Γ. Ματσίγκος: Αυξάνεται η κίνηση στη Ρόδο, αλλά κλειδί θα είναι η Αγγλία

Γ. Ματσίγκος: Αυξάνεται η κίνηση στη Ρόδο, αλλά κλειδί θα είναι η Αγγλία

Γ. Ματσίγκος: Αυξάνεται η κίνηση στη Ρόδο, αλλά κλειδί θα είναι η Αγγλία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 812 ΦΟΡΕΣ

Σε περίπου 16.000 ανέρχονται οι τουρίστες που φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή στη Ρόδο, ενώ από τη μέρα που ξεκίνησαν οι πτήσεις εκτιμάται ότι ο αριθμός τους έχει φτάσει περίπου στις 20.000, αριθμός ικανοποιητικός αν αναλογιστεί κανείς ότι πέρυσι τέτοια εποχή η σεζόν δεν είχε ακόμα ξεκινήσει.

Σταδιακά και μέρα με τη μέρα η τουριστική κίνηση αυξάνεται έστω και με αργούς ρυθμούς, όμως οι εκτιμήσεις συντείνουν στο ότι τα πράγματα θα βελτιώνονται όσο περνά ο καιρός, ανάλογα και με τις αποφάσεις των κρατών για τη διενέργεια των ταξιδιών.

Σε ό,τι αφορά τους τουρίστες που επέλεξαν να έρθουν στη Ρόδο, τα στοιχεία δείχνουν ότι οι διακοπές τους διαρκούν κατά μέσο όρο 8 έως 9 μέρες, ενώ στα ξενοδοχεία που τους φιλοξενούν οι πληρότητες φτάνουν στην καλύτερη περίπτωση το 40%

Ερωτηθείς από τη «Ροδιακή» ο πρόεδρος του συλλόγου διευθυντών ξενοδοχείων Ρόδου και γενικός διευθυντής των ξενοδοχείων Atrium Γιώργος Ματσίγκος, αναφορικά με τη λειτουργία των ξενοδοχείων στο νησί μας απάντησε ότι το προηγούμενο διάστημα υπήρξε ένας ενθουσιασμός για να ανοίξουν όλα τα ξενοδοχεία φέτος αλλά αυτό δεν έχει συμβεί ακόμα, καθώς μέχρι τώρα δεν υπήρξαν τόσες πολλές πτήσεις για να μπορέσει αυτό να υλοποιηθεί.

Μιλώντας για τις αγορές και την κατάσταση που επικρατεί σε αυτές δήλωσε συγκεκριμένα: «Όσα ξενοδοχεία δουλεύουν με Σκανδιναβούς και την αγγλική αγορά δεν έχουν ανοίξει επί της ουσίας.

Έρχονται λίγοι τουρίστες από τη Σουηδία και από την Αγγλία αλλά οι αγορές δεν έχουν ανοίξει επίσημα. Από το Ισραήλ ξέραμε ότι θα ήταν λίγα τα αεροπλάνα και άρα ήταν αναμενόμενο να έχουμε καθίζηση στις κρατήσεις.

Τα ξενοδοχεία που άνοιξαν αλλά στηρίζονται στους Σκανδιναβούς, στους Βέλγους και στην αγγλική αγορά είναι αναμενόμενο να μην έχουν πληρότητα και θα αργήσει μερικές εβδομάδες να αυξηθεί η κίνηση. Όσα έχουν πελάτες Γερμανούς, Πολωνούς, Ελβετούς. Αυστριακούς, Τσέχους, Γάλλους, εκεί τα πράγματα είναι καλύτερα. Η αγορά κινείται καλύτερα σε αυτές τις χώρες».

Πάντως, σύμφωνα με όσα υπογράμμισε, η Αγγλία θα είναι το κλειδί που θα ανοίξει την αύξηση στο τουριστικό ρεύμα και τόνισε ότι, αν δεν γίνουμε πράσινος προορισμός, από τη συγκεκριμένη χώρα δεν θα πρέπει να περιμένουμε μεγάλη αύξηση. Αναφερόμενος στους Σκανδιναβούς, όπως είπε αναμένεται να αρχίσουν να έρχονται τέλος Ιουνίου με αρχές Ιουλίου.

Ο κ. Γιώργος Ματσίγκος
Ο κ. Γιώργος Ματσίγκος

Μιλώντας ειδικά για την αγγλική αγορά τόνισε ότι δημοσιογραφικές πληροφορίες της Μεγάλης Βρετανίας αναφέρουν ότι ασκούνται πιέσεις, ώστε να αποσπαστούν τα νησιά από την ηπειρωτική χώρα.

Όπως είπε, πιέζει και η Ισπανία και η Ελλάδα προς αυτή την κατεύθυνση και εκτιμάται ότι τελικά θα γίνει ο διαχωρισμός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, τόσο ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος όσο και ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ασκούν πιέσεις για να γίνει ο διαχωρισμός των νησιών οπότε εκτός απροόπτου θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις.

Την ίδια στιγμή οι αεροπορικές εταιρείες περιμένουν να αυξηθεί η ζήτηση γιατί κάποια αεροπλάνα που ήδη εκτελούν πτήσεις δεν έχουν μεγάλη πληρότητα και άρα δεν μπορούν να προγραμματίσουν περισσότερες πτήσεις αν δεν αρχίσουν να γεμίζουν τα υπάρχοντα.

Σε ό,τι αφορά άλλες αγορές, όπως υπογραμμίζει ο κ. Ματσίγκος, η Ρωσία επιτρέπει τα ταξίδια στην Ελλάδα αλλά δεν έδωσε ακόμα άδεια στις αεροπορικές εταιρείες να πετάξουν σε ό,τι αφορά τις πτήσεις τσάρτερ. Η Ουκρανία από την άλλη ξεκινά από αρχές Ιουνίου, αλλά έκλεισε η Λευκορωσία με όσα προέκυψαν σε πολιτικό επίπεδο.

Εν κατακλείδι, ο κ. Ματσίγκος επισημαίνει ότι η μία αγορά παρασύρει την άλλη σε ό,τι αφορά το άνοιγμα για τη σεζόν, καθώς επίσης και το γεγονός ότι το «πράσινο» στον προορισμό δημιουργεί τη ζήτηση.

«Όσο προβάλλουμε τον αριθμό των ατόμων που εμβολιάζονται καθημερινά αυτό είναι ένα θετικό μήνυμα. Εκεί πρέπει να στοχεύσουμε στο ότι έχουμε μειώσει τα κρούσματα αλλά έχουμε αυξήσει και τον αριθμό στους εμβολιασμένους», κατέληξε.

Διαβάστε ακόμη

ΞΕΕ: Ικανοποίηση για το «φρένο» της Ε.Ε. στις αθέμιτες πρακτικές της Booking

Οι Ιταλοί “ψηφίζουν” Αστυπάλαια για διακοπές το φετινό καλοκαίρι

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές

Γ. Ματσίγκος: Πολύ καλά εξελίχθηκε η τουριστική κίνηση τον Απρίλιο στη Ρόδο