Φορτηγό έπεσε σε χαντάκι για να μη χτυπήσει τυφλό

Φορτηγό έπεσε σε χαντάκι για να μη χτυπήσει τυφλό

Φορτηγό έπεσε σε χαντάκι για να μη χτυπήσει τυφλό

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 308 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Κυριακήν 20 Αυγούστου 1961 Αριθ. Φύλλου 3107

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ ΔΙ’ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟΥΣ ΣΤΑΦΥΛΑΣ

Ως ανεκοίνωσεν ο Διευθυντής Γεωργίας Δωδεκανήσου κ. Σωτηρίου, κατά την πραγματοποιηθείσαν ενταύθα τακτικήν σύσκεψιν των γεωπόνων της περιφερείας, απεφασίσθη η έναρξις προσπαθείας διά την παραγωγήν περισσοτέρων επιτραπεζίων εξαγωγίμων σταφυλών εις την Δωδεκάνησον. Προς τούτο, ειδικώτερον, απεφασίσθη η λήψις διαφόρων μέτρων και η φύτευσις νέων αμπέλων, εμβολιασμένων δι’ αμερικανικών τοιούτων, καθώς και η παρακολούθησις της δραστηριότητας των αμπελουργών, προκειμένου να παραχθούν καλύτεραι ποιότητες σταφυλών, κατάλληλοι προς εξαγωγήν.

1200 ΑΔΕΙΑΙ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ ΕΞΕΔΟΘΗΣΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΣ ΧΘΕΣ

Την προσεχή Πέμπτην αρχίζει η νέα κυνηγετική περίοδος, προς τούτο δε ήρχισεν η χορήγησις αδειών κυνηγιού εις τους αθρόως υποβάλλοντας αιτήσεις ενδιαφερομένους. Κατά σχετικάς πληροφορίας μέχρι της μεσημβρίας χθες είχον εκδοθή 1.200 άδειαι κυνηγίου.

ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΗ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ ΔΙΑ ΝΕΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΜΕΧΡΙ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Δι’ εγκυκλίου της Διευθύνσεως Γεωργίας Δωδεκανήσου, κοινοποιουμένης προς τους γεωπόνους γεωργικών εφαρμογών, συνιστάται η διενέργεια δακοκτονίας εις όσας περιοχάς δεν εγένετο. Διά της αυτής εγκυκλίου προτρέπονται οι γεωπόνοι να συστήσουν την χρησιμοποίησιν του δάκου της ελαίας, τονίζεται δε ότι η εργασία είναι δυνατόν να γίνη μέχρι τέλους Σεπτεμβρίου.

ΠΟΙΟΙ ΑΠΕΦΑΣΙΣΘΗ ΝΑ ΣΤΕΓΑΣΘΟΥΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗΝ ΟΚΤΑΚΑΤΟΙΚΙΑΝ

Διά αποφάσεως του Νομαρχιακού Συμβουλίου Στεγάσεως ενεκρίθη η στέγασις των εξής οικογενειών εις την επί της οδού Χρήστου Τσιγάντε Λαϊκήν κατοικίαν:
1) Kλωνάρη Αντωνίου, 2) Αγγέλου Αγγελή, 3) Τσιγκάρη Σπύρου, 4) Πολίτου Μαργαρώ, 5) Τσουκαλιού Αριστείδη, 6) Πατέλη Μιχαήλ, 7) Παπανικολάου Γεωργίου και 8) Ορφανού Κωνσταντίνου.
Τυχόν ενστάσεις κατά της ως άνω αποφάσεως δέον όπως υποβληθούν το αγρότερον μέχρι την 1ην Σεπτεμβρίου εις τα γραφεία του Κέντρου Κοινωνικής Προνοίας.

ΦΟΡΤΗΓΟΝ ΚΑΤΕΠΕΣΕΝ ΕΙΣ ΧΑΝΔΑΚΑ ΔΙΑ ΝΑ ΜΗ ΚΤΥΠΗΣΗ ΤΥΦΛΟΝ ΚΑΘ’ ΟΔΟΝ

Κατά πληροφορίας εκ Κω, ο Ψαρρός Μιχαήλ 42 ετών, οδηγών φορτηγόν αυτοκίνητον και μεταφέρων κενά ξυλοκιβώτια τομάτας εκ του Κονσερβοποιείου «Αφροδίτη», παρά την θέσιν Κατήφορα-Κεφάλου, παρεξέκλινεν της οδού και κατέπεσεν εντός παρακειμένου χάνδακος.
Λεπτομέρειαι ως προς το αίτιον της ανατροπής του φορτηγού αναφέρουν ότι αύτη οφείλεται εις την προσπάθεια του οδηγού να αποφύγη τον τραυματισμόν τυφλού, όστις διήρχετο κατ’ εκείνην την στιγμήν την ως άνω οδόν. Τόσον ο οδηγός όσον και οι συνεβαίνοντες του φορτηγού 2 εργάται ουδέν έπαθον.

EΠΕΡΑΤΩΘΗ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΕΙΣ ΑΠΕΡΙ

ΚΑΡΠΑΘΟΣ (του ανταποκριτού μας).
Επερατώθη εκεί η ασφαλτόστρωσις της κεντρικής οδού Απερίου, μήκους 4 χιλιομέτρων, η οποία κατέστησε το Απέρι, μίαν των καλυτέρων εις εμφάνισιν κοινοτήτων της Δωδεκανήσου.
Εξ άλλου επίκειται η έρναρξις της ασφαλτοστρώσεως της οδού από Απερίου προς την κοινότητα Όθους, μήκους επίσης 4 χιλιομέτρων.

ΟΙ ΚΑΤΑΠΛΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ

Χθες την πρωίαν κατέπλευσαν εις Ρόδον το ισπανικόν Υπερωκεάνειον «Κάπο σαν Ρόκε» και τα ατμόπλοια «Κρήτη» και «Γεντίστβο»με υπερχιλίους ξένους περιηγητάς, οι οποίοι επεσκέφθησαν τα αξιοθέατα. Σήμερον, αναμένονται να καταπλεύσουν τα τουριστικά ατμόπλοια «Στέλλα Μάρις» και «Ενότρια».

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Τραυματισμός τριών παιδιών από χειροβομβίδα στην Κω!