Άγκυρα: Εκ νέου θέμα αποστρατιωτικοποίησης νησιών

Άγκυρα: Εκ νέου θέμα αποστρατιωτικοποίησης νησιών

Άγκυρα: Εκ νέου θέμα αποστρατιωτικοποίησης νησιών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 225 ΦΟΡΕΣ

Η Αγκυρα εξακολουθεί να ισχυρίζεται πως η Ελλάδα θα πρέπει να έχει αποστρατιωτικοποιημένα τα νησιά του Αιγαίου, κατηγορεί την Αθήνα για παραβιάσεις χωρικών υδάτων και εναέριου χώρου και στοχοποιεί τις επισκέψεις Ελλήνων αξιωματούχων στα πλοία τα οποία προσεγγίζουν τα συγκεκριμένα νησιά.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας θέτει και πάλι ζήτημα παραβίασης δικαιωμάτων της μειονότητας στη Θράκη. Η εκπρόσωπος του υπουργείου Αμυνας της Τουρκίας, Πινάρ Καρά, υποστήριξε πως «η Ελλάδα συνεχίζει τις ενέργειες που «διαταράσσουν» το αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς των νησιών Ανατολικού Αιγαίου, σε αντίθεση με τις διεθνείς συμφωνίες» και πρόσθεσε: «Με τις στρατιωτικές μονάδες και τα πλοία που αναπτύσσει στα νησιά και τις επισκέψεις υψηλού επιπέδου που πραγματοποιεί σε αυτά, συνεχίζει τις κρατικές πρακτικές που είναι ασυμβίβαστες με τις σχέσεις καλής γειτονίας και αντίθετες με το διεθνές δίκαιο».

Η κ. Καρά συνέχισε λέγοντας πως «από τις αρχές του 2021, με πάνω από 790 «παραβιάσεις πλοίων», 206 «παραβιάσεις του εναέριου χώρου», 27 «παραβιάσεις των χωρικών υδάτων», 95 «παρενοχλήσεις αεροσκαφών» και «παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου» στα νησιά μη στρατιωτικού καθεστώτος, είναι σαφές ότι η Ελλάδα αντί να λύσει τα προβλήματα με ειρηνικές μεθόδους μέσω διαλόγου, ακολουθεί μια πολιτική που κλιμακώνει τις εντάσεις και δημιουργεί νέες εντάσεις».

Το υπουργείο Αμυνας της Τουρκίας αναφέρθηκε και σε ισχυρισμούς πως «η Ελλάδα συνεχίζει τις επαναπροωθήσεις των μεταναστών με κακομεταχείριση».

Πηγή: «Καθημερινή»

Διαβάστε ακόμη

Στις 27 Μαΐου υπογράφεται η σύμβαση για τη δημιουργία του Ταμείου Απανθρακοποίησης των νησιών

Γ. Γεραπετρίτης για θαλάσσια πάρκα: «Θα γίνουν, δεν πρόκειται να υπαναχωρήσουμε»

Der Westen: Το νέο περιζήτητο νησί στην Ελλάδα ονομάζεται Κάρπαθος

ΠΟΕΕΤ: Να αποσυρθεί η πλατφόρμα JOBmatch

Προεκλογικό σποτ Νέας Δημοκρατίας: Στις 9 Ιουνίου κάνουμε μαζί ένα βήμα μπροστά

Από καναπέδες μέχρι πολυθρόνες μάζεψε από πάρκο της Ρόδου η Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου

Στις 24 Μαΐου η συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια

Ο Νικ. Ζαβόλας διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της «Κολοσσός 2047»