H ραγδαία ανάπτυξη της Ρόδου απαιτεί την κατασκευή αναγκαίων έργων υποδομής

H ραγδαία ανάπτυξη της Ρόδου απαιτεί την κατασκευή αναγκαίων έργων υποδομής

H ραγδαία ανάπτυξη της Ρόδου απαιτεί την κατασκευή αναγκαίων έργων υποδομής

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 195 ΦΟΡΕΣ

Γράφει ο Γεώργιος Β. Παπαγεωργίου

Την τελευταία δεκαετία έζησα εκ του σύνεγγυς τις αντιδράσεις τοπικών κοινωνιών, χωρίς σωστή ενημέρωση αλλά με πολιτική εκμετάλλευση προσώπων με παρελθόν και παρόν διάττοντες αστέρες της τοπικής αυτοδιοίκησης που αγνοούν τους κανόνες λειτουργίας της, άνθρωποι και θεσμοί που παραπαίουν μεταξύ πολιτικής και προσωπικού συμφέροντος που πηδούν από κόμμα σε άλλο κόμμα.

Εργοστάσιο της ΔΕΗ στο Πρασονήσι: Αναγκαίο έργο υποδομής για να μην έχουμε συνεχείς διακοπές ρεύματος καθυστέρησε αδικαιολόγητα και παρ’ ολίγον να ανασταλεί η κατασκευή του, από θεσμούς, για την προστασία ενός παλιού που ενδημεί στην περιοχή.

Φράγμα Γαδουρά: Σημαντικό έργο σωστής και συνεχούς λειτουργίας επαρκούς ύδρευσης, που αντέδρασαν μέχρι το τέλος χωρίς σωστή δικαιολογία, ακόμη γκρίνιαζαν και για τον φορέα διαχείρισης, τη ΔΕΥΑΡ.

Ηλεκτρικός σταθμός της ΔΕΗ συγκέντρωσης και ορθής διανομής του ρεύματος ακόμη και σε ακραίες καταστάσεις δέχθηκε αντιδράσεις από ειδικούς και μη οι οποίοι παραπλανούσαν τους κατοίκους της περιοχής «Ζέφυρος», παλιά ΔΕΗ. Όταν γνώριζαν την ανάγκη ύπαρξης, προς αποφυγή διακοπών και ελλείψεων ρεύματος.

Γέφυρα Μάκκαρη: Έφαγαν τα λυσσακά τους γιατί δεν τους βγήκε, και γιατί επέτυχε η Περιφέρεια σε μηδέν χρόνο να ολοκληρώσει και να παραδώσει στην κυκλοφορία ένα σπουδαίο έργο ασφαλούς κυκλοφορίας που συνδέει το νησί, έργο τουριστικής σημασίας διαμαρτύρονται γιατί το τελείωσε τόσο γρήγορα και ποιοτικά, ή γιατί είχε υψηλό κόστος και άλλες αηδίες.

Γέφυρα Αφάντου: Σημαντικό αναγκαίο έργο αναπτυξιακό, υπήρξαν αντιδράσεις αδικαιολόγητες και κριτικές που έσταζαν χολή τελείωσε τον προβλεπόμενο χρόνο.

Γέφυρα Κρεμαστής. Αρνητικές κριτικές και αδικαιολόγητες αντιδράσεις και πριν αλλά και τώρα που η περιφέρεια δημοπράτησε το έργο και θα το αποπερατώσει, κακοήθεις γκρίνιες και κριτική γιατί καθυστέρησε τόσο η κατασκευή της.

Οδικός άξονας Ρόδου-Λίνδου συνήθης μιζέρια και γκρίνια, κριτική για την κριτική, έργο που ολοκληρώθηκε καλώς εντός προβλεπόμενου χρόνου.

Εξαιτίας, για παράδειγμα, αδικαιολόγητων διαμαρτυριών χωρίς να προτείνουν άλλες λύσεις, ανέστειλαν επ’ αόριστον τη μεταφορά των συνδημοτών μας αθιγγάνων που ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες ματαίωσαν και ανέστειλαν την κατασκευή βιολογικού καθαρισμού στο δήμο Νότιας Ρόδου, κοντά στο Γεννάδι, φαγώθηκαν για τον σύγχρονο ηλεκτροφωτισμό με λαμπτήρες LED και άλλα, οι ίδιοι άνθρωποι, οι ίδιοι αρνητές θεσμοί.

Διαβάστε ακόμη

Μανώλης Κολεζάκης: Σελίδες από την πολεμική ιστορία της Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Η ανάγκη επιστροφής της ελπίδας

Θεόδωρος Παπανδρέου: Έχει θέση η τιμωρία στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;

Πέτρος Κόκκαλης: Εθνική Πράσινη Συμφωνία για την ευημερία

Γιάννης Ρέτσος: Υπερτουρισμός: μύθοι και αλήθειες

Δημήτρης Κατσαούνης: Αυτές οι Eυρωεκλογές χτίζουν γέφυρα με τον Ελληνισμό της Διασποράς

Γιάννης Σαμαρτζής: Τα τεκμήρια διαβίωσης των φορολογουμένων και η δυνατότητα αποφυγής τους