Με έξι «φιξάκια» κοκαΐνης συνελήφθη 34χρονος αλλοδαπός

Με έξι «φιξάκια» κοκαΐνης  συνελήφθη 34χρονος αλλοδαπός

Με έξι «φιξάκια» κοκαΐνης συνελήφθη 34χρονος αλλοδαπός

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1302 ΦΟΡΕΣ

Ασκήθηκαν εναντίον του διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και αφέθηκε ελεύθερος με όρους

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε σε 34χρονο αλλοδαπό Αλβανικής καταγωγής ο οποίος συνελήφθη προχθές τα ξημερώματα έξω από μπαρ της Ρόδου όπου εργάζεται έχοντας έξι «φιξάκια» κοκαΐνης στην κατοχή του.

Ο αλλοδαπός απολογήθηκε χθες ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου, συνοδευόμενος από τον συνήγορό του κ. Στέλιο Κιουρτζή, αρνήθηκε την κατηγορία όπως αυτή του αποδίδεται και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Πιο συγκεκριμένα, αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. είχαν στη διάθεσή τους πληροφορίες σχετικά με τον 34χρονο αλλοδαπό, σύμφωνα με τις οποίες φέρονταν να διακινεί ποσότητες ναρκωτικών σε θαμώνες του καταστήματος όπου εργάζεται.

Έτσι προχθές στις 10 το βράδυ οι αστυνομικοί εντόπισαν τον κατηγορούμενο έξω από την επιχείρηση όπου εργάζεται και αποφάσισαν να του κάνουν έλεγχο, κατά τη διάρκεια του οποίου και εντόπισαν στην κατοχή του έξι «φιξάκια» κοκαΐνης συνολικού βάρους 5 γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των 415 ευρώ και 400 δολάρια.

Χρήματα και ναρκωτικά κατασχέθηκαν ενώ ο 34χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου όπου σύμφωνα με πληροφορίες, εξεταζόμενος προανακριτικά από τους αστυνομικούς ισχυρίστηκε ότι είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών και ότι την κοκαΐνη την είχε αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση, ενώ τα χρήματα προέρχονται από την εργασία του.

Τα ίδια περίπου δήλωσε και χθες το μεσημέρι κατά την απολογία του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 34χρονος αλλοδαπός είπε πως ζει μόνιμα στη Ρόδο και εργάζεται κυρίως σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος από 2015 και καταφέρνει να εξοικονομεί σημαντικά έσοδα για τη διαβίωσή του, το ίδιο και η σύντροφός του με την οποία έχουν μισθώσει και διαμένουν μαζί.

Σε ό,τι αφορά τα ναρκωτικά είπε πως πριν από μερικά χρόνια «έχασε» τον μικρότερό του αδελφό ο οποίος εξαιτίας διάρρηξης που έγινε στο πατρικό τους έχασε τη ζωή του και ακολούθησε και ο θάνατος του πατέρα του.

Ο 34χρονος είπε πως τα γεγονότα αυτά του προκάλεσαν σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και είχαν ως αποτέλεσμα την εμπλοκή του με τα ναρκωτικά. Πλέον κάνει χρήση κοκαΐνης και σε ό,τι αφορά τις ποσότητες που εντοπίστηκαν στην κατοχή του τις είχε προμηθευτεί λίγο προτού πάει στην εργασία του και του γίνει ο έλεγχος από τους αστυνομικούς, από άγνωστο Ρομά ο οποίος έφευγε για Αθήνα.

Ο αλλοδαπός πρόσθεσε πως ο Ρομά του έδωσε έτοιμα σε «φιξάκια» τα ναρκωτικά και πως κατέβαλε για την προμήθειά τους το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, τιμή που θεώρησε συμφέρουσα καθώς η ποσότητα αυτή θα του κάλυπτε τις προσωπικές του ανάγκες για περίπου 10-15 ημέρες.

Ο ίδιος δήλωσε μετανιωμένος για τη χρήση που κάνει και υποσχέθηκε πως θα προσπαθήσει να καταβάλει κάθε προσπάθεια για να ξεφύγει από αυτήν.
Σε ό,τι αφορά τα χρήματα δήλωσε ότι είναι έναντι του μισθού που λαμβάνει από το κατάστημα στο οποίο εργάζεται και πως τα δολάρια του τα έδωσε, όπως και σε άλλους συναδέλφους του, μία πελάτισσα από το Ισραήλ ως φιλοδώρημα.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα ο 34χρονος αλλοδαπός αφέθηκε ελεύθερος με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του καθώς την καταβολή εγγυοδοσίας ποσού 3.000 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου