Κ. Ταρασλιάς: Σύντομα θα γίνουν ανακοινώσεις για τα οικονομικά του δήμου Ρόδου

Κ. Ταρασλιάς:  Σύντομα θα γίνουν ανακοινώσεις  για τα οικονομικά του δήμου Ρόδου

Κ. Ταρασλιάς: Σύντομα θα γίνουν ανακοινώσεις για τα οικονομικά του δήμου Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 474 ΦΟΡΕΣ

Για την ενημέρωση και τις πρώτες του σκέψεις, είκοσι ημέρες αφότου ανέλαβε τις αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Οικονομικών και Προσόδων και του Τμήματος Ακίνητης Περιουσίας του Δήμου της Ρόδου, αναφέρθηκε χθες, σε δηλώσεις του, ο Αντιδήμαρχος κ. Κώστας Ταρασλιάς.

Καταρχάς, ερωτηθείς σχετικά με την πορεία της ενημέρωσής του μέχρι τώρα σ’ αυτό το νευραλγικό πόστο, δήλωσε: «Το αντικείμενο της Διεύθυνσης των Οικονομικών Υπηρεσιών είναι τεράστιο. Από την πρώτη στιγμή, εδώ και περίπου είκοσι ημέρες, δεν έχω σταματήσει να ενημερώνομαι, όχι μόνο από τους επικεφαλής των Τμημάτων αλλά και εξειδικευμένα από υπάλληλους οι οποίοι χειρίζονται υποθέσεις του Δήμου.

Είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο αντικείμενο, το οποίο όπως καταλαβαίνετε χρειάζεται μεγάλη προσοχή και οπωσδήποτε οι οικονομικές υπηρεσίες είναι και ο πνεύμονας του Δήμου, αυτός ο οποίος οφείλει και διαδικασίες να προσέξει αλλά και οπωσδήποτε να προστατεύσει τα έσοδα και να δώσει τις κατευθυντήριες εντολές για το ποια έξοδα πρέπει να γίνουν».

Έτσι, το προσεχές διάστημα θα μπορεί να κάνει και κάποιες ανακοινώσεις που θα έχουν να κάνουν με το που θα κινηθούν όσο αφορά στην πολιτική που σε συνεργασία με τον Δήμαρχο, κ. Αντώνη Καμπουράκη, θα ασκήσει ο ίδιος σε αυτό το νευραλγικό κομμάτι του Δήμου.

Σε ό,τι αφορά τα έσοδα και κυρίως τις οφειλές τρίτων, όπως είπε είναι γεγονός ότι η πανδημία δημιουργεί προβλήματα. Δηλαδή, υπάρχουν τα τέλη κοινοχρήστων χώρων που για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και με τη νέα εγκύκλιο που έχει έρθει, ισχύει και φέτος το 50% διότι τα καταστήματα που είχαν έναν συγκεκριμένο χώρο λόγω της αραίωσης που πρέπει να έχουν τα τραπεζοκαθίσματα, ο νομοθέτης θεώρησε ότι, εφόσον χρησιμοποιούν τον ίδιο χώρο, πρέπει να πληρώσουν το 50%, εκτός και αν υπάρχει δυνατότητα στην περιοχή που βρίσκονται να πάρουν περισσότερο χώρο, τότε πληρώνουν κανονικά. Οπότε, μπορούν οι καταστηματάρχες που έχουν τραπεζάκια έξω να έρθουν να το κάνουν.

Στη συνέχεια, ο κ. Ταρασλιάς, ανέφερε ότι υπάρχει μία μικρή καθυστέρηση όσο αφορά στη νομοθεσία που πρέπει να δηλωθούν τα τ.μ. για τον ΤΑΠ που δηλώνει αυτή την περίοδο ο κόσμος τα σωστά μέτρα και επίσης όσοι έχουν οφειλές μπορούν ανά πάσα στιγμή να κάνουν ρύθμιση μέχρι 24 δόσεις για να διευκολυνθούν.

Επίσης, υπάρχει μία παρανόηση, δηλαδή οι ρυθμίσεις ισχύουν παρ’ όλο που κάποια καταστήματα έχουν κλείσει διότι δεν υπάρχει παύση πληρωμής των ρυθμίσεων και αυτό αποτελεί ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα στην είσπραξη.

«Μπορούμε, όμως, με πολύ μεγάλη κατανόηση, να βοηθήσουμε τον κόσμο να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του και το προσεχές διάστημα που θα κινηθεί και λίγο η οικονομία, είμαστε διατεθειμένοι, με πολύ μεγάλη κατανόηση, να συζητήσουμε όλα αυτά τα ζητήματα», είπε ο νέος Αντιδήμαρχος Οικονομικών.

Όσο για το αν ο Δήμος ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του, η απάντηση είναι καταφατική και όπως είπε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και μάλιστα οφείλουν απέναντι στην Κεντρική Διοίκηση να δίνουν καταστάσεις για τυχόν ληξιπρόθεσμα και δεν υπάρχουν τέτοια.

«Είμαστε συνεπέστατοι στις υποχρεώσεις μας προς τρίτους», είπε και τόνισε ότι ήταν πολύ σημαντικό η μεγάλη επιτυχία που κατάφερε η Ρόδος από το ποσό του φόρου εισοδήματος που ήρθε στα Δωδεκάνησα, να πάρει το ποσό των 10 εκατομμυρίων ευρώ που είναι ένα πολύ σημαντικό έσοδο.

Είπε, ακόμη: «Θα κάνουμε μία τεράστια προσπάθεια-και είναι ιη μόνη δήλωση που θα κάνω εγώ προσωπικά-να ελέγξω τα έσοδα από την ακίνητη μας περιουσία, κάτι που το θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό».

Σε καλό επίπεδο βρισκόμαστε και όσο αφορά στους ΚΑΠ και δήλωσε ακόμη: «Το πιο σημαντικό κομμάτι δεν είναι τα τακτικά έσοδα που έχουμε από Κεντρικούς πόρους. Το ζητούμενο είναι να μπορέσουμε εμείς να ανταποκριθούμε στα δικά μας έσοδα, τα οποία έχουμε και ένα από αυτά είναι πάρα πολύ σημαντικό, είναι η δική μας ακίνητη περιουσία».

Σε ό,τι αφορά αυτό το τελευταίο, μάλιστα, έχει να κάνει και με μισθώματα που δεν καταβάλλονται αλλά και σε δημοτική περιουσία που δεν αξιοποιείται και είπε ότι είναι ειδικά τα ακίνητα του Δήμου εκτός πόλεως Ρόδου, κάτι που για τον ίδιο αποτελεί ένα αντικείμενο που τον έχει απασχολήσει τις τελευταίες ημέρες πάρα πολύ καθώς εκτιμά ότι, διαχρονικά, ο Δήμος δεν έχει κάνει τις σωστές ενάργειες για την αξιοποίηση αυτής της περιουσίας.

Διαβάστε ακόμη

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων