Ελεύθερος με όρους ο 34χρονος που παρέλαβε δέμα με κάνναβη

Ελεύθερος με όρους ο 34χρονος που παρέλαβε δέμα με κάνναβη

Ελεύθερος με όρους ο 34χρονος που παρέλαβε δέμα με κάνναβη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 431 ΦΟΡΕΣ

Στην ανακρίτρια Ρόδου απολογήθηκε χθες ο 34χρονος που συνελήφθη στη Ρόδο, για την παραλαβή δέματος με 853 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Ο 34χρονος μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Πιο αναλυτικά, όλα ξεκίνησαν όταν στο πλαίσιο των τακτικών ελέγχων που διενεργούνται από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, εντοπίστηκε δέμα σε μεταφορική εταιρεία στη Ρόδο, το οποίο θεωρήθηκε ύποπτο. Μάλιστα με τη συνδρομή του ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου της Δίωξης διαπιστώθηκε ότι σε αυτό υπήρχαν ναρκωτικές ουσίες.

Οι αστυνομικοί έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση το πακέτο και το περασμένο Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2021 στις 9.30 το πρωί μετέβη στη μεταφορική εταιρεία ο 34χρονος προκειμένου να παραλάβει το πακέτο το οποίο έφερε πλήρως τα στοιχεία του.

Κατά την παραλαβή του δέματος, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 34χρονο, ο οποίος συνοδευόμενος από τους συνηγόρους του κ.κ. Αχιλλέα Δασκαλάκη και Γιάννη Χριστοφορίδη προσήχθη ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου όπου του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα κάνναβης, με τις ειδικότερες μορφές της πώλησης από άγνωστο δράση και της αγοράς και κατοχής από τον συλληφθέντα.

Χθες το μεσημέρι ο 34χρονος απολογήθηκε στην ανακρίτρια Ρόδου αρνούμενος τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 34χρονος επανέλαβε τα όσα προανακριτικά είχε δηλώσει στους αστυνομικούς ότι δηλαδή είναι εξαρτημένος χρήστης από την ηλικία των 14 ετών και ότι την ποσότητα την είχε προμηθευτεί στην Αθήνα από άγνωστο Ρομά έναντι του ποσού των 700 ευρώ προκειμένου να καλύψει αποκλειστικά και μόνο τις προσωπικές του ανάγκες.

Μάλιστα ο ίδιος πρόσθεσε πως έστειλε το δέμα στον εαυτό του, μετά την αγορά της ποσότητας, από την Αθήνα στη Ρόδο.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα ο 34χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω