Mόνος του θα διασχίσει φέτος το νησί ο Ben Moorhouse

Mόνος του θα διασχίσει φέτος το νησί ο Ben Moorhouse

Mόνος του θα διασχίσει φέτος το νησί ο Ben Moorhouse

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 953 ΦΟΡΕΣ

Ξεκινά σήμερα και θα διανύσει 242 χιλιόμετρα

Ο Ben Moorhouse και η Gaynor Thompson από την Αγγλία επιστρέφουν στη Ρόδο φέτος το καλοκαίρι συνεχίζοντας τη δράση που ξεκίνησαν πριν από τρία χρόνια, στη μνήμη του συμπατριώτη τους αθλητή του ράγκμπυ Steve Prescott.

Η δράση περιλάμβανε ένα περπάτημα δεκάδων χιλιόμετρων, όμως φέτος αυτό θα γίνει σε όλο το μήκος του νησιού και όχι μόνο στη μία πλευρά του, όπως τα προηγούμενα χρόνια, με εκκίνηση από το Μαντράκι και κατάληξη στο Πρασονήσι ή αντίστροφα.

Έτσι λοιπόν με αρκετό κουράγιο αλλά και ενθουσιασμό, φέτος το περπάτημα θα περιλαμβάνει μία απόσταση 242 χιλιομέτρων που θα ξεκινήσει σήμερα Κυριακή 5 Αυγούστου, την οποία όμως θα περπατήσει μόνος του ο Ben Moorhouse, αφού η Gaynor Thompson είναι έγκυος έξι μηνών.
Εκείνη όμως θα βρίσκεται δίπλα του συμμετέχοντας στην ομάδα υποστήριξης της προσπάθειας, η οποία θα τον συνοδεύει με αυτοκίνητο μαζί με πολλούς φίλους και γνωστούς.

Στόχος του είναι να διανύσει την απόσταση αυτή μέσα σε 48 ώρες, και μάλιστα σύμφωνα με το πρόγραμμα, σήμερα ο Ben θα ξεκινήσει το περπάτημά του από το Μαντράκι για να φτάσει μετά από 24 ώρες στο Πρασονήσι διανύοντας τη δυτική πλευρά του νησιού. Η επιστροφή θα γίνει με εκκίνηση από το Πρασονήσι τα μεσάνυχτα της επόμενης μέρας ώστε από την ανατολική πλευρά να καταλήξει και πάλι στο Μαντράκι όπου και θα τερματίσει.

Το περπάτημα γίνεται στη μνήμη του αθλητή του ράγκμπυ Steve Prescott, ο οποίος πέθανε σε νεαρή ηλικία από καρκίνο, όμως στην Αγγλία έχει δημιουργηθεί φιλανθρωπικό ίδρυμα, το οποίο συμβάλλει στην καμπάνια ενημέρωσης και στήριξης των καρκινοπαθών.

Μάλιστα όπως επισημαίνει ο Ben Moorhouse, στην πατρίδα του, γίνεται ιδιαίτερη διαφήμιση για το γεγονός αυτό που διεξάγεται τα τελευταία χρόνια στη Ρόδο, προωθώντας και τον προορισμό από τα μέσα ενημέρωσης.

Ο Ben επισημαίνει ότι δεν ζητά οικονομική ενίσχυση από τους κατοίκους της Ρόδου, παρά μόνο την αγάπη και τη στήριξή τους που θα του δώσουν… θετική ενέργεια. Το μόνο που θα μπορούσαν να κάνουν οι κάτοικοι του νησιού για να βοηθήσουν είναι να προσφέρουν κατά τη διάρκεια της διαδρομής λίγη τροφή και νερό ή χυμό.
Σημειώνεται ότι τον Ben Moorhouse και την Gaynor Thompson τίμησε πέρυσι το καλοκαίρι ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Φλεβάρης, λίγες μέρες μετά το περπάτημά τους, καθώς διέσχισαν την απόσταση Πρασονήσι-Ρόδος σε μία μέρα, στο πλαίσιο του αντικαρκινικού αγώνα τον οποίο διεξάγει το ίδρυμα «Steve Prescott».

Κατά την τελετή βράβευσης που πραγματοποιήθηκε στην περιφέρεια και στην οποία παρευρέθηκε και η πρόξενος της Μεγάλης Βρετανίας Ράνια Κοσσιώρη, δόθηκε στους δύο Άγγλους, έπαινος και αναμνηστικό με το ελάφι, το έμβλημα της Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Η σημασία της ανακήρυξης του μητροπολίτη Ρόδου Κυρίλλου σε επίτιμο διδάκτορα

Τον δημοσιογράφο Γιώργο Ζαχαριάδη τιμά ο δήμος Ρόδου σε ειδική εκδήλωση

Προφυλακίστηκε ο αρχαιοφύλακας της Νισύρου μετά την απολογία του

Προσφορές στη Δομή Συσσιτίου του Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας Ρόδου

Στην Πάτμο ο Γιώργος Νικητιάδης για την Ακολουθία του Νιπτήρος

Μ. Χατζηάμαλλος: Απαιτείται διάλογος και μέτρα για την ενδοοικογενειακή βία

Στις «εσχατιές» του ανατολικού Αιγαίου ο Δένδιας: Πρωτομαγιά στα ακριτικά φυλάκια σε Φαρμακονήσι και Καλόλιμνο

Δράση προσφοράς και επίσκεψη καταρτιζομένων στο Παράρτημα Προστασίας του Παιδιού Δωδεκανήσου