Ιωάννης Παππάς: Αποφασιστική ενίσχυση μεταφορικού ισοδυνάμου - μείωση ΦΠΑ

Ιωάννης Παππάς: Αποφασιστική ενίσχυση μεταφορικού ισοδυνάμου - μείωση ΦΠΑ

Ιωάννης Παππάς: Αποφασιστική ενίσχυση μεταφορικού ισοδυνάμου - μείωση ΦΠΑ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 154 ΦΟΡΕΣ

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Ιωάννης Παππάς, στη χθεσινή ομιλία του στη Βουλή των Ελλήνων, για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με τίτλο: «Κύρωση κώδικα νομοθεσίας για την ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική στον νησιωτικό χώρο για τον μηχανισμό εφαρμογής, την κρατική εποπτεία και τους γενικούς όρους υλοποίησης του Μεταφορικού Ισοδυνάμου», ζήτησε την αποφασιστική ενίσχυση του μεταφορικού ισοδυνάμου, από το Υπουργείο Ναυτιλίας, καθώς και τη μείωση των φορολογικών συντελεστών στα νησιά μας.

Ο κ. Παππάς αναφέρθηκε εκτενώς σε όσα ορίζει το νέο νομοσχέδιο καθώς και στην μεγάλη πρόοδο που έχει παρατηρηθεί σε ό,τι αφορά τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις μεταξύ των νησιών μας και των μεγάλων λιμανιών, αφού φέτος οι ακτοπλοϊκές γραμμές ήταν περισσότερες από κάθε φορά.

Τόνισε, επίσης, τη μέγιστη προσπάθεια από το Υπουργείο Ναυτιλίας για διασφάλιση πόρων από το ΕΣΠΑ, για το Νότιο Αιγαίο, που αφορούν λιμενικά έργα και ενδονησιωτικές γραμμές.

Τέλος, ανέφερε ότι το μεταφορικό ισοδύναμο είναι ένα μέτρο ανάσχεσης της αύξησης του κόστους ζωής, στην ακριτική Δωδεκάνησο, αλλά χρειάζεται αποφασιστική ενίσχυση, η οποία θα πραγματοποιηθεί μόνο αν επανέλθουν οι μειωμένοι φορολογικοί συντελεστές στα Δωδεκάνησα.

Σημειωτέον ότι ο κ. Παππάς από την πρώτη μέρα της εκλογής του, ως Βουλευτής Δωδεκανήσου, έχει πραγματοποιήσει πλήθος αναφορών, παρεμβάσεων και προτάσεων για την άρση αυτής της αδικίας και την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών στα νησιά μας.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Παππάς, υφυπουργός Ναυτιλίας: «Με το σχεδιασμό μας διασφαλίζουμε την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κάσου και Καρπάθου»

Μ. Κόνσολας: «Υπόθεση όλων μας η αναβάθμιση της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο»

Μ. Κόνσολας: «Μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε Κάρπαθο, Σύμη, Αστυπάλαια και σε περιοχές της Ρόδου»

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση των Τομέων του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα

Επικοινωνία της Μίκας Ιατρίδη με την Υφυπουργό Χριστίνα Αλεξοπούλου για τις άδειες φορτηγών

Δήλωση του Δημήτρη Γάκη από τη Νίσυρο για την επίσκεψη των Σακελλαρίδη και Σαράντη

Για περιοδεία στην Κω βρίσκεται η υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά, Κατερίνα Σαράντη

Πασχαλινά γεύματα αγάπης από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά, στα πληρώματα σκαφών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Αιγαίο