Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε 19χρονος Τούρκος για μεταφορά μεταναστών

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε 19χρονος Τούρκος για μεταφορά μεταναστών

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε 19χρονος Τούρκος για μεταφορά μεταναστών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 556 ΦΟΡΕΣ

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την απολογία του ο 19χρονος Τούρκος που συνελήφθη για τη μεταφορά 9 αλλοδαπών από τα τουρκικά παράλια στο νησί μας.

Η σύλληψη του νεαρού διακινητή έγινε μετά από καταδίωξη ανοικτά της Ρόδου και τη ρίψη ακόμη και προειδοποιητικών βολών για να ακινητοποιηθεί ο δράστης, την περασμένη Παρασκευή 20 Αυγούστου και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκε στην ανάκριση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 19χρονος Τούρκος αρνήθηκε τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται, ωστόσο με σύμφωνη γνώμη της ανακρίτριας Ρόδου και του αρμόδιου Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και πήρε τον δρόμο για τις φυλακές.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, όλα ξεκίνησαν μεσημβρινές ώρες στις 20 Αυγούστου 2021 όταν περιπολικό σκάφος του Λιμενικού εντόπισε ύποπτο ταχύπλοο σκάφος να πλέει στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή αεροδρομίου Ρόδου.

Ο χειριστής του εν λόγω σκάφους δεν ανταποκρίθηκε στα ηχητικά σήματα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη, κατά την οποία το Τ/Χ εκτελούσε επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό να εμβολίσει το σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπως επίσης και έτερο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., που είχε σπεύσει στην περιοχή προς παροχή συνδρομής. Ακολούθησαν προειδοποιητικές βολές σε ασφαλή τομέα, σύμφωνα με τους προβλεπόμενους κανόνες εμπλοκής, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του σκάφους και τη σύλληψη του αλλοδαπού χειριστή του.

Στη συνέχεια, προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου με τη συνδρομή προσωπικού της Αστυνομικής Αρχής Ιαλυσού, εντόπισαν εννέα (09) αλλοδαπούς, οι οποίοι επέβαιναν στο ταχύπλοο σκάφος.

Η προανάκριση διενεργήθηκε από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου