Ben Moorhouse: Ξεκινάει σήμερα να κάνει τον γύρο του νησιού σε 48 ώρες

Ben Moorhouse: Ξεκινάει σήμερα να κάνει τον γύρο του νησιού σε 48 ώρες

Ben Moorhouse: Ξεκινάει σήμερα να κάνει τον γύρο του νησιού σε 48 ώρες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 714 ΦΟΡΕΣ

Σήμερα είναι η μεγάλη μέρα για τον Ben Moorhouse από την Αγγλία, ο οποίος θα προσπαθήσει να κάνει τον γύρο του νησιού μας μέσα σε 48 ώρες χωρίς καθόλου ύπνο και ξεκούραση.

Ο Ben, η σύζυγός του Gaynor, ο γιος τους Απόλλων και η ομάδα υποστήριξης του εγχειρήματος ήρθαν από την Αγγλία προχθές το βράδυ, ενώ κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας έγιναν και οι τελευταίες προετοιμασίες για το Extreme challenge walk, όπως ονομάζεται παρά το ότι η θερμοκρασία είχε φτάσει σε υψηλά επίπεδα.

Η προσπάθεια θα ξεκινήσει στις 12 σήμερα το μεσημέρι από το σημείο όπου βρίσκονται τα ελαφάκια στην είσοδο του λιμανιού πίσω από την περιφέρεια, όπου θα βρίσκεται όλη η αποστολή ήδη από τις 11.30 το πρωί.

Ο Ben που είναι πολύ γνωστός στους κατοίκους του νησιού μας από αντίστοιχες δράσεις που πραγματοποιεί τα τελευταία χρόνια στη Ρόδο, φέτος επιστρέφει με μία νέα πρόκληση, ζητώντας την υποστήριξη των κατοίκων και σε αυτό το εγχείρημα.

Τους τελευταίους μήνες προετοιμάστηκε σκληρά, για την προσπάθεια αυτή στη χώρα του διαφημίζοντας μάλιστα τη Ρόδο, την οποία θεωρεί δεύτερο σπίτι του, όπως δηλώνει.

Το “Rhodes Extreme Challenge Walk 2021” θα είναι αφιερωμένο στη μνήμη της κόρης του Καλλιπάτειρας-Δωροθέας, η οποία πέθανε τον Οκτώβριο του 2018 δύο εβδομάδες πριν έρθει στον κόσμο.

Όπως λέει στη «Ροδιακή» ο ίδιος, σκοπός του είναι να κάνει το γύρο του νησιού σε λιγότερο από 48 ώρες, χωρίς να κοιμηθεί καθόλου ή να ξεκουραστεί, όπως το 2018 που επίσης πραγματοποίησε την ίδια απόσταση αλλά με στάση στο Πρασονήσι όπου και διανυκτέρευσε, πριν επιστρέψει στο Μαντράκι.

«Αυτό το κάνω στη μνήμη της κόρης μου. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν σε μία ειδική κλινική στο Μάντσεστερ της Αγγλίας με σκοπό τη διεξαγωγή ερευνών σε παιδιά για τη διάσωσή τους» είχε πει πρόσφατα ο Ben προσθέτοντας ότι σε αυτή την κλινική γεννήθηκε ο γιος του Απόλλων, που πήρε το όνομά του από τον θεό Απόλλωνα της Ρόδου.

Όπως τονίζει, για το γεγονός αυτό έχει δοθεί ιδιαίτερη δημοσιότητα στην Αγγλία και έτσι θα προβληθεί και η Ρόδος, ενώ το μόνο που ζητά είναι η αγάπη και η υποστήριξη των κατοίκων του νησιού τόσο προς τον ίδιο όσο και στην ομάδα του που θα τον συνοδέψει στο ταξίδι του.

Όπως θυμούνται οι κάτοικοι του νησιού μας, ο Ben Moorhouse και η σύζυγός του Gaynor Thompson από την Αγγλία τα τελευταία χρόνια διασχίζουν μεγάλες αποστάσεις στο νησί της Ρόδου στη μνήμη του συμπατριώτη τους αθλητή του ράγκμπυ Steve Prescott.

Ο αθλητής πέθανε σε νεαρή ηλικία από καρκίνο και μάλιστα στην Αγγλία έχει δημιουργηθεί φιλανθρωπικό ίδρυμα, το οποίο συμβάλλει στην καμπάνια ενημέρωσης και στήριξης καρκινοπαθών.

Όπως λέει χαρακτηριστικά ο Ben στην «Ροδιακή» σε κάθε ευκαιρία προβάλλει το νησί μας και ζητά από τους συμπατριώτες του να κλείσουν διακοπές στη Ρόδο στο νησί του ήλιου όπως λέει, υπογραμμίζοντας ότι η Ρόδος είναι ασφαλής και τους περιμένει να την επισκεφτούν.

Τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα του έχουν ανάγκη υποστήριξης, ώστε να μπορέσει να συνεχίσει το περπάτημα για 48 ώρες συνεχώς και να καταφέρει να κάνει τον γύρο του νησιού μας χωρίς ύπνο και ξεκούραση.

Σημειώνεται ότι ο Ben ζητά από όσους το επιθυμούν να στηρίξουν την προσπάθεια και να προχωρήσουν σε δωρεά για τα βρέφη και τα νεογέννητα που χρειάζονται βοήθεια μπαίνοντας στο www.justgiving.com/rhodes2021

Διαβάστε ακόμη

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος