Ποιοι κατέθεσαν υποψηφιότητα για τις εκλογές της ΝΔ

Ποιοι κατέθεσαν υποψηφιότητα για τις εκλογές της ΝΔ

Ποιοι κατέθεσαν υποψηφιότητα για τις εκλογές της ΝΔ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2424 ΦΟΡΕΣ

Μία υποψηφιότητα για τη Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας (ΔΕΕΠ) Δωδεκανήσου και μία για τη Δημοτική Τοπική Οργάνωση (ΔΗΜ. Τ.Ο.) Ρόδου, κατατέθηκαν μέχρι το βράδυ της περασμένης Παρασκευής για τις εκλογές ανάδειξης των νέων αιρετών διοικήσεων των κομματικών οργάνων της Νέας Δημοκρατίας, που θα διεξαχθούν στις 24 Οκτωβρίου.

Ως γνωστόν, η διαδικασία για την κατάθεση υποψηφιοτήτων ήταν τριήμερη και διήρκεσε από το πρωί της Τετάρτης 29 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 7:00 το βράδυ της Παρασκευής 1 Οκτωβρίου.

Για την Προεδρία της ΔΕΕΠ, υποψηφιότητα κατέθεσε η μέχρι πρότινος Πρόεδρός της, κα Έφη Χαραλαμποπούλου ενώ για την Προεδρία της ΔΗΜ.Τ.Ο. ο κ. Αντώνης Αρφαράς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, υποψηφιότητα για μέλη στη ΔΕΕΠ και τη ΔΗΜ.Τ.Ο. κατέθεσαν οι παρακάτω:

Για τη ΔΕΕΠ
Δωδεκανήσου
Ανδρέας Γιαννακόπουλος
Εμμανουήλ Γκουσιόπουλος
Κωνσταντίνος Γλεντής
Κατερίνα Διακίδη

Εμμανουήλ Ζερβός
Γιώργος Καντής
Τσαμπίκος Καραγιάννης
Γιώργος Πάγκαλης
Μηνάς Πατσουράκης
Σοφία Ταρασλιά
Νικόλαος Φαρμακίδης
Παρασκευή Χατζηνικόλα

Για τη ΔΗΜ.Τ.Ο. Ρόδου
Μιχαήλ Αρνίταλης
Νικόλαος Ελευθερίου
Στεργούλα Κεφάλα
Βασίλης Κουγιός

Τσαμπίκος Λαμπριανός
Γεώργιος Λούπης
Ηλίας Ορφανός
Σταματία Σταμπολή
Παντελής Συκόφυλλος
Γεώργιος Σωφρονάς.

Η διαδικασία
Τα συμβούλια τόσο της ΔΕΕΠ όσο και της ΔΗΜ.Τ.Ο. θα είναι εννεαμελή, σε περίπτωση όμως που οι έχοντες το δικαίωμα του εκλέγειν είναι πάνω από πεντακόσιοι σε όλο το νομό, σύμφωνα με το νέο καταστατικό. Εάν είναι λιγότεροι, τότε τα συμβούλια θα απαρτίζονται από λιγότερα μέλη.

Δικαίωμα τόσο για να ψηφίσουν όσο και για να θέσουν υποψηφιότητα έχουν μόνο τα ενεργά μέλη. Για να είναι κάποιος ενεργό μέλος θα πρέπει να έχει καταβάλει την καθορισμένη ετήσια οικονομική συνδρομή για το έτος 2021. Όσοι δεν έχουν καταβάλει την οικονομική συνδρομή του τρέχοντος έτους, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν, θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για χορήγηση ή ανανέωση κάρτας μέλους μέχρι την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, είτε ηλεκτρονικά είτε στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος, είτε μέσω Τραπέζης.

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά τα μέλη θα έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν και ηλεκτρονικά εφόσον το δηλώσουν από πριν. Επίσης, για πρώτη φορά η Δημοτική Τοπική Οργάνωση στη Ρόδο θα είναι μία για όλο το νησί αφού το 2018 υπήρχαν τέσσερις ΔΗΜ.Τ.Ο.
Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 24 Οκτωβρίου από τις 10:00 το πρωί έως τις 7:00 το απόγευμα.

Δήλωση του Αντώνη Αρφαρά
«Μετά τη γνωστοποίηση της μοναδικής υποψηφιότητας μου για την προεδρία της διευρυμένης ΔΗΜ.Τ.Ο. ΡΟΔΟΥ αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω τις από καρδίας θερμές μου ευχαριστίες σε όσες και όσους στήριξαν και στηρίζουν αυτήν μου την πολιτική πρωτοβουλία.
Θεωρώ υποχρέωσή μου να συγχαρώ δημοσίως τον κ. Γιώργο Καντή για τη γενναία απόφασή του να μην είναι και αυτός υποψήφιος πρόεδρος διασφαλίζοντας τοιουτοτρόπως την ενότητα, συσπείρωση και διεύρυνση της παράταξης υποδεικνύοντας με πολιτική τόλμη και ευθύνη πως οι αντίπαλοι είναι εκτός των τειχών.

Ατενίζοντας με τα μάτια της ψυχής και του νου μου τη Ρόδο μας υπό το σπινθηροβόλο βλέμμα του Απόλλωνα από το αγαπημένο μου χωριό το Παραδείσι εύχομαι να είναι ΡΟΔΙΝΗ η αυγή ΛΑΜΠΕΡΗ η πορεία και ΠΑΡΑΔΕΙΣΙΟΝ το πέρας αυτής μου της προσφοράς για το καλό της μεγάλης μας Δημοκρατικής παράταξης της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ με καθοδηγητή τον καθόλα άξιο πρωθυπουργό μας Κυριάκο Μητσοτάκη. Όλοι μαζί ενωμένοι προχωράμε με όραμα πιστοί στις αρχές και τις αξίες μας. Εύχομαι σε όλες και όλους τους υποψηφίους καλή επιτυχία και καλό Αγώνα».

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη