Ο Ben Moorhouse ευχαριστεί τη Ρόδο για τη φιλοξενία και την υποστήριξη

Ο Ben Moorhouse ευχαριστεί τη Ρόδο για τη  φιλοξενία και την υποστήριξη

Ο Ben Moorhouse ευχαριστεί τη Ρόδο για τη φιλοξενία και την υποστήριξη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 776 ΦΟΡΕΣ

Το νησί της Ρόδου και τους κατοίκους του ευχαριστεί μέσω της «Ροδιακής» ο Ben Moorhouse από την Αγγλία, που τον Αύγουστο έκανε τον γύρο του νησιού μας μέσα σε 42 ώρες χωρίς ύπνο και ξεκούραση.

Με επιστολή που έστειλε στην εφημερίδα μας επισημαίνει ότι έχοντας γυρίσει με την οικογένειά του πλέον πίσω στην πατρίδα του αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλο το νησί που του στάθηκε ώστε να επιτύχει αυτό το εγχείρημα.

Ξεκινώντας στις 14 Αυγούστου από το Μαντράκι έφτασε στο Πρασονήσι και στη συνέχεια επέστρεψε και πάλι στο Μαντράκι από όπου είχε ξεκινήσει.

Ο Ben δηλώνει στη «Ρ» τα εξής: «τώρα έχουμε γυρίσει πια στην Αγγλία και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλο το νησί για τη φιλοξενία και την υποστήριξη στην προσπάθεια με τον τίτλο “Extreme challenge walk”.
Είμαι ο μοναδικός άνθρωπος που έκανε τον γύρο του νησιού χωρίς καθόλου ξεκούραση και είμαι υπερήφανος για το κατόρθωμα αυτό στη Ρόδο και εκφράζω την ευχή όλα τα παιδιά να μάθουν για την ιστορία τη δική μου και της οικογένειάς μου και να ακολουθήσουν το παράδειγμά μας.

Σιγά-σιγά η κατάσταση της υγείας μου βελτιώνεται και τα πόδια μου συνέρχονται σταδιακά από τις φουσκάλες που δημιουργήθηκαν. Εξασκήθηκα για διάστημα ενός έτους και τώρα πλέον είμαι υπερήφανος για αυτό το κατόρθωμα στη μνήμη της Καλλιπάτειρας και για χάρη του νησιού της Ρόδου. Θα θέλαμε όμως να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως τον κ. Γιάννη Φλεβάρη για την αγάπη προς την οικογένειά μας.

Από τότε που επιστρέψαμε πολλοί μας ρωτούν αν η Ρόδος είναι ασφαλής προορισμός και αν θα έπρεπε να την επισκεφτούμε την επόμενη χρονιά. Εμείς τους απαντάμε ναι και τους προτρέπουμε να κάνουν κράτηση για διακοπές φέτος αν είναι μπορούν. Η Ρόδος θα μας λείψει πολύ μέχρι να γυρίσουμε ξανά, είναι το δεύτερο σπίτι μας και είμαστε πάντα χαρούμενοι. Μάλιστα θα μας λείψει πολύ ο φραπές! Όσοι θέλουν μπορούν να στηρίξουν την προσπάθειά μας στο www.justgiving.com/rhodes2021.

Όπως είχε γράψει «Η Ροδιακή» το εγχείρημά του Ben με τον τίτλο “Extreme challenge walk” στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και μάλιστα η επίδοσή του ήταν πολύ καλύτερη αφού κατάφερε να κάνει τον γύρο του νησιού σε 42 τελικά ώρες και όχι σε 48, όπως είχε σκοπό, και μάλιστα υπό ακραίες καιρικές συνθήκες καθώς η θερμοκρασία ήταν ιδιαίτερα υψηλή ειδικά κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ο Ben, η σύζυγός του Gaynor, ο γιος τους Απόλλων και η ομάδα υποστήριξης του εγχειρήματος με επικεφαλής τον John Croft ήρθαν από την Αγγλία δύο ημέρες πριν από την προσπάθεια ώστε να γίνουν και οι απαραίτητες προετοιμασίες.
Η πεζοπορία του Ben ξεκίνησε το Σάββατο 14 Αυγούστου στις 12 το μεσημέρι από το σημείο όπου βρίσκονται τα ελαφάκια στην είσοδο του λιμανιού, πίσω από την περιφέρεια και κατέληξε στο ίδιο σημείο μετά από σχεδόν 42 ώρες.

Τους τελευταίους μήνες προετοιμάστηκε σκληρά για την προσπάθεια αυτή στη χώρα του διαφημίζοντας μάλιστα τη Ρόδο, την οποία θεωρεί δεύτερο σπίτι του, όπως δηλώνει. Το “Rhodes Extreme Challenge Walk 2021” πραγματοποιήθηκε στη μνήμη της κόρης του Καλλιπάτειρας-Δωροθέας η οποία πέθανε τον Οκτώβριο του 2018 δύο εβδομάδες πριν έρθει στον κόσμο.

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τις δωρεές που έγιναν με αφορμή το περπάτημά του θα δοθούν σε μία ειδική κλινική στο Μάντσεστερ της Μεγάλης Βρετανίας με σκοπό τη διεξαγωγή ερευνών σε παιδιά για τη διάσωσή τους, είχε πει πρόσφατα ο Ben προσθέτοντας ότι σε αυτή την κλινική γεννήθηκε ο γιος του Απόλλων, ο οποίος πήρε το όνομά του από τον θεό Απόλλωνα της Ρόδου.

Όπως θυμούνται οι κάτοικοι του νησιού μας, ο Ben Moorhouse και η σύζυγός του Gaynor Thompson από την Αγγλία τα τελευταία χρόνια διασχίζουν μεγάλες αποστάσεις στο νησί της Ρόδου στη μνήμη του συμπατριώτη τους αθλητή του ράγκμπυ Steve Prescott.
Ο αθλητής πέθανε σε νεαρή ηλικία από καρκίνο και μάλιστα στην Αγγλία έχει δημιουργηθεί φιλανθρωπικό ίδρυμα το οποίο συμβάλλει στην καμπάνια ενημέρωσης και στήριξης καρκινοπαθών.

Διαβάστε ακόμη

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος