Ζωγραφιές από τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου στον δήμαρχο Χάλκης

Ζωγραφιές από τα παιδιά του Δημοτικού  Σχολείου στον δήμαρχο Χάλκης

Ζωγραφιές από τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου στον δήμαρχο Χάλκης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 475 ΦΟΡΕΣ

Τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου της Χάλκης παρέδωσαν στον Δήμαρχο του νησιού κ. Φραγκάκη Ευάγγελο επί της ευκαιρίας της ολοκλήρωσης της σχολικής χρονιάς ζωγραφιές με θέμα τη διαχείριση των απορριμμάτων στο νησί της Χάλκης.

Ο Δήμαρχος δήλωσε ευχαριστωντας και επιβραβεύοντας τα παιδιά για την άξια συγχαρητηρίων περιβαλλοντική συνείδησή τους:

«Η εκπαίδευση των παιδιών στο σχολείο, τους δίνει τη δυνατότητα να προετοιμαστούν και να εξελιχθούν σε ενήλικες που θα γνωρίζουν, θα λειτουργούν υπεύθυνα και θα νοιάζονται για τους άλλους. Έναν παρόμοιο ρόλο διαδραματίζει και η ευρύτερη κοινωνία στην οποία μεγαλώνουν και διαβιούν τα παιδιά.

Οι δεξιότητες που αποκτούν τα παιδιά με την κοινωνική και συναισθηματική μάθηση τούς δίνουν τη δυνατότητα να αξιοποιούν πλήρως την κοινωνική τους κληρονομιά. Η δραστηριοποίηση των παιδιών σε θέματα ανακύκλωσης στην καθημερινή ζωή και στην κοινωνία που ζουν ενεργοποιεί την κοινωνική και συναισθηματική τους επάρκεια και τα φέρνει αντιμέτωπα με τη βιωματική μάθηση η οποία ξυπνά μέσα τους τη συναίσθηση της προσωπικής τους ευθύνης.

Τα παιδιά στο νησί μας μέσω την καθημερινής τριβής τους με την ανακύκλωση έχουν κατανοήσει πλήρως ότι επιθυμούν να ζουν σε ένα καθαρό περιβάλλον, ότι τα σκουπίδια έχουν ζωή μέσω της ανακύκλωσης και είναι ευαισθητοποιημένα σε θέματα καθαριότητας και διαχείρισης των απορριμμάτων».

Διαβάστε ακόμη

Επιτυχημένη η αναβίωση του εθίμου " Το Ξεκίνημα των Σφουγγαράδων " στη Χάλκη

Το Ξεκίνημα των Σφουγγαράδων στη Χάλκη: Μια Παράδοση που Αναβιώνει

Χώρος περίθαλψης για τα ζώα συντροφιάς στη Χάλκη

Τιμώμενο νησί η Χάλκη στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο

Ιδρυτική βραδιά της Λέσχης Lions Χάλκης

Στις Βρυξέλλες ο δήμαρχος Χάλκης, Ευάγγελος Φραγκάκης, για το έργο «Οικοδομώντας την Ευρώπη με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης»

Κεντρικός ομιλητής σε Συνέδριο του Τορίνο ο δήμαρχος Χάλκης Φραγκάκης Ευάγγελος

Με καλούς ρυθμούς προχωρά η κατασκευή του Αρχαιολογικού Μουσείου Χάλκης