Παρελήφθη από τον δήμο ο ανθόκηπος «Ήχος και Φως»

Παρελήφθη από τον δήμο ο ανθόκηπος «Ήχος και Φως»

Παρελήφθη από τον δήμο ο ανθόκηπος «Ήχος και Φως»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2176 ΦΟΡΕΣ

Η παράδοση-παραλαβή του δημοτικού ανθόκηπου του «Ήχος και Φως» στον Δήμο της Ρόδου από την Εταιρεία «Στήριξης Τεχνική-ΠΑΝΟΥ ΑΕΒΕ» με την οποία είχε συναφθεί σύμβαση για την αξιοποίηση και τη διαχείρισή του τα προηγούμενα χρόνια, έγινε χθες το πρωί, με την επιτόπια υπογραφή του σχετικού πρωτοκόλλου.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Δήμος της Ρόδου είχε καταγγείλει τη σύμβαση που είχε υπογραφεί με την Εταιρεία με την αιτιολογία της μη τήρησης δεσμεύσεων που προβλέπονται από τη σύμβαση και αφορούν κυρίως στην τήρηση του χρονοδιαγράμματος. Η Εταιρεία ζήτησε από τον Δήμο να παραλάβει το χώρο, ενώ η υπόθεση έχει πάρει πλέον τη δικαστική οδό.

Χθες, στην είσοδο του εμβληματικού ανθόκηπου στον οποίο πλέον η εγκατάλειψη είναι ορατή, παρέστησαν ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων και Πολεοδομίας κ. Στέφανος Δράκος, ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Καμπούρης καθώς και ο εντεταλμένος σύμβουλος (και Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου) κ. Βασίλης Παπαοικονόμου, οι οποίοι και υπέγραψαν το πρωτόκολλο παράδοσης-παραλαβής, μαζί με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες. Επίσης, παραβρέθηκαν και οι εκπρόσωποι της Εταιρείας, ενώ η ατμόσφαιρα ήταν «βαριά».

Σε δηλώσεις του ο κ. Δράκος, μέσα από το «Ήχος Φως», ανέφερε: «Σήμερα είναι μία πάρα πολύ στενάχωρη ημέρα. Παραλαμβάνουμε τον δημοτικό ανθόκηπο μετά από οκτώ χρόνια εγκλωβισμού σε μία συγκεκριμένη σύμβαση. Όπως γνωρίζετε το 2013, μετά από διαγωνισμό, η Εταιρεία «Στήριξης Τεχνική», μαζί με την Εταιρεία «ΠΑΝΟΥ ΑΕΒΕ», ανέλαβαν σαν φορέας διαχείρισης την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου. Έκτοτε, μέχρι και σήμερα, στο συγκριμένο ακίνητο δεν έγινε το παραμικρό και να φθάνουμε το 2021 να το παραλάβουμε σαν Δήμος της Ρόδου και πραγματικά νιώθω πάρα πολύ απογοητευμένος που οκτώ χρόνια τώρα η τοπική κοινωνία της Ρόδου στερήθηκε τα οφέλη από τη χρήση του συγκεκριμένου ακινήτου σε πολύπλευρα επίπεδα».

»Δυστυχώς-συνέχισε-η κατάσταση που παραλαμβάνουμε είναι αυτή που βλέπετε (βλ. φωτο), παραχωρήθηκαν περίπου στα 9 στρέμματα στον συγκεκριμένο φορέα υλοποίησης του έργου. Μετά από διάφορες καταπατήσεις, υπάρχουν κατασκευές γκρίζας ερμηνείας, και αυτή τη στιγμή είμαστε στη δυσάρεστη θέση να παραλάβουμε το ακίνητο στη συγκεκριμένη κατάσταση».

Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι περίπου ένα χρόνο πριν, όταν η Εταιρεία είχε παρουσιάσει το φιλόδοξο project της για την αξιοποίηση του εμβληματικού ανθόκηπου, ο χώρος ήταν τελείως διαφορετικός, αφού είχε γίνει ανάπλαση και ήταν επισκέψιμος. Ερωτηθείς ο Αντιδήμαρχος για το τι μέλλει γενέσθαι και ποια είναι τα σχέδια της Δημοτικής Αρχής, περιορίστηκε στο να πει ότι αυτό είναι κάτι που θα ανακοινωθεί σε δεύτερο χρόνο. «Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στην παραλαβή του συγκεκριμένου ακινήτου και από εκεί και πέρα όταν έρθει η ώρα θα ανακοινωθεί το πλάνο», ανέφερε ο κ. Δράκος.

Σε ερώτηση εάν ο Δήμος μπορεί να κάνει κάποιες παρεμβάσεις, όπως για την αποψίλωση του κήπου κτλ., είπε: «Από εκεί και πέρα, η Δημοτική Αρχή του Αντώνη Καμπουράκη, όπως έχει αποδείξει τα τελευταία δύο χρόνια, λειτουργεί με σοβαρότητα και προγραμματισμό και όπως και με τα υπόλοιπα θέματα με τα οποία έχει ασχοληθεί, έτσι και με το συγκεκριμένο θα το δείξει στο άμεσο μέλλον».

Διαβάστε ακόμη

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων