Χριστοφής Κορωναίος: Δεν μας ανησυχούν οι σεισμοί

Χριστοφής Κορωναίος: Δεν μας ανησυχούν οι σεισμοί

Χριστοφής Κορωναίος: Δεν μας ανησυχούν οι σεισμοί

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 490 ΦΟΡΕΣ

«Δεν μας ανησυχούν οι αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις κοντά στο νησί. Προέρχονται, όπως μας ενημέρωσαν, από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών από ρήγμα που είναι στα ανοικτά και δίνει μεγάλους σεισμούς».

Αυτό δήλωσε με αφορμή την έντονη σεισμική δραστηριότητα στο νησί του ο δήμαρχος Νισύρου κ. Χριστοφής Κορωναίος.

Όπως είπε ο δήμαρχος Νισύρου, καθηγητής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών ήταν χθες στο νησί και διενήργησε ελέγχους για κατολισθητικά φαινόμενα κοντά στην Παναγία Σπηλιανή.

Σημειώνεται ότι κατά το διάστημα 10 και 11 Ιουνίου, και 10 έως 12 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στη Νίσυρο ομάδας καθηγητών αποτελούμενη από τους κ. Εμμανουλούδη Δημήτρη (Έδρα UNESCO Con-E-Ect, Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος), κ. Παναγιώτη Νάστου (Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Γεωλογίας), κ. Εύη Νομικού (Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Γεωλογίας), κ. Δημήτρης Μπλούκας (Ειδικός Επιστήμονας, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου), και την κ. Καλλιόπη Κράβαρη (Υποψήφια Διδάκτωρ, Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος), για τη σύνταξη της πρότασης ένταξης της Νισύρου στα Γεωπάρκα της UNESCO.

Η Επιστημονική ομάδα επισκέφτηκε όλες τις περιοχές του Νησιού: Μανδράκι, Παλαιόκαστρο, Πάλλους, Εμπορειό, Νικειά και Ηφαίστειο, και έγιναν ειδικές φωτογραφίσεις με ειδικά αέρια μέσα.

Η Επιστημονική ομάδα κατέγραψε το Φυσικό, Γεολογικό και Ανθρωπογενές κάλλος της Νισύρου, ενώ διαπιστώθηκαν και κάποιες παρεμβάσεις που απαιτείται να γίνουν στον χώρο του Ηφαιστείου ώστε να πληροί η Πρόταση της Νισύρου στο μέγιστο δυνατό βαθμό τα κριτήρια της UNESCO.

Επισκέφτηκαν όλους τους σημαντικούς Γεωτόπους του νησιού, το μουσείο στη Νικιά, το Παλαιόκατρο και φυσικά τους κρατήρες του Πολυβώτη και του Στέφανου.

(Πηγή: “Sky Rodos”)

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη