Απογοητευμένοι οι τουριστικοί επιχειρηματίες σε πόλη και Ιξιά

Απογοητευμένοι οι τουριστικοί επιχειρηματίες σε πόλη και Ιξιά

Απογοητευμένοι οι τουριστικοί επιχειρηματίες σε πόλη και Ιξιά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3346 ΦΟΡΕΣ

Λόγω της εξαιρετικά μειωμένης τουριστικής κίνησης

Μεγάλη απογοήτευση επικρατεί στους τουριστικούς επιχειρηματίες της Ιξιάς αλλά και της πόλης της Ρόδου, λόγω της εξαιρετικά μειωμένης τουριστικής κίνησης που υπάρχει αυτό το διάστημα, ενώ όσο περνά ο καιρός τόσο και εντείνεται η ανησυχία για την εξέλιξη της τουριστικής περιόδου.

Η εικόνα που υπάρχει είναι απογοητευτική για όσους συνεργάζονται με τις αγορές που ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει, αφού τα κράτη αυτά δεν άνοιξαν ακόμα τα σύνορά τους για ταξίδια, με αποτέλεσμα ξενοδόχοι και καταστηματάρχες να περιμένουν πώς και πώς το πολυπόθητο «πράσινο φως».

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά μεγάλο μέρος της πόλης, η περιοχή της Ιξιάς, καθώς επίσης και η Ιαλυσός που έχουν πελάτες κυρίως από τη Μεγάλη Βρετανία, τη Σκανδιναβία, την Ολλανδία δεν έχουν κίνηση με αποτέλεσμα να υπάρχει απόγνωση και προβληματισμός.

Από την άλλη η αβεβαιότητα που παρατηρείται σε ό,τι αφορά το χρόνο κατά τον οποία θα ανοίξουν τα σύνορα, ενισχύει την απόγνωση των επαγγελματιών που βλέπουν τη σεζόν να συρρικνώνεται και φέτος.
Ειδικά σε ό,τι αφορά την Αγγλία αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η απόφαση της κυβέρνησης στις 7 Ιουνίου για το τι θα πράξει σε ό,τι αφορά τα ταξίδια αναψυχής, και μάλιστα η Ρόδος προσβλέπει σε μία θετική εξέλιξη.
Αναμένει λοιπόν να ενταχθεί το νησί στην κατηγορία με τους πράσινους προορισμούς που θα αποφασίσει η χώρα, για διάφορες δημοφιλείς περιοχές διακοπών, αν και υπάρχουν πολλοί που δεν ενστερνίζονται αυτή την αισιοδοξία. Και αυτό γιατί η Ρόδος τις τελευταίες μέρες παρουσιάζει υψηλό αριθμό κρουσμάτων κάτι που μπορεί να λειτουργήσει ανασταλτικά στην όποια θετική απόφαση.

Πάντως, όπως αναφέρει το tornosnews.gr τα ελληνικά νησιά είναι ανάμεσα στους προορισμούς οι οποίοι είναι πιο πιθανό να βρεθούν στην «πράσινη» λίστα της Βρετανίας, σύμφωνα με το πρώην στέλεχος της Βritish Airways στο κομμάτι της στρατηγικής, Robert Boyle και τον επικεφαλής της PC Agency, Paul Charles, οι οποίοι προέβλεψαν με ακρίβεια τις «πράσινες» χώρες πριν την ανακοίνωσή τους κατά τις πρώτες ανακοινώσεις.

Σύμφωνα με τους ίδιους, τα ελληνικά νησιά, καθώς και τα Κανάρια, η Μάλτα, τα Μπαρμέιντος και η Τζαμάικα, θα είναι ανάμεσα σε ένα μικρό αριθμό νησιωτικών προορισμών της Μεσογείου, του Ατλαντικού και της Καραϊβικής οι οποίοι θα μπουν στην «πράσινη» λίστα κατά τις επόμενες ανακοινώσεις της Βρετανίας.

Αυτό θα αφήσει τους Βρετανούς ταξιδιώτες που ευελπιστούν να ταξιδέψουν σε προορισμούς, όπως η Γαλλία, η Ιταλία και η ενδοχώρα της Ισπανίας, να αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο καραντίνας μετά την επιστροφή τους στην πατρίδα, καθώς οι προορισμοί αυτοί αναμένεται να παραμείνουν στην «πορτοκαλί» λίστα. Οι ίδιοι εκτιμούν ότι τα στατιστικά στοιχεία της επιδημιολογικής κατάστασης στις χώρες αυτές είναι πολύ υψηλά προκειμένου να θεωρηθούν ασφαλείς για ταξίδια.

Για παράδειγμα, ο ρυθμός κρουσμάτων 7 ημερών στην Ισπανία βρίσκεται στο 299 ανά 100.000 κατοίκους, έναντι 28 που είναι στο Ην. Βασίλειο. Στη Γαλλία, ο ρυθμός ανέρχεται σε 102 και στην Ιταλία σε 45 ανά 100.000 κατοίκους.
Η ταχύτητα των εμβολιασμών έχει αυξηθεί στην Ευρώπη όμως τα κράτη συνεχίζουν να παρουσιάζουν καθυστερήσεις έναντι του στόχου του Ην. Βασιλείου. Το 42% του πληθυσμού της Ισπανίας έχει λάβει την πρώτη δόση, όπως και το 43% της Γαλλίας και το 41% της Ιταλίας.

Διαβάστε ακόμη

Ιδιαίτερα ικανοποιητικά εξελίσσεται η τουριστική κίνηση στο νησί μας

ΤUI Γερμανίας: Ξεκίνησαν οι κρατήσεις για το 2025

ΞΕΕ: Ικανοποίηση για το «φρένο» της Ε.Ε. στις αθέμιτες πρακτικές της Booking

Οι Ιταλοί “ψηφίζουν” Αστυπάλαια για διακοπές το φετινό καλοκαίρι

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου