Τρία χρόνια μετά την άθλια «Συμφωνία των Πρεσπών»

Τρία χρόνια μετά την άθλια «Συμφωνία των Πρεσπών»

Τρία χρόνια μετά την άθλια «Συμφωνία των Πρεσπών»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 144 ΦΟΡΕΣ

Γράφει ο Χαράλαμπος Κόκκινος*

Συμπληρώνονται τρία (3) χρόνια από την κύρωση της ζημιογόνας για τα Εθνικά μας Δίκαια και Αξίες «Συμφωνίας των Πρεσπών».

Με ευθύνη της κυβέρνησης Τσίπρα αναγνωρίστηκε και παραχωρήθηκε με απαράδεκτο τρόπο στους Σκοπιανούς το όνομα της Μακεδονίας, γλώσσα, ιστορία και οικονομικά προνόμια που δεν δικαιούνταν.

Η «συμφωνία» βρήκε τον Ελληνικό λαό να διαμαρτύρεται μαζικά γιατί ήταν επώδυνη και προσβλητική για τον τόπο μας.

Τρία (3) χρόνια μετά.... Οι Σκοπιανοί έχουν παραβιάσει εκατόν εβδομήντα (170) φορές τη «Συμφωνία» σύμφωνα με τις καταγγελίες που έκαναν επίσημα τα Μακεδονικά Σωματεία...

Στο πρόσφατο EURO 21 όλος κόσμος παρακολούθησε πλάνα οπαδών της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου των Σκοπίων να κυματίζουν σημαίες με το σήμα της Βεργίνας, να εμφανίζονται ως απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και ως «Μακεδονία» (όχι ως Βόρεια Μακεδονία)...

Ο κ. Κοτζιάς - ο «αρχιτέκτονας» της εθνικής μας ταπείνωσης, υποχρεώθηκε - πρόσφατα - να παραδεχτεί την αθέτηση των όρων της «Συμφωνίας των Πρεσπών» από τους Σκοπιανούς!

Η προηγούμενη κυβέρνηση φέρει τεράστιες ευθύνες! Η σημερινή κυβέρνηση έχει ιστορική ευθύνη απέναντι την ελληνική κοινωνία. Ως αντιπολίτευση καταδίκασε τη «Συμφωνία των Πρεσπών» και τώρα καλείται να διασώσει την εθνική μας αξιοπρέπεια, χωρίς συμβιβασμούς και υποχωρήσεις!

Να μην προωθήσει και εγκρίνει την «Εμπορική Συμφωνία» και να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους της!!! Η Βουλγαρία... έθεσε βέτο και δεν επέτρεψε την είσοδο των Σκοπιανών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ας το πράξει και η χώρα μας όπου και όταν χρειαστεί γιατί: Με τα εθνικά θέματα δεν πρέπει «να παίζουμε»!

* O Xαράλαμπος Κόκκινος είναι επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού «ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ» - Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ρόδου - Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΝ. Π. Ε.

Διαβάστε ακόμη

Αγαπητός Ξάνθης: Ο κος Ζαχαριάδης, ένας ακάματος εργάτης της Δημοσιογραφίας και εκπομπής ήθους

Ηλίας Καραβόλιας: Το μέλλον που δεν βλέπουμε

Γιάννης Παρασκευάς: Μία βόλτα στη Λίνδο

Μανώλης Κολεζάκης: Σελίδες από την πολεμική ιστορία της Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Η ανάγκη επιστροφής της ελπίδας

Θεόδωρος Παπανδρέου: Έχει θέση η τιμωρία στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;

Πέτρος Κόκκαλης: Εθνική Πράσινη Συμφωνία για την ευημερία