O κ. Ερντογάν συνεχίζει απτόητος το έργο της Γαλάζιας Πατρίδας

O κ. Ερντογάν συνεχίζει απτόητος το έργο της Γαλάζιας Πατρίδας

O κ. Ερντογάν συνεχίζει απτόητος το έργο της Γαλάζιας Πατρίδας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 200 ΦΟΡΕΣ

Γράφει ο Αργύρης Ν. Αργυρός

Παρακολουθώντας τα πεπραγμένα του κ. Ερντογάν στον δρόμο της έκρηξης που επέλεξε ανά τον κόσμο στρατιωτικός κατακτητής επιβλητικός εκτροπέας του Διεθνούς Δικαίου στρατηγικός επενδυτής της χώρας του με νόμους υμέτερους στα μέτρα της δικής του επιλογής σηματοδοτεί τη διακριτική θα έλεγα ιστορία, με όνειρα που εκτρέφει προσωπικά, έχοντας πάντα τη Γαλάζια Πατρίδα!!!

Εκπλήσσομαι πραγματικά από την απαρεξήγητη παραδοχή της προεδρεύσας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, της κ. Μέρκελ, χώρα εκτός Ευρώπης η γείτονα, να είναι και γιατί όχι, η επιβραβεύουσα για τα πεπραγμένα της, φυσικά ας μου επιτραπεί η έκφραση, το χαϊδεμένο παιδί της όπου κατ’ εμέ, η διάλυσή της έπρεπε να θεωρείται δεδομένη και οι περισσότερες χώρες που την συναποτελούν: Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία και άλλες συνάδουν με την απαράδεκτη πολιτική της. Είναι εμφανές πλέον ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση εξυμνεί τη γειτονική χώρα και την επιβραβεύει για τα πεπραγμένα της όπου η εκμετάλευση των λαθρομεταναστών ως πρόσφυγες και η προσπάθεια εισαγωγής εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι το ζητούμενο, όντως θλιβερό, όταν η παρανομία επιβραβεύεται το δε Διεθνές Δίκαιο καταπατείται.

Η αναφορά προς το Διεθνές Δίκαιο που κατ’ αυτόν καταπατείται σε ό,τι αφορά την αποστρατιωτικοποίηση των νήσων ούτε και εδώ έχουν επίγνωση η τετράς του κ. Ερντογάν «Τσαβούσογλου-Ακάρ και ο Ακροδεξιός Μπαχτσελί- ότι όντως σωστά διετύπωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ν. Παναγιωτόπουλος ό,τι απειλείται, δεν αποστρατιωτικοποιείται, θα κάνω αναφορά στην Συνθήκη της Λωζάνης με αποδέκτες όλους τους κυβερνώντες της γειτονικής χώρας: «Σημαντικό».

Όταν υπογράφετο η συνθήκη τον Ιούλιο 1923 μεταξύ των χωρών που συμμετείχαν ήταν και ανώτερος αξιωματικός των ΗΠΑ ο οποίος, συμπλήρωσε όταν τα νησιά απειλούνται θα έχουν δικαίωμα «εξοπλιστικής αμυντικής θωράκισης», όπου όντως ο κ. Ν. Παναγιωτόπουλος ορθά διατύπωσε έχοντας δε επίγνωση ως ένας καλός υπουργός Εθνικής Άμυνας, την απόφαση του ΟΗΕ, άρθρο 517. Η βάσανος του Τουρκικού επεκτατισμού πρέπει να σταματήσει. Ο κ. Ερντογάν ούτε συμβιβάζεται ούτε αποδέχεται. Η απόφαση των Βαρωσίων από τον ΟΗΕ θεωρείται δεδομένη.

Ο ίδιος ήξερε τί θα έπρατε κατά την επέτειο της εισβολής μετά από 47 έτω όταν βάζοντας δύο κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επικροτείται από αυτήν χωρίς καν κυρώσεις, συνοχή και διχαστική. Η μόνη λέξη έναντι της Τουρκίας είναι η λέξη υπέρβαση. Εκεί πραγματικά θα πονέσει, ήδη μας αποτρέπει να είμαστε μόνοι και όχι συμπράξεις με άλλες χώρες.
Υπέρβαση εξοπλιστική όχι «ισορροπίας» αλλά πραγματική υπέρβαση, εκεί θα πονέσει «όπλα-όπλα-όπλα-φρεγάτες-φρεγάτες-φρεγάτες-rafale-rafale-rafale».

Το αντίδοτο της Τουρκίας εκεί που υπερίπταται απότομα θα προσγειωθεί αυτή είναι και η θέση που επικροτεί του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου, όπου ο διακαής του πόθος είναι η υπέρβαση στα εξοπλιστικά. Αυτή είναι η λύση του ιπτάμενου κ. Ερντογάν όπου θα επέλθει η προσγείωση, έχοντας ως αιχμή δόρατος την αδυναμία του άλλου. Η παύση του θα γίνει μόνον με σάρωμα εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Η συμμαχία με το Ισραήλ, θα είναι αιτία του καταπετάσματός του και η οριστική συντριβή του για να μην ονειρεύονται ένα δεύτερο «Σαγγάριο», πολεμικές ιαχές της προαναφερθήσης τετράδας «περί ρίψης» καλό είναι να προσγειωθούν. Η οργή με τον κ. Μακρόν, είναι ο πόνος της συμμαχίας που ομολογούν και απεχθάντονται ότι μόνοι μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα έχοντας διαίσθηση την πυριταποθήκη που λέγεται Γαλλία. Όσο για τη Συνθήκη της Λωζάνης αν εφαρμόζεται το Διεθνές Δίκαιο, καλό είναι να μελετηθεί επιμελώς.

Ούτε η Θράκη μπορεί να συγκριθεί με Ίμβρο, Τένεδο και Κωνσταντινούπολη, ούτε με τα Ίμια Ελληνική βραχονησίδα από Ιταλία το 1932 με ακτίνα τριάμισι μιλίων από την Τουρκία, όπου πέραν των τριών μιλίων από τις ακτές της Τουρκίας θεωρείται Ελληνικό. Ούτε τα χωρικά μας ύδατα των 12 μιλίων, απόφαση του Διεθνούς Δικαίου ητς Θάλασσας «απόφαση 1982», τυχόν επέκταση με απειλές “casus belli”, ούτε οι συνεχείς παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας, αυτή είναι η τήρηση και η εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου!

Θα ήθελα να κάνω αναφορά για τα «Βαρώσια», όπου η πρόσκληση επαναφοράς των κατοίκων από τον κ. Ερντογάν θα πρόκειται για επέκταση κατά της εισβολές του 1974. Η ενέργεια αυτή παραβιάζει κατάφορα τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε. για την «Αμμόχωστο», ψηφίσματα 550 και 789 που ζητούν η περίκλειστη πόλη να αποδοθεί στους νόμιμους κατοίκους της αλλά υπό τη διοίκηση του ΟΗΕ, ψηφίσματα της τελευταίας συνόδου κορυφής της Ε.Ε. στις 25 Ιουνίου, και όχι υπό την διοίκηση του κ. Ερντογάν. Επιγραμματικά επαναλαμβάνω συμμαχία με Ισραήλ-Γαλλία και άλλες χώρες γειτονικές ενδυνάμωση, υπέρβαση εξοπλιστική, είναι το φάρμακο της απειλής, η εμμονή της στα ζητούμενα είναι σταθερή και αμετάκλητη.

Τέλος αξίζει ιδιαίτερης αναφοράς ότι όλα τα τηλεοπτικά κανάλια σχεδόν, δεν έκαναν ουδεμίαν αναφορά για τα πεπραγμένα των βαρωσίων στις 19-7-21 και αυτό θα μείνει ως μελανό σημείο στην ιστορία.
Χαίρω την διατύπωση του κ. Κ. Χήτα, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ελληνικής Λύσης, μακράν των πολιτικών μου τοποθετήσεων, που έκανε την αναφορά αυτή στη Βουλή στις 20-7-2021, καλό είναι και οι πολιτικοί και τα κανάλια να συνειδητοποιήσουν ότι: «Ω παίδες Ελλήνων ίτε, ελευθερούτε πατρίδ’, ελευθερούτε δε παίδας, γυναίκας Θεών τε παρώων έδη, θήκας τε προγόνων νυν υπέρ πάντων αγών».
Αισχύλος.

Διαβάστε ακόμη

Μανώλης Κολεζάκης: Σελίδες από την πολεμική ιστορία της Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Η ανάγκη επιστροφής της ελπίδας

Θεόδωρος Παπανδρέου: Έχει θέση η τιμωρία στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;

Πέτρος Κόκκαλης: Εθνική Πράσινη Συμφωνία για την ευημερία

Γιάννης Ρέτσος: Υπερτουρισμός: μύθοι και αλήθειες

Δημήτρης Κατσαούνης: Αυτές οι Eυρωεκλογές χτίζουν γέφυρα με τον Ελληνισμό της Διασποράς

Γιάννης Σαμαρτζής: Τα τεκμήρια διαβίωσης των φορολογουμένων και η δυνατότητα αποφυγής τους