Μια... θρασύτατη διάρρηξη στ' Αφάντου το 1961

Μια... θρασύτατη διάρρηξη στ' Αφάντου το 1961

Μια... θρασύτατη διάρρηξη στ' Αφάντου το 1961

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 259 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 1961 Αριθ. Φύλλου 3147

XOΛΩΘΕΙΣ ΔΙΟΤΙ ΠΕΡΙΕΛΗΦΘΗ ΚΑΙ Ο κ. AΓΓΕΛΟΥ

ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΑΠΟΧΩΡΗΣΙΝ ΕΚ ΤΗΣ Ε.Κ. Ο κ. Ν. ΚΟΥΝΤΟΥΡΗΣ

ΖΩΗΡΑ Η ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΙΣ

Ευθύς ως ανηγγέλθη επισήμως ότι οριστικώς περιελήφθη εις τον Συνδυασμόν της Ενώσεως Κέντρου ο κ. Σ. Αγγέλου, εξεδηλώθη ζωηρά αντίδρασις και αγανάκτησις εκ μέρους του ετέρου υποψηφίου του Κέντρου κ. Νικολάου Κουντούρη, ο οποίος ήδη απειλεί ότι θα αποχωρήση του Συνδυασμού.

Συγκεκριμμένως χθές ο κ. Νικ. Κουντούρης προέβη εις ωρισμένας παρασκηνιακάς ενεργείας χαρακτηριστικάς της αντιδράσεώς του αι οποίαι θα διαφωτισθούν συντόμως. Εξ άλλου εις Κάλυμνον αναφέρετο ότι διά της τοποθετήσεως του κ. Αγγέλου εις τον Συνδυασμόν, θεωρείται βεβαία η αποτυχία και των δύο υποψηφίων του Κέντρου, ενώ αντιθέτως διαγράφεται βεβαία η είσοδος Καλυμνίου βουλευτού της ΕΡΕ εις την νέαν Βουλήν.

ΕΙΣ ΤΡΙΑΝΤΑ
Οι υποψήφιοι της ΕΡΕ κ.κ. Κωτιάδης, Φωταράς και Πικραμμένος επεσκέφθησαν την κοινότητα Τριαντών, όπου ανέλυσαν το έργον της Κυβερνήσεως Καραμανλή και το πρόγραμμα της ΕΡΕ. Η συγκέντρωσις ήτο πρωτοφανής εις όγκον και ενθουσιασμόν.

Ο κ. ΧΑΡΙΤΟΣ
Χθές ανεχώρησεν εις Κάρπαθον ο υποψήφιος κ. Χαρίτος, προκειμένου να επισκεφθή όλας τας κοινότητας της νήσου.

Ο κ. ΠΑΡΘΕΝΙΑΔΗΣ
Αύριον αναμένεται να αφιχθή εις Ρόδον ο υποψήφιος κ. Νικόλαος Παρθενιάδης.

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟΝ
Ενώπιον πενιχράς συγκεντρώσεως ωμίλησε προχθές εις Αρχάγγελον ο υποψήφιος του Κέντρου κ. Ζαννής.

ΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ
Εν τω μεταξύ ως ανεκοινώθη εις Αθήνας έχουν ήδη συγκροτηθή οι Συνδυασμοί Δωδεκανήσου της Εθνικής Ριζοσπαστικής Ενώσεως και της Ενώσεως Κέντρου. Του συνδυασμού της ΕΡΕ μετέχουν οι κ.κ. Κωτιάδης Στυλιανός, Χαρίτος Γαβριήλ, Φωταράς Φώτιος, Παρθενιάδης Νικόλαος και Πικραμμένος Νομικός. Του συνδυασμού του Κέντρου μετέχουν οι κ.κ. Αγγέλου Σάββας, Ζαννής Εμμανουήλ, Ζίγδης Ιωάννης, Κουντούρης και Μανούσης.
Εξ άλλου ο συνδυασμός της κομμουνιστικής ΕΔΑ πιστεύεται ότι θα ανακοινωθή την εσπέραν της 8ης τρέχοντος.

ΕΚ ΠΥΡΚΑΪΑΣ ΚΑΤΕΚΑΗΣΑΝ ΠΡΟΧΘΕΣ 17 ΠΕΥΚΑ ΠΛΗΣΙΟΝ ΤΩΝ ΜΑΡΙΤΣΩΝ
Προχθές εξερράγη πυρκαϊά εις την θέσιν «Μονή» της αγροτικής περιοχής της κοινότητος Μαριτσών με αποτέλεσμα να αποτεφρωθούν 2 περίπου στρέμματα θαμνώδους εκτάσεως και 17 πεύκα. Ως εγνώσθη περαιτέρω το πυρ προήλθεν εξ ανημμένου σιγαρέττου το οποίον ερρίφθη υπό διερχομένου ατόμου. Το πυρ κατεσβέσθη τελικώς υπό αγροφυλάκων και προσδραμόντων χωρικών. Εν τω μεταξύ η Δασική υπηρεσία ενεργεί τα δέοντα διά την ανακάλυψιν του εμπρηστού.

144 ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
Ως ανεκοινώθη εκ της Νομαρχίας προωθείται ήδη με γοργόν ρυθμόν η προετοιμασία διά τας εκλογάς αι οποίαι θα διεξαχθούν μετά 25 ημέρες. Ήδη εγένετο η προεργασία διά την αύξησιν των εκλογικών τμημάτων, τα οποία τελικώς θα είναι 144 εις ολόκληρον την Δωδεκάνησον.

ΘΡΑΣΥΤΑΤΗ ΔΙΑΡΡΗΞΙΣ ΕΙΣ ΑΦΑΝΤΟΥ
Ως ανεφέρθη χθές τας πρώτας πρωϊνάς ώρας της 2ας προς την 3ην ημέραν τρέχοντος μηνός επραγματοποιήθη εις την κοινότητα Αφάντου θρασυτάτη κλοπή υπό αγνώστων μέχρι στιγμής ατόμων. Συγκεκριμμένως, ως εγνώσθη, ούτοι αφού διέρρηξαν την οικίαν της κ. Αυγερινού Ευαγγελίας εισήλθον εντός αυτής και αφήρεσαν εκ παρακειμένου «μπαούλου» 200 δρχ. τας οποίας ανεύρον εντός αυτού. Εικάζεται ότι οι δράσται της κλοπής είναι ανήλικοι. Δεν αποκλείεται όμως και το γεγονός να επραγματοποιήθη αύτη υπό ενηλίκων «αλωποδυτών».

ΕΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΗΣΑΝ ΤΑ ΩΡΑΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ
Η Νομαρχία Δωδεκανήσου δι’ αποφάσεώς της κοινοποιηθείσης προς τας αρμοδίας υπηρεσίας τροποποιεί το υφιστάμενον χειμερινόν ωράριον διά τα εμπορικά καταστήματα ως εξής: Από 8.30-1 μ.μ. και από 4-8 καθ’ εκάστην και από 8-2 καθ’ εκάστην Πέμπτην.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Τραυματισμός τριών παιδιών από χειροβομβίδα στην Κω!