Β. Παπαοικονόμου: Δεν έχουμε ακυρώσεις στα κρουαζιερόπλοια

Β. Παπαοικονόμου: Δεν έχουμε ακυρώσεις στα κρουαζιερόπλοια

Β. Παπαοικονόμου: Δεν έχουμε ακυρώσεις στα κρουαζιερόπλοια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 550 ΦΟΡΕΣ

Αργά αλλά σταθερά φαίνεται ότι βελτιώνονται οι συνθήκες και τα μηνύματα για τον θαλάσσιο τουρισμό, σύμφωνα με τα δεδομένα που έχει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου (Λ.Τ.) καθώς, όπως λέει ο Πρόεδρός του, κ. Βασίλης Παπαοικονόμου, όχι μόνο δεν έχουμε ακυρώσεις στην κρουαζιέρα μέχρι στιγμής αλλά ενδέχεται να έχουμε και αύξηση στις προσεγγίσεις!

Σε δηλώσεις του χθες, ο Πρόεδρος του Λ.Τ. αναφέρθηκε στα θέματα που απασχολούν το Λ.Τ. αυτή την περίοδο, ξεκινώντας βέβαια από τις τελευταίες εξελίξεις στην κρουαζιέρα.

«Μέχρι στιγμής, οι προγραμματισμένες αφίξεις της κρουαζιέρας εκτελούνται κανονικά και δεν έχουμε καμία ακύρωση», δήλωσε ο Πρόεδρος, συμπληρώνοντας ότι αυτό, βέβαια, γίνεται πάντα μέσα στα πλαίσια της καινοφανούς “bubble” διαδικασίας, με την έννοια ότι οι επιβάτες επιβιβάζονται σε πούλμαν και κάνουν τις εκδρομές τους σε αρχαιολογικούς χώρους ή με γκρουπ, συνοδεία ξεναγού, κάνουν την περιήγησή τους στην Παλιά Πόλη. Φυσικά υπάρχει απαγόρευση στο να μπαίνουν σε καταστήματα και να κάνουν αγορές.

Όπως είπε, όμως, τη Δευτέρα που είχαμε μία προσέγγιση, που όλοι οι επιβάτες ήταν εμβολιασμένοι, κυκλοφόρησαν ελεύθερα μέσα στην πόλη και έκαναν και τις αγορές τους και έτσι ευελπιστούν ότι, σιγά-σιγά, αυτό θα επεκταθεί και σε όλες τις αφίξεις που θα έχουμε στο λιμάνι μας.

Υπενθυμίζεται ότι, συνολικά, από το ξεκίνημα της φετινής περιόδου έχουμε 272 κρατήσεις στο λιμάνι ενώ, μέχρι στιγμής, δεν έχουμε ακυρώσεις σ’ αυτές. Μάλιστα, οι πληροφορίες που έχουν από τους τουριστικούς πράκτορες που δραστηριοποιούνται στο λιμάνι μας είναι ότι πιθανότατα να έχουμε και αυξήσεις στις προσεγγίσεις.

Σημειώνεται ότι, οι κρουαζιέρες αυτές, ξεκινούν είτε από Ιταλία είτε από το Ηράκλειο της Κρήτης μέχρι στιγμής. Παράλληλα, βρισκόμαστε εν αναμονή να ξεκινήσουν και οι κρουαζιέρες από Ισραήλ και από τις διαβεβαιώσεις που έχουν στις προσεγγίσεις από εκεί θα είναι όλοι εμβολιασμένοι, οπότε θα είναι και ελεύθεροι να κυκλοφορήσουν στο νησί, όπως είπε ο Πρόεδρος.

Όσο για τη γραμμή από Τουρκία, επιβατική και τουριστική, ο Πρόεδρος είπε ότι αυτό είναι θέμα της κυβέρνησης, ωστόσο οι πληροφορίες που έχουν είναι ότι πιθανότατα από την 1η Ιουλίου ν’ ανοίξει και η Τουρκία αλλά δεν είναι κάτι το σίγουρο, πρόκειται, δηλαδή, για πληροφορίες που έχουν από τους πράκτορες αλλά και από κυβερνητικές πηγές. Όσον αφορά τη μείωση των τελών ύδρευσης στα κρουαζιερόπλοια, ως κίνητρο για να προσεγγίζουν το λιμάνι μας, όπως είπε ο κ. Παπαοικονόμου η ΔΕΥΑΡ έχει συντάξει τη σχετική μελέτη και περιμένουν να περάσει από Διοικητικό Συμβούλιο και να εγκριθεί και οι πληροφορίες λένε ότι προβλέπει σοβαρή μείωση στα τέλη ύδρευσης.

Για τη διάβρωση των ακτών
Σχετικά με το θέμα της διάβρωσης των ακτών, αυτό που είναι σε εξέλιξη αυτή την περίοδο είναι η μελέτη που αφορά την παραλία της Κρεμαστής, για την οποία είχε ζητηθεί η σύμφωνη γνώμη ως προς την περιβαλλοντική μελέτη από τον Δήμο και από την Περιφέρεια, έχει περάσει και από δημοτικό συμβούλιο και από περιφερειακό, έχει αποσταλεί στο Υπουργείο και περιμένουν πλέον την οριστική έγκριση της περιβαλλοντικής μελέτης για να προχωρήσουν στην οριστική μελέτη του έργου.

Ο ξύλινος πεζόδρομος
Όσον αφορά την εξέλιξη του έργου του ξύλινου πεζόδρομου, που ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του έργου, μένει ένα κομμάτι το οποίο ξεκινά από την οδό Καναδά και έρχεται να συνδεθεί με τον υφιστάμενο ξύλινο πεζόδρομο στο τουριστικό λιμάνι.

Όπως είπε, λοιπόν, ο Πρόεδρος, γι’ αυτό έχει ολοκληρωθεί η μελέτη, έχει εγκριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του Λ.Τ., οπότε τώρα προχωρούν στη σύνταξη των τευχών δημοπράτησης για να το δημοπρατήσουν, αν όχι μέχρι τα τέλη του μήνα, αρχές Ιουλίου αναμένεται να προχωρήσουν στη δημοπράτηση του έργου το οποίο είναι προϋπολογισμού 2,9 εκατομμυρίων ευρώ. Από αυτά, τα 1 εκατ. 750 χιλιάδες ευρώ είναι χρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ο Δήμος συμμετέχει με 750 χιλιάδες ευρώ για τη διαμόρφωση της Θαλασσινής πύλης και γύρω στα 400 χιλιάδες ευρώ θα τα καλύψει το Λ.Τ. Με αυτό το έργο, ολοκληρώνεται πλέον η ανάπλαση από το λιμάνι της Ακαντιάς μέχρι την Κολώνα (σ.σ. στα γραφεία της ΔΕΗ).

Για το λιμανάκι των Φανών
Ως μία…πονεμένη ιστορία χαρακτήρισε το θέμα με το λιμανάκι των Φανών ο κ. Παπαοικονόμου, λόγω του προβλήματος που υπάρχει με τα φύκια που συγκεντρώνονται εκεί. Ως Λ.Τ., λοιπόν, προς στιγμήν, φροντίζουν να είναι ανοιχτή η είσοδος ούτως ώστε οι ψαράδες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή να μπορούν να βγαίνουν με τα σκάφη τους. Είχε ανατεθεί μία μελέτη από το Υπουργείο για τη διαμόρφωση του λιμένα, έχει έρθει μία πρόταση στο Λ.Τ., υπάρχουν κάποιες ενστάσεις ως προς τη λύση η οποία προτείνεται και τώρα βρίσκονται στη διαδικασία να ξεπεράσουν αυτό το θέμα για να προχωρήσει η μελέτη.

Πρώτα θα εγκριθεί η περιβαλλοντική και μετά θα προχωρήσει η οριστική μελέτη με την οποία προτείνεται να αλλάξει η είσοδος, ωστόσο, όπως σημείωσε ο Πρόεδρος, υπάρχουν κάποιες ενστάσεις σ’ αυτή τη λύση, κατά πόσον είναι σωστή και δεν δημιουργεί άλλα προβλήματα. «Πιστεύω ότι θα τα ξεπεράσουμε και θα προχωρήσουμε γιατί είναι κάτι που πρέπει να λυθεί. Δεν μπορεί το Λιμενικό Ταμείο να δαπανά χρήματα και να μη λύνεται το πρόβλημα», κατέληξε.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο