Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στη Ρόδο για τη δημιουργία Μονάδας Επεξεργασίας Οικοδομικών Αποβλήτων

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στη Ρόδο για τη δημιουργία  Μονάδας Επεξεργασίας Οικοδομικών Αποβλήτων

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στη Ρόδο για τη δημιουργία Μονάδας Επεξεργασίας Οικοδομικών Αποβλήτων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 840 ΦΟΡΕΣ

Εμμένουν οι κάτοικοι της Δ.Ε. Καλλιθέας στην αντίθεσή τους για τη μονάδα επεξεργασίας οικοδομικών αποβλήτων που σχεδιάζεται να εγκατασταθεί στην περιοχή τους.

Το τοπικό συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε την Παρασκευή να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, έτσι ώστε να μην προχωρήσει η διαδικασία εγκατάστασης της συγκεκριμένης μονάδας.

Μιλώντας χθες στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου ο πρώην δήμαρχος Καλλιθέας Γιάννης Ιατρίδης, που παρευρέθηκε στη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου, κάλεσε την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να χωροθετήσει στην περιοχή «Λούκα» όπου υπάρχει οριοθετημένη βιομηχανική περιοχή. «Διαφορετικά» -σημείωσε- «θα καταστραφεί μια μοναδική περιοχή με τους ελαιώνες της περιοχής. Και αυτό δεν θα το επιτρέψουμε», πρόσθεσε.

«Στον χορό» των αντιδράσεων συμμετέχει και το γειτονικό χωριό Αφάντου, αφού ο πρόεδρος της κοινότητας με δημόσια τοποθέτησή του εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του. Μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αφάντου Γιώργος Μπακίρης κάλεσε τους αιρετούς να πάρουν θέση για το θέμα για το οποίο «πρέπει να έχουμε λόγο αφού ενημερωθούμε», όπως είπε χαρακτηριστικά, και αφού η κατασκευή της μονάδας θα γίνει σε απόσταση αναπνοής από τον οικισμό Αφάντου σε μια περιοχή που έχει χωροθετηθεί ως ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. «Δεν είμαστε αντίθετοι στο έργο αλλά όχι στον συγκεκριμένο χώρο» ανέφερε.

Διαβάστε ακόμη

Σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης και χρήσης απινιδωτή

Ανακοίνωση του Συλλόγου Π.Α.Μ.Ε.Α. για επιτήδειους που εκμεταλλεύονται το όνομά του

«Έκαψαν» τον Ιούδα στο Γεννάδι

Σε ετοιμότητα οι δασοκομάντος

Γιατροί, οπλίτες θητείας στα περιφερειακά ιατρεία Φολέγανδρου, Σύμης και Ανάφης

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Τι ισχύει

Κ. Σκρέκας: Τον Μάρτιο και τον Απρίλιο είχαμε μηδενικές ανατιμήσεις στα προϊόντα - Τα μέτρα αποδίδουν

Παράσταση στα Χανιά οργάνωσε ο «Δωδεκάηχος»