Φωτιά ξέσπασε και στο νησί της Κω! (βίντεο)

Φωτιά ξέσπασε και στο νησί της Κω! (βίντεο)

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4612 ΦΟΡΕΣ

Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγο και στο νησί της Κω, γεγονός που έχει προκαλέσει μεγάλη κινητοποίηση στις δασοπυροσβεστικές δυνάμεις της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες της "Ροδιακής" η πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή "Μαρμαρωτό" στην πόλη της Κω, κυρίως σε χορτολιβαδική, αλλά και σε δασική έκταση.

Είναι κοντά σε κατοικημένη περιοχή (πίσω από το σούπερ μάρκετ "Σκλαβενίτης") και θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνη.

Στο σημείο έχουν σπεύσει πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κω για τον άμεσο περιορισμό της.

Πάντως στο συγκεκριμένο σημείο ευτυχώς δεν υπάρχουν πεύκα, αλλά καίγονται σκουπίδια και ξερά χόρτα. Η πυροσβεστική καταβάλλει προσπάθειες ώστε η φωτιά να μην ξεφύγει προς το δάσος του Ασκληπιείου.

Ώρα 16:30

Ενισχύσεις αποστέλλονται στην Κω, καθώς η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα κρίνεται ως αρκετά επικίνδυνη.

Πιο συγκεκριμένα κατευθύνεται ήδη προς το νησί του Ιπποκράτη το πυροσβεστικό ελικόπτερο Αγκούστα Μπελ, όπου επιχειρήσουμε μέχρι τώρα στο μέτωπο της φωτιάς στη Ρόδο, για να πραγματοποιήσει ρίξεις νερού από αέρος.

Παράλληλα στην Κω αποστέλλεται ένα πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, καθώς και μηχανήμα από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για να συνδράμουν στην κατάσβαση της φωτιάς, αφού εκφράζονται πλέον φόβοι για επέκτασή της προς το δάσος του Ασκληπίειου.

Ώρα 17:00

Έντονη ανησυχία επικρατεί πλέον στην Κω, καθώς η πύρινη λαίλαπα αφού κατέκαψε ότι βρήκε στο... διάβα της (σκουπίδια και ξερά χόρτα) πλέον κατευθύνεται προς δασική περιοχή. Ως εκ τούτου δίνεται μάχη και με τον χρόνο από τις δασοπυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού, ώστε να ελεγχεί το μέτωπο προτού σκοτεινιάσει.

Ώρα 18:00

Ανεξέλεγκτη παραμένει η φωτιά που προκλήθηκε στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου στο νησί της Κω, η οποία λόγω του δύσβατου της περιοχής, δεν μπόρεσε να περιοριστεί με αποτέλεσμα να κατευθύνεται προς το Ασκληπιείο.

Για την συνδρομή της κατάσβεσης έχουν καταφτάσει και εναέρια μέσα που επιχειρούν ρίψεις νερού.

Πριν από λίγη ώρα δόθηκε εντολής απομάκρυνσης των κατοίκων που διαμένουν στη περιοχή «Τσουκαλαριά» ενώ υπάρχει η πιθανότητα να εκκενωθεί και το Πλατάνι.

Για την αντιμετώπιση της κατάστασης με δεδομένο ότι θα χρειαστούν ενισχύσεις ο δήμαρχος Κω κ. Θεοδόσης Νικηταράς βρίσκεται σε επικοινωνία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νικο Χαρδαλιά.


Διαβάστε ακόμη

Απίστευτο περιστατικό στην Κω: 35χρονη πυρπόλησε μοτοποδήλατο και συνελήφθη επιτόπου

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Κω

Ημερίδα για τον θαλάσσιο τουρισμό θα γίνει στην Κω

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Την ίδρυση Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω, ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Προθεσμία μέχρι την Τετάρτη για να απολογηθούν οι γονείς του βρέφους που πέθανε στην Κω

Συγκλονίζει ο θάνατος βρέφους στην Κω

Ο Δήμος Κω συνεχίζει με έργα σε όλο το νησί - 363.151 € για οδοποιϊα 2.600 μέτρων, στην περιοχή «Βολκάνια» Κεφάλου