓ) 5.40 Μ.
ΑΚΟΝΤΙΟΝ: Μοσχής (ΕΣ) 54.30 μ., Μουσελλής (Καλύμνου) 41.57 μ. και Καντορντζόγλου (ΒΓ) 32.65 μ.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...