Στο εδώλιο επιχειρηματίας της Ρόδου που είχε στις αποθήκες του είδη «μαϊμού»

Στο εδώλιο επιχειρηματίας της Ρόδου που είχε στις αποθήκες του είδη «μαϊμού»

Στο εδώλιο επιχειρηματίας της Ρόδου που είχε στις αποθήκες του είδη «μαϊμού»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 5314 ΦΟΡΕΣ

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου θα λογοδοτήσει την επόμενη εβδομάδα, 51χρονος επιχειρηματίας που εντοπίστηκε πριν από τρία χρόνια στο νησί μας, από κλιμάκιο του ΣΔΟΕ με χιλιάδες είδη μαϊμού στις αποθήκες και στις επιχειρήσεις του, αξίας άνω του ενός εκατ. ευρώ!

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, η «αντίστροφη μέτρηση» για τον 51χρονο ξεκίνησε όταν στις 2.30 το μεσημέρι της 5ης Σεπτεμβρίου 2018 κλιμάκιο του ΣΔΟΕ διενήργησε έλεγχο στον επαγγελματικό χώρο του 51χρονου στην πόλη της Ρόδου, με αντικείμενο εργασιών το εμπόριο ενδυμάτων.

Ο έλεγχος επεκτάθηκε στην αποθήκη του υποκαταστήματος που βρίσκεται στην ίδια περιοχή, στο κεντρικό κατάστημα της επιχείρησης καθώς και σε άλλα δύο υποκαταστήματα που ανήκουν στη 42χρονη σύζυγό του με αντικείμενο εργασιών το λιανικό εμπόριο ενδυμάτων.

Για όλα τα καταστήματα υπεύθυνος δήλωσε ότι είναι ο 51χρονος. Εκεί οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ, σύμφωνα με πληροφορίες, διαπίστωσαν ότι η επιχείρηση παρήγαγε, εμπορευόταν και διέθετε προς πώληση χονδρική και λιανική, προϊόντας ένδυσης συνολικής ποσότητας 14.653 τεμαχίων, που έφεραν πλαστά σήματα γνωστών οίκων του εξωτερικού (απομιμητικά).

Επιπλέον, στις εγκαταστάσεις της πρώτης επιχείρησης στην πόλη της Ρόδου εντοπίστηκαν 9 μηχανήματα εκτύπωσης και επικόλλησης σταμπών, 5 μηχανήματα κοπής και ραφής σημάτων και σχεδίων, 120.450 στάμπες με σήματα επωνύμων εταιρειών, 318.720 τεμάχια ενδύματα, τσάντες και καπέλα, χωρίς κανένα σήμα ή στάμπα συσκευασμένα σε κούτες και μη, τα οποία θα τοποθετούνταν πλαστά σήματα εταιρειών (απομιμητικά), καθώς και 14.653 τεμάχια ενδυμάτων, τσαντών και καπέλων στα οποία είχαν ήδη τοποθετηθεί τα πλαστά σήματα γνωστών εταιρειών και διατίθεντο προς πώληση.

Σύμφωνα με την έκθεση του ΣΔΟΕ, από την πώληση των απομιμητικών θα αποκομίζονταν παράνομο περιουσιακό όφελος ίσο με το ποσό των 204.223 ευρώ (βάσει της αναγραφόμενης τιμής σε αυτά) που αντιστοιχεί στην αξία πώλησης των ήδη παραποιημένων εμπορευμάτων κατασκευασμένα από την ίδια την επιχείρηση, καθώς και σε παράνομο περιουσιακό όφελος τουλάχιστον 990.536 ευρώ από τα ενδύματα, τσάντες και καπέλα χωρίς κανένα σήμα ή στάμπα που κατασχέθηκαν στην επιχείρηση και στα καταστήματα του 51χρονου και της συζύγου του.

Όλα τα αντικείμενα κατασχέθηκαν ενώ για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του ζευγαριού η οποία παραπέμφθηκε αρμοδίως.

Η απολογία

Η σύλληψη του 51χρονου έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης 5 Σεπτεμβρίου 2018 μετά την «έφοδο» του κλιμακίου του ΣΔΟΕ από την Αθήνα και στη συνέχεια προσήχθη συνοδεία του συνηγόρου του κ. Βασίλη Καταβενάκη ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου ο οποίος και του άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για πλαστογραφία (κατάρτιση και χρήση πλαστού) κατ’ εξακολούθηση για ποσό άνω των 120.000 ευρώ και κατ’ επάγγελμα για ποσό άνω των 30.000 ευρώ.

Την επόμενη μέρα (Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2018), ο 51χρονος στις 11 το πρωί, πέρασε την πόρτα της ανακρίτριας συνοδευόμενος από το συνήγορό του κ. Βασίλη Καταβενάκη όπου και απολογήθηκε αρνούμενος τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 51χρονος ισχυρίστηκε πως τα διάφορα είδη τα έφερνε από την Τουρκία και αφού έβαζε τις στάμπες τα διέθετε προς πώληση στα καταστήματά του. Ο ίδιος είπε πως τα είδη αυτά αν και έφεραν την ένδειξη γνωστών εταιρειών, εντούτοις δεν μπορούσαν σε καμία περίπτωση να αναγνωριστούν ως γνήσια καθώς αφενός η ποιότητά τους ήταν πολύ χαμηλή και αφετέρου επρόκειτο για μοντέλα που δεν έχουν καμία σχέση με τα αυθεντικά.

Ο 51χρονος είπε επίσης πως σε καμία περίπτωση το ύψος της αξίας δεν ανέρχεται σε 1.200.000 ευρώ, όπως εκτίμησε το ΣΔΟΕ, και χαρακτήρισε εντελώς αυθαίρετη την αξία και τον υπολογισμό αυτό καθώς το κάθε τεμάχιο αγοράστηκε σε τιμή κάτω από ένα ευρώ και η πώλησή του δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 2-4 ευρώ.

Για αυτό τον λόγο, επειδή επρόκειτο για προϊόντα χαμηλής ποιότητας δεν ήταν δυνατόν να παραπλανηθούν οι πελάτες, ενώ επεσήμανε ότι όλα τα είδη κάλυπταν τις ανάγκες των καταστημάτων.
Τέλος, ο 51χρονος είπε πως κακώς κατασχέθηκαν περί τις 30.000 προϊόντα τα οποία δεν έφεραν στάμπες και ζήτησε να του επιστραφούν.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο 51χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισής του μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 2.500 ευρώ.

Η δίκη του προσδιορίστηκε να γίνει στις 10 Ιουνίου από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Διαβάστε ακόμη

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου