Πρόστιμο σε ξενοδοχείο της Ρόδου για τη ρίψη βεγγαλικών από την Πυροσβεστική Υπηρεσία

Πρόστιμο σε ξενοδοχείο της Ρόδου για τη ρίψη βεγγαλικών από την Πυροσβεστική Υπηρεσία

Πρόστιμο σε ξενοδοχείο της Ρόδου για τη ρίψη βεγγαλικών από την Πυροσβεστική Υπηρεσία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 8475 ΦΟΡΕΣ

«Τσουχτερό» πρόστιμο επιβλήθηκε σε ξενοδοχειακή μονάδα της Ρόδου για τη ρίψη βεγγαλικών!

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», το πρόστιμο επιβλήθηκε πριν από δύο ημέρες από το αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου στους υπευθύνους της ξενοδοχειακής μονάδας, η οποία βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με δασική περιοχή.

Παρά λοιπόν τις σχετικές απαγορεύσεις που ισχύουν αφενός λόγω αντιπυρικής περιόδου και αφετέρου εξαιτίας της φωτιάς που βρισκόταν σε εξέλιξη στο νησί μας την ημέρα εκείνη και του υψηλού κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς που υπάρχει όλο αυτό το διάστημα, έγινε ρίψη βεγγαλικών.

Σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται για τη μοναδική περίπτωση επιβολής τέτοιων προστίμων, αφού σύμφωνα και με τα «Καρπαθιακά Νέα», άλλα δύο πρόστιμα επιβλήθηκαν προχθές Πέμπτη 5 Αυγούστου και από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρπάθου. Το ένα πρόστιμο επιβλήθηκε για το κάπνισμα σε δασική έκταση και το δεύτερο για ψησταριά για την οποία δεν είχαν ληφθεί τα προβλεπόμενα από τις κείμενες διατάξεις μέτρα προστασίας για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιάς.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών, όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες (Πυροσβεστικής και Δασαρχείο) σε ολόκληρο τον νομό θα πραγματοποιούν αυστηρούς ελέγχους όλη τη θερινή περίοδο σε περιπτώσεις παραβατών θα επιβάλλονται τα προβλεπόμενα «τσουχτερά» πρόστιμα στους υπευθύνους.

Μάλιστα εξαιτίας της γενικότερης κατάστασης και των κινδύνων που ελλοχεύουν οι υψηλές θερμοκρασίες και η παρατεταμένη περίοδος ξηρασίας, αλλά και επειδή η Ρόδος προσπαθεί ακόμη να συνέλθει από την πρόσφατη πυρκαγιά, εκτός από τα πρόστιμα υπάρχουν και αυστηρές απαγορεύσεις σε όλες τις δασικές ή κοντά σε αυτές περιοχές.

Έτσι δεν επιτρέπεται η διέλευση πολιτών για οποιονδήποτε λόγο στα δάση μας και στις περιοχές γύρω από αυτά, εκτός αν πρόκειται για άτομα που έχουν αναλάβει τη φροντίδα (τάισμα – πότισμα) των ζώων. Επίσης δεν επιτρέπεται από τους μελισσοκόμους η συγκομιδή μελιού από τις κυψέλες τους, αλλά ούτε και το κάπνισμα τσιγάρου. Η οποιαδήποτε απροσεξία μπορεί να επιφέρει τραγικές συνέπειες για τον τόπο μας.

Τέλος, ιδιαίτερα αυστηρές είναι οι αρμόδιες υπηρεσίες και με τους διοργανωτές πανηγυριών ιδίως όταν αυτά πραγματοποιούνται κοντά σε δασικές εκτάσεις. Μάλιστα προχθές έγιναν και οι σχετικές συστάσεις προς τους διοργανωτές τέτοιων εκδηλώσεων σε Φάνες και Νότιο Ρόδο.

Διαβάστε ακόμη

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου