Η κατάσταση στο Κοιμητήριο Παραδεισίου

Η κατάσταση στο Κοιμητήριο Παραδεισίου

Η κατάσταση στο Κοιμητήριο Παραδεισίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 659 ΦΟΡΕΣ

Γράφει η
Ευαγγελία Μ. Παναή

Αιδώς!

Αν μια πολιτεία και μια διοίκηση δεν προστατεύει και δεν σέβεται τους νεκρούς, τότε ούτε τους ζωντανούς είναι ικανή να σεβαστεί και να προστατεύσει.

Το πρόβλημα με τις δεσποζόμενες και επιδοτούμενες κατσίκες με τα ενώτια, που απεριόριστες και ανεξέλεγκτες περιφέρονται ανά το νησί μας, καταστρέφοντας περιβάλλον και καλλιέργειες και βάζοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, καθώς διασχίζουν δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, είναι πολλών δεκαετιών και πασίγνωστο.

Και για πολλούς λόγους, που δεν είναι της παρούσης να αναλύσουμε, δεν έχει αντιμετωπισθεί ως τώρα και δεν έχει λυθεί οριστικά και αμετάκλητα, από τους αρμόδιους φορείς πολιτείας και τοπικής αυτοδιοίκησης, ως όφειλαν να πράξουν, διότι απλούστατα, δεν υπήρξε ποτέ, η απαιτούμενη πολιτική βούληση.

Αυτό, ισχύει δεκαετίες τώρα και πάνω στο βουνό του Παραδεισίου, με τις κατσίκες να κατεβαίνουν μέχρι και τις παρυφές του χωριού, μέχρι ακόμη και τον κεντρικό δρόμο, απέναντι ακριβώς από τα κτήρια του αεροδρομίου.

Μπαίνουν ακόμη και μέσα στο Κοιμητήριο, κατατρώγοντας τα λουλούδια από τους τάφους και βρομίζοντας με κοπριές τα μνημεία!

Δημοσιοποιώ το παρόν κείμενο, κατόπιν των παρακλήσεων και των έντονων διαμαρτυριών, με τη δίκαιη οργή, την αγανάκτηση και τη θλίψη των γυναικών, που βλέπουν τα μνημεία των αγαπημένων τους προσώπων να βεβηλώνονται επανειλημμένα, όχι από τις κατσίκες που δεν έχουν λογική, αλλά από τον ιδιοκτήτη τους που τις έχει χρόνια τώρα ελεύθερες και από τους υπεύθυνους της τοπικής αυτοδιοίκησης και του κράτους, που ενώ γνωρίζουν, αδιαφορούν να λύσουν το πρόβλημα.

Να δοθεί λύση επιτέλους, εδώ και τώρα, με κατάσχεση των απεριόριστων και ανεξέλεγκτων κατσικιών!

Αρκετά, ως εδώ, η ασχήμια και η βεβήλωση!

Διαβάστε ακόμη

Μανώλης Κολεζάκης: Σελίδες από την πολεμική ιστορία της Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Η ανάγκη επιστροφής της ελπίδας

Θεόδωρος Παπανδρέου: Έχει θέση η τιμωρία στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;

Πέτρος Κόκκαλης: Εθνική Πράσινη Συμφωνία για την ευημερία

Γιάννης Ρέτσος: Υπερτουρισμός: μύθοι και αλήθειες

Δημήτρης Κατσαούνης: Αυτές οι Eυρωεκλογές χτίζουν γέφυρα με τον Ελληνισμό της Διασποράς

Γιάννης Σαμαρτζής: Τα τεκμήρια διαβίωσης των φορολογουμένων και η δυνατότητα αποφυγής τους