Αποχαιρετισμός στον Μίκη Θεοδωράκη

Αποχαιρετισμός στον Μίκη Θεοδωράκη

Αποχαιρετισμός στον Μίκη Θεοδωράκη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 230 ΦΟΡΕΣ

Γράφει η Γεωργία Καρδούλια-Τσουρουνάκη

Επιθανάτιο στην οικουμενική οδό για έναν οικουμενικό αθάνατο Μαικήνα που «τάχθηκε να φυλάει Θερμοπύλες» ως στάση ζωής δοσμένος στον μαγικό δαυλό του ασύνορου οράματος της θεραπαινίδας μουσικής του Μίκη Θεοδωράκη του αληθινού Έλληνα με τη γενναιόδωρη αδούλωτη ψυχή.

Όταν όλα σίγησαν στους κραδασμούς της Μουσικής σου, καθώς ο ήλιος βυθιζόταν στη σελήνη των ματιών σου, ελάλησε ο αλέκτωρ την τρίτη μέρα για να δειπνήσει η λευτεριά με τον Ελεύθερο στην αγκαλιά της δόξας στο κάλεσμα του Μέγα Παν. Γκρέμισαν τα τείχη για να πετάξει ο περήφανος Αϊτός της Κρήτης, στην Αθανασία της ζωής ως έταξε με το Δοξάρι του ο νοητός ο Ήλιος!!!

Για να μας στείλει μήνυμα από εκεί πιο ψηλά... πως σε έναν άνδρα αληθινό Έλληνα δεν ταιριάζουνε δάκρυα, μήτε επικήδειοι μόνο τραγούδια λεβεντιάς και άσματα Ασμάτων!
Το λιτό αυτό αφιέρωμά μου είναι ελάχιστος φόρος τιμής και ύψιστης οφειλής στον «ΜΙΚΗ ΘΕΩΔΩΡΑΚΗ» τον Πολυσχιδή Καλλιτέχνη, τον «Εραστή» της ζωής με την απέριττη σεμνή Μεγαλοπρέπεια.

Η γενέτειρά του ο Γαλατάς Χανίων ήταν το σημείο εκκίνησης και τερματισμού της ακάματης διαδρομής του. Με μοναδικό συνοδοιπόρο τη Γαλανόλευκη ως νέος Απόστολος μετέφερε με την Μουσική του, το ευαγγέλιο της Λευτεριάς στα πέρατα της Οικουμένης!
Καλές συναυλίες με τις συμφωνικές των αγγέλων με τιμές στον ναό του παραδείσου.

Εμείς ανάμεσα στο χρόνο εκεί στο παραγώνι της καρδιάς μας πάντα θα υπάρχει μια ασύνορη σκηνή να φιλοξενεί τον Μεγάλο της Ρωμιοσύνης μας Μαέστρο, για να μας πλοηγεί με την απούσα παρουσία του και να μας ξεναγεί, στα μελωδικά του ταξίδια με πυξίδα την ελευθερία.

ΥΓ: Με απέραντη ευγνωμοσύνη «με Σημαίες με Σημαίες»... για ό,τι μας κληροδότησες Ελλήνων καύχημα τη μεγάλη προσφορά και ακατάλυτης αξίας παρακαταθήκη σου...
Καλό σου Μελωδικό σου κατευόδιο Αρμενιστή Ποιητή στην οικουμενική σου Πατρίδα δικέ μας Μ.Θ. Γ.Κ.Τ.π.Πρόεδρος Πανελλήνιας Εταιρείας Λόγου και Τέχνης.

Διαβάστε ακόμη

Θάνος Ζέλκας: Μέτρα. Όχι ημίμετρα

Αγαπητός Ξάνθης: Ο κος Ζαχαριάδης, ένας ακάματος εργάτης της Δημοσιογραφίας και εκπομπής ήθους

Ηλίας Καραβόλιας: Το μέλλον που δεν βλέπουμε

Γιάννης Παρασκευάς: Μία βόλτα στη Λίνδο

Μανώλης Κολεζάκης: Σελίδες από την πολεμική ιστορία της Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Η ανάγκη επιστροφής της ελπίδας

Θεόδωρος Παπανδρέου: Έχει θέση η τιμωρία στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;