Τον γύρο της Ρόδου σε 48 ώρες θα κάνει φέτος ο Ben Moorhouse

Τον γύρο της Ρόδου σε 48 ώρες θα κάνει φέτος ο Ben Moorhouse

Τον γύρο της Ρόδου σε 48 ώρες θα κάνει φέτος ο Ben Moorhouse

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1405 ΦΟΡΕΣ

Στις 14 Αυγούστου εις μνήμην της κόρης του Καλλιπάτειρας-Δωροθέας

Δύο μήνες απομένουν για το εγχείρημα που θα πραγματοποιήσει στη Ρόδο ο Ben Moorhouse από την Αγγλία, ο οποίος θα προσπαθήσει να κάνει τον γύρο του νησιού μας μέσα σε 48 ώρες χωρίς καθόλου ύπνο και ξεκούραση.

Ο Ben που είναι πολύ γνωστός στους κατοίκους του νησιού μας από αντίστοιχες δράσεις που πραγματοποιεί τα τελευταία χρόνια στη Ρόδο, φέτος επιστρέφει με μία νέα πρόκληση, ζητώντας την υποστήριξη των κατοίκων και σε αυτό το εγχείρημα.

Τους τελευταίους μήνες προετοιμάζεται σκληρά, για την προσπάθεια αυτή στη χώρα του διαφημίζοντας μάλιστα τη Ρόδο, την οποία θεωρεί δεύτερο σπίτι του, όπως δηλώνει.

Πρόκειται για το “Rhodes Extreme Challenge Walk 2021” που θα διεξαχθεί στις 14 Αυγούστου 2021 και θα είναι αφιερωμένο στη μνήμη της κόρης του Καλλιπάτειρας-Δωροθέας η οποία πέθανε τον Οκτώβριο του 2018 δύο εβδομάδες πριν έρθει στον κόσμο.

Όπως λέει στη «Ροδιακή» ο ίδιος, σκοπός του είναι να κάνει τον γύρο του νησιού σε λιγότερο από 48 ώρες, χωρίς να κοιμηθεί καθόλου ή να ξεκουραστεί, όπως το 2018 που επίσης πραγματοποίησε την ίδια απόσταση αλλά με στάση στο Πρασονήσι όπου και διανυκτέρευσε, πριν επιστρέψει στο Μαντράκι.

«Αυτό το κάνω στο μνήμη της κόρης μου. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν σε μία ειδική κλινική στο Μάντσεστερ της Αγγλίας με σκοπό τη διεξαγωγή ερευνών σε παιδιά για τη διάσωσή τους» είχε πει πρόσφατα ο Ben προσθέτοντας ότι σε αυτή την κλινική γεννήθηκε ο γιος του Απόλλων, που πήρε το όνομά του από τον θεό Απόλλωνα της Ρόδου.

Όπως τονίζει, για το γεγονός αυτό θα δοθεί ιδιαίτερη δημοσιότητα στην Αγγλία και έτσι θα προβληθεί και η Ρόδος, ενώ το μόνο που ζητάει είναι η αγάπη και η υποστήριξη των κατοίκων του νησιού τόσο προς τον ίδιο όσο και στην ομάδα του που θα τον συνοδέψει στο ταξίδι του.

Όπως θυμούνται οι κάτοικοι του νησιού μας, ο Ben Moorhouse και η σύζυγός του Gaynor Thompson από την Αγγλία τα τελευταία χρόνια διασχίζουν μεγάλες αποστάσεις στο νησί της Ρόδου στη μνήμη του συμπατριώτη τους αθλητή του ράγκμπι Steve Prescott.

Ο αθλητής πέθανε σε νεαρή ηλικία από καρκίνο και μάλιστα στην Αγγλία έχει δημιουργηθεί φιλανθρωπικό ίδρυμα το οποίο συμβάλλει στην καμπάνια ενημέρωσης και στήριξης καρκινοπαθών.

Αναφορικά με τη νέα πρόκληση, υπογραμμίζει ότι από τον περασμένο Δεκέμβριο προπονείται σκληρά διανύοντας πολλά χιλιόμετρα ώστε να καταφέρει να επιτύχει τον σκοπό που έχει θέσει, τονίζοντας μάλιστα ότι πολλές φορές η προπόνηση γινόταν υπό κακές καιρικές συνθήκες κάτω από βροχή και με χιόνι και μόνο τις τελευταίες εβδομάδες έχει βελτιωθεί ο καιρός στην πατρίδα του.

Ακόμα όμως και υπό αυτές τις συνθήκες, όπως επισημαίνει, δεν έχει σημασία πόσο πολύ προπονείται αλλά ο σκοπός για τον οποίο γίνεται αυτό. Πάντως υπογραμμίζει ότι στη Μεγάλη Βρετανία διαφήμιζε συνεχώς τη Ρόδο ακόμα και κατά το διάστημα της πανδημίας όταν η Ελλάδα δεν ήταν «πράσινος» προορισμός για τους Βρετανούς τουρίστες.

Πάντως με την ευκαιρία εκφράζει την ευχή πολύ σύντομα μέσα στις επόμενες εβδομάδες η βρετανική κυβέρνηση να δώσει την έγκρισή της για ταξίδια στη χώρα μας, υπογραμμίζοντας ότι οι Βρετανοί τουρίστες επιθυμούν ιδιαίτερα να έρθουν στην Ελλάδα.

Όπως λέει χαρακτηριστικά ο Ben στη «Ροδιακή» σε κάθε ευκαιρία προβάλλει το νησί μας και ζητάει από τους συμπατριώτες του να κλείσουν διακοπές στη Ρόδο, στο νησί του ήλιου, όπως λέει, υπογραμμίζοντας ότι η Ρόδος είναι ασφαλής και τους περιμένει να την επισκεφτούν.

Μάλιστα όταν έρθουν στο νησί μας τους προτρέπει να στηρίξουν τα τοπικά καταστήματα, εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες, μαγαζιά και σούπερ μάρκετ λέγοντάς τους ότι υπάρχει ένας… ολόκληρος παράδεισος έξω από τους τοίχους του ξενοδοχείου!

Κλείνοντας τις δηλώσεις του ο Ben επισημαίνει ότι θα συνεχίσει να προπονείται ελπίζοντας τον Ιούλιο να ανοίξουν τα ταξίδια στην Ελλάδα για τους Βρετανούς τουρίστες και ζητώντας από τους κατοίκους του νησιού μας να στηρίξουν την προσπάθειά του τον Αύγουστο.

Τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα του έχουν ανάγκη υποστήριξης ώστε να μπορέσει να συνεχίσει το περπάτημα για 48 ώρες συνεχώς και να καταφέρει να κάνει τον γύρο του νησιού μας χωρίς ύπνο και ξεκούραση.

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήριο μήνυμα Μίκας Ιατρίδη για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Κινητοποίηση της πυροσβεστικής για φωτιά στην πόλη της Ρόδου

Άνοιξε χθες η πλατφόρμα για το επίδομα μητρότητας στις μητέρες εμπόρους

M. Kόνσολας: Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου πρέπει να παρουσιάσει το δικό του σχέδιο για τη Ρόδο και την Κω

Ακυρώνεται η εκλογή του Βάιου Καλοπήτα με απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου

Τζέιμς Καφετζής για την αποχώρησή του από το Survivor: Πάνω από όλα είναι η οικογένεια

Τσάντα με εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια βρέθηκε σε θαλάσσια περιοχή της Σύμης

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην διευθυντής υγειονομικών υπηρεσιών του ΙΚΑ, γιατρός, Κώστας Κωτικώστας