Θ. Σωτρίλλης: Μόνο με επιχειρήματα θα πεισθεί ο κόσμος για τα εμβόλια

Θ. Σωτρίλλης:  Μόνο με επιχειρήματα θα πεισθεί ο κόσμος για τα εμβόλια

Θ. Σωτρίλλης: Μόνο με επιχειρήματα θα πεισθεί ο κόσμος για τα εμβόλια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 510 ΦΟΡΕΣ

Μόνο με την παράθεση επιχειρημάτων υπέρ του εμβολιασμού από τους ειδικούς επιστήμονες στο πλαίσιο δημόσιας συζήτησης για τον κορωνοϊό στην οποία θα πάρουν μέρος και όσοι υποστηρίζουν το αντίθετο, θα πειστεί ο πληθυσμός για τα οφέλη του, υποστηρίζει ο γιατρός και περιφερειακός σύμβουλος Θωμάς Σωτρίλλης.

Μάλιστα αναφορικά με τη σημερινή ευρεία σύσκεψη που συγκαλείται στην περιφέρεια λόγω της αύξησης των κρουσμάτων στην περιοχή, ο κ. Σωτρίλλης εξέφρασε τις αμφιβολίες του για το αν θα καταφέρουμε κάτι στην παρούσα στιγμή ενώ μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης είπε ότι από καιρό η ομάδα των αυτοδιοικητικών γιατρών στους οποίους ανήκει, είχε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις οι οποίες δεν εισακούστηκαν.

«Τα νούμερα του κορωνοϊού έχουν πάρει την ανιούσα και δυστυχώς αυτή τη στιγμή εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Και η αυριανή σύσκεψη με το πλήθος των ατόμων που έχουν κληθεί, ετερόκλητα άτομα, δεν πιστεύω ότι θα βγάλει αποτέλεσμα. Ο καθένας θα πει τα δικά του, θα λήξει και θα πούμε ότι κάναμε ακόμα μία συνεδρίαση χωρίς αποτέλεσμα. Τι θα γίνει τελευταία στιγμή;

Τον καιρό που λέγαμε εμείς οι αυτοδιοικητικοί γιατροί ότι πρέπει να πάρουμε μέτρα και για παράδειγμα να κάνουμε τα τεστ στα αεροδρόμια «εχλευάσθημεν». Ας μας άκουγαν τότε γιατί και εμείς έχουμε μία εμπειρία. Ξέρουμε κάποια πράγματα ο καθένας και πολύ περισσότερο η συνάδελφος και περιφερειακή σύμβουλος κ. Καβάδα που ασχολείται με αυτό τον τομέα. Δεν κάναμε τίποτα, το αφήσαμε και πέρασε έτσι γιατί ήμασταν μία ομάδα που είχε αντίθετη άποψη με αυτήν που είχαν οι κρατούντες» δήλωσε ο κ. Σωτρίλλης.

Μάλιστα κατέθεσε τον προβληματισμό του για τα υψηλά ποσοστά ανεμβολίαστων ακόμα και στον τομέα της υγείας, κάνοντας ειδική αναφορά στο νοσοκομείο της Ρόδου στο οποίο υπάρχουν ακόμα περίπου 80 ανεμβολίαστοι οι οποίοι εμπλέκονται με τις υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες.

«Τώρα τελευταία στιγμή με τα κρούσματα να ανεβαίνουν καθημερινά να κάνει τι η αυριανή ομάδα; Κάλεσαν όλα τα σωματεία. Να κάνουν τι; Πείτε μου εσείς. Ένα είναι το θέμα. Θέλουν να εμβολιαστούν; Να βγουν έξω φανερά με δύο ομάδες επιστημόνων να γίνει μία συζήτηση μεταξύ τους για να πείσουν τον κόσμο. Με ευχολόγια και πιέσεις και υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και με εκβιασμούς να μαζέψεις τον κορωνοϊό δεν γίνεται.

Για παράδειγμα, στο νοσοκομείο της Ρόδου είναι περίπου 80 άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί. Θέλουμε νοσοκομείο; Πείσετε τον κόσμο να εμβολιαστεί ή φέρτε εμβολιασμένους» δήλωσε επίσης, προσθέτοντας ότι «το παιχνίδι χάθηκε επικοινωνιακά γιατί προβλήθηκε μόνο η μία άποψη ότι ο εμβολιασμός είναι η σωτηρία χωρίς να εξηγήσουν στον κόσμο το γιατί», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το τι πρέπει να γίνει, κατά τη γνώμη του, ο κ. Σωτρίλλης απάντησε λέγοντας: «Στην προκειμένη περίπτωση αυτό που κατά τη γνώμη μου πρέπει να γίνει είναι: να πειστεί ο κόσμος να εμβολιαστεί. Πώς θα γίνει αυτό; Δεν ξέρω. Η περιφέρεια κάποια στιγμή είχε εκφράσει την ευαρέσκειά της αφενός στο βιντεάκι που κάναμε εμείς οι γιατροί και στο τέλος έκανε και την κριτική της αν ήταν επιτυχημένο ή όχι.

Και αποφασίστηκε να διαθέσει κάποια χρήματα να γίνει ένα βιντεάκι υπέρ του εμβολιασμού. Εγω πιστεύω ότι πρέπει οι υποστηρικτές του εμβολιασμού και οι αρνητές του με ανθρώπους ειδικούς, με πλήρη γνώση και επίγνωση του τι σημαίνει κορωνοϊός και εμβόλιο να κουβεντιάσουν δημόσια για να πληροφορηθεί ο κόσμος σωστά. Πρέπει να ξεδιαλύνουμε τους φόβους του κόσμου για το εμβόλιο.

Τα εμβόλια τα κάνουμε χρόνια τώρα και δεν κινδυνεύουμε. Αυτά είναι άλλου τύπου εμβόλια και πρέπει ο ειδικοί να μας εξηγήσουν τι είναι. Είναι κάτι που μας το χρωστούν. Δεν μπορούν να μας λένε είστε ανεύθυνοι, ελάτε να εμβολιαστείτε γιατί εσείς σπέρνετε τον κορωνοϊό.

Τώρα στη Ρόδο ποιον να πρωτομαζέψουμε; Πώς θα το κάνουμε; Στα εστιατόρια, στα κλαμπ, στα λεωφορεία; Τα μπαρ έχουν ανοίξει και λένε να είναι όλοι καθήμενοι. Γιατί, καθήμενος δεν κολλάς; Μόνο όρθιος κολλάς; Όταν κάθονται στα τραπέζια ο ένας απέναντι στον άλλον δεν κολλάνε;».

Διαβάστε ακόμη

Αντ. Γιαννικουρής: «Η πρωτιά της ΔΚΜ στα Δωδεκάνησα, σε κεντρικό επίπεδο και σε τοπικό επίπεδο μας γεμίζει ευθύνη»

Γ. Σάββενας, επικεφαλής ΔΚΜ: Από σήμερα τα δεδομένα αλλάζουν για όλους μας

Γ.Νικητιάδης : «Η Κυβέρνηση αντί να προστατεύει τους καταναλωτές, προστατεύει αυτούς που τους παραπλανούν»

Έσπασε πυροσβεστικός κρουνός στην πόλη της Ρόδου - Σε ποτάμι μετετράπησαν οι δρόμοι

Ίδρυμα «Παύλος Γιαννακόπουλος»: Εγκαίνια στο ανακαινισμένο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο του Δήμου Λειψών

Απεργούν οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου στις 21 Μαΐου

Κινητοποιούνται πόροι 2 δισ. ευρώ για ΑΠΕ σε νησιά

Συνελήφθησαν δύο άτομα στη Ρόδο για κακομεταχείριση ζώου