Κάποιοι κάνουν πως δεν άκουσαν, δεν είδαν και δεν κατάλαβαν το SOS των αστυνομικών

Κάποιοι κάνουν πως δεν άκουσαν, δεν είδαν  και δεν κατάλαβαν το SOS των αστυνομικών

Κάποιοι κάνουν πως δεν άκουσαν, δεν είδαν και δεν κατάλαβαν το SOS των αστυνομικών

Μιχάλης Μαστής

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 662 ΦΟΡΕΣ

Την ώρα που οι εκπρόσωποι των μάχιμων αστυνομικών στα νησιά μας, εκπέμπουν με ανακοίνωσή τους SOS για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται εδώ στη Ρόδο, την ίδια ώρα αυτοί που θα έπρεπε εδώ και καιρό να μπουν μπροστά και να απαιτήσουν αυτό που αξίζει και χρειάζεται η Ρόδος μας για να τη θωρακίσουν, κάνουν ότι δεν άκουσαν, δεν έμαθαν και δεν κατάλαβαν τι συμβαίνει.

Την ίδια ακριβώς εποχή πέρσι, δημοσιεύματα αθηναϊκών εφημερίδων, είχαν αποκαλύψει ότι με εντολή και πάλι του Υπουργού Δημόσιας Τάξης, η Σαντορίνη είχε ενισχυθεί με δεκάδες αστυνομικούς, προκειμένου έτσι ανταποκριθεί στα αυξημένα καθήκοντα ενόψει της τουριστικής σεζόν. Το θέμα ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο αλλά μέχρι εκεί. Κανείς δεν μας απάντησε, κανείς δεν μας υπολόγισε.

Φέτος, σειρά είχε η Μύκονος, όπου από 22 άτομα που υπηρετούσαν στο ΑΤ του νησιού μέσα σε ένα βράδυ έφθασαν με απόφαση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τα 101(!) μετατρέποντας έτσι το ΑΤ σε υποδιεύθυνση!

Την ίδια στιγμή, οι υπηρεσίες της Ρόδου αποψιλώνονται από προσωπικό και στελέχη, με αποτέλεσμα τόσο ο πολίτης όσο και ο μάχιμος αστυνομικός, να βρίσκονται αντιμέτωποι και εκτεθειμένοι σε τεράστιους κινδύνους.

Θα περίμενε κανείς ίσως, να έχουν ξεσηκωθεί οι εκπρόσωποί μας μετά και από αυτή την εξέλιξη. Να ζητήσουν έστω στοιχεία και να πιέσουν για την κάλυψη όλων των κενών που σήμερα έχουν αρχίσει πλέον να γίνονται εφιάλτης στους ίδιους τους αστυνομικούς! (Βλ. πρόσφατη επιστολή απόγνωσης Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δωδεκανήσου).

Το βέβαιο είναι ένα και μοναδικό πάντως:

Ότι ούτε η πολιτική αλλά ούτε και η φυσική ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και της Ελληνικής Αστυνομίας πάντως, δεν πρόκειται ν’ ανησυχήσουν, ούτε στο ελάχιστο.

Αφενός γιατί ξέρουν ότι εμείς εδώ και οι εκπρόσωποί μας, δεν πρόκειται να αντιδράσουν και αφετέρου γιατί εδώ και χρόνια απαξιώνουν συστηματικά σε όλα τα επίπεδα τα Δωδεκάνησα και δεν αντιδρά κανείς.

Και ότι επίσης του χρόνου τέτοια εποχή η κατάσταση θα είναι ακόμα χειρότερη.

Διαβάστε ακόμη

Αγαπητός Ξάνθης: Ένα βιβλίο, γροθιά στο στομάχι για «την κλοπή του μέλλοντος» από την ακτιβίστρια Greta Thunberg

Μαρία Καροφυλλάκη-Σπάρταλη: «Στέφανον εξ ακανθών περιτίθεται ο των Αγγέλων Βασιλεύς…»

Σάκης Αρναούτογλου: «Η Φωνή των Δωδεκανήσιων στην Ευρώπη»

Πρωτοπρεσβπυτερις Κυριάκος Μανέττας: Μια χαριτωμένη μοναχική συνοδεία στο κελί των Εισοδίων της Θεοτόκου Ραβδούχου στο Άγιον όρος της Μονής Παντοκράτορος

Ελένη Καραγιάννη: Αξιολόγηση και κατάκριση στον δημόσιο βίο

Φίλιππος Ζάχαρης: Οι αγωνιστές των έρημων δρόμων και του βολικού διαδικτύου

Μαν. Κολεζάκης: Ιστορική αναδρομή στην oνοματολογία της Δωδεκανήσου

Στέφανος Χρύσαλλος: Έπεα Πτερόεντα (περί ορατότητας)