Έφοδο σε τρία καταστήματα πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί!

Έφοδο σε τρία καταστήματα πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί!

Έφοδο σε τρία καταστήματα πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1045 ΦΟΡΕΣ

Εντοπίστηκαν 857 είδη απομίμησης

«Έφοδο» σε τρία καταστήματα στην Παλιά Πόλη έκαναν προχθές αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, κατά την οποία εντόπισαν συνολικά 857 είδη «μαϊμού» γνωστού εμπορικού οίκου.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους τρεις υπεύθυνους των καταστημάτων και συγκεκριμένα δύο 29χρονους και μία 40χρονη οι οποίοι και παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη, κατηγορούμενοι για εμπόριο προϊόντων απομίμησης.

Συγκεκριμένα, η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους περιλαμβάνει τα αδικήματα της πλαστογραφίας, της απάτης, της αποδοχής-διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, της παραβίασης του αγορανομικού κώδικα και της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία.

Με αυτήν προχθές βράδυ συνοδευόμενοι από το δικηγόρο κ. Άκη Δημητριάδη προσήχθησαν ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα ο οποίος και αφού άσκησε ποινική δίωξη σε βάρους τους, τους παρέπεμψε να δικαστούν από το αρμόδιο δικαστήριο στις 22 Φεβρουαρίου 2021.

Πιο αναλυτικά, στο πλαίσιο αστυνομικών δράσεων για την καταπολέμηση του παραεμπορίου – της διακίνησης απομιμητικών προϊόντων και την προστασία του καταναλωτικού κοινού - προχθές το πρωί έπειτα από σχετική καταγγελία και έλεγχο που έγινε σε τρία εμπορικά καταστήματα, βρέθηκαν να διατίθενται προς πώληση συνολικά 857 είδη (ρούχα, τσάντες, αξεσουάρ, κ.α.), τα οποία όπως διαπιστώθηκε αποτελούν προϊόντα απομίμησης και αντιγραφής γνήσιων εμπορικών σημάτων γνωστών εταιρειών.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί στην επιχείρηση του πρώτου 29χρονου, βρέθηκαν 672 τεμάχια, στην επιχείρηση της 40χρονης 10 τεμάχια και σε αυτήν του έταιρου 29χρονου συνολικά 175 τεμάχια.

Τα προϊόντα «μαϊμού» κατασχέθηκαν.

Διαβάστε ακόμη

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου