Μ. Γλυνός: Είμαστε πολιτικοί αλήτες γιατί τους ξυπνήσαμε, όλα έχουν τα όριά τους!

Μ. Γλυνός: Είμαστε πολιτικοί αλήτες γιατί τους ξυπνήσαμε, όλα έχουν τα όριά τους!

Μ. Γλυνός: Είμαστε πολιτικοί αλήτες γιατί τους ξυπνήσαμε, όλα έχουν τα όριά τους!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 896 ΦΟΡΕΣ

«Το λάθος είναι πως ξυπνήσαμε την περιφερειακή αρχή από τον ύπνο της γιατί τρία χωριά είναι στα κάγκελα. Εδώ υπάρχει ένα σοβαρότατο περιβαλλοντικό θέμα. Είναι κλεισμένοι στα γραφεία τους και έχουν πάρει διαζύγιο από την κοινωνία και τα προβλήματα. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να ωραιοποιούν τις καταστάσεις»

Αυτό υπογράμμισε μεταξύ άλλων μιλώντας χθες στον “Sky Rodos» o επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» κ. Μανώλης Γλυνός με αφορμή τη χωροθέτηση της μονάδας επεξεργασίας οικοδομικών αποβλήτων σε απόσταση αναπνοής από τις Καλυθιές, την Ψίνθο και τα Αφάντου και τις κατηγορίες που δέχθηκε από τον χωρικό αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστο Ευστρατίου.

«Με θλίβει όταν ακούω να χαρακτηρίζονται ως πολιτικοί αλήτες καταξιωμένοι άνθρωποι της πολιτικής και κοινωνικής ζωής. Μιλάμε για τον Γιάννη Ιατρίδη από τους εμβληματικούς δημάρχους με σημαντική πορεία και εκατοντάδες έργα που έχει αφήσει ως παρακαταθήκη, τον Δώρο Κωνσταντίνου και τον ιατρό κ. Θωμά Σωτρίλλη. Όλα έχουν τα όριά τους. Αυτό που έγινε μας ξεπερνά. Δεν μας τιμά να εκπροσωπούμαστε από μια τέτοια περιφερειακή αρχή», υπογράμμισε ο κ. Γλυνός

Ο επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» τόνισε πως τον πρώτο λόγο για το σημαντικό αυτό θέμα πρέπει να έχει ο διάλογος με τις τοπικές κοινωνίες για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα και όχι η λασπολογία.
«Έγινα αποδέκτης καταγγελιών από κατοίκους της περιοχής με τους οποίους συναντήθηκα. Πολιτικά και με ευπρέπεια ανέδειξα το ζήτημα με στόχο να βρούμε λύση για τη χωροθέτηση της Μονάδας Επεξεργασίας Οικοδομικών Αποβλήτων», είπε και πρόσθεσε πως ήδη τα τοπικά συμβούλια έχουν λάβει αποφάσεις.

Ο κ. Γλυνός αναφέρθηκε και στα προβλήματα που θα δημιουργηθούν εξαιτίας της χωροθέτησης της μονάδας σε απόσταση αναπνοής από τις κοινότητες Καλυθιών, Ψίνθου και Αφάντου.
«Το οικόπεδο όπου θα χωροθετηθεί η συγκεκριμένη μονάδα είναι σε προστατευόμενη περιοχή, πάνω στον δρόμο, σε απόσταση αναπνοής από ελαιώνα και από στρατόπεδο. Θα είναι σε κοινή θέα των επισκεπτών και των κατοίκων. Θα παράγει τεράστιες ποσότητες σκόνης που θα σκεπάσει τα παρακείμενα χωριά και θα επιβαρύνει την υγεία των κατοίκων. Επίσης θα υπάρχει και ηχορρύπανση. Ακόμη βαρέα οχήματα θα μεταφέρουν συνεχώς μπάζα διερχόμενα μέσα από τις κοινότητες.

Ζητήσαμε από την Περιφέρεια να κάνει διαβούλευση με τις τοπικές κοινότητες για τη χωροθέτηση της συγκεκριμένης δραστηριότητας. Το κάναμε αυτό γιατί πιστεύουμε πως καμία πολιτική απόφαση δεν στέκει αν δεν είναι ηθικά και πολιτικά ορθή, αν δεν έχει την αποδοχή της τοπικής κοινωνίας», τόνισε ο κ. Γλυνός. Στη συνέχεια όπως σημείωσε ο κ. Γλυνός άρχισε η γνωστή διαδικασία την οποία ακολουθεί η περιφερειακή αρχή κάθε φορά που δέχεται κριτική.
«Μετά άρχισαν τα γνωστά που έχουμε ζήσει εδώ και δύο χρόνια. Χαρακτηριστήκαμε λαϊκιστές και θεομπαίχτες.
Για άλλη μια φορά τη περιφερειακή αρχή δεν απαντά για το αυτονόητο και κυρίως δεν απαντά στα αιτήματα των κατοίκων. Όποιος τους ξυπνήσει είναι είτε λαικιστής ή πολιτικός αλήτης», τόνισε ο επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου».

Διαβάστε ακόμη

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος