Πιο πίσω οι υπογραφές ΤΑΙΠΕΔ- Αγγελιάδη για τ’ Αφάντου

Πιο πίσω οι υπογραφές ΤΑΙΠΕΔ- Αγγελιάδη για τ’ Αφάντου

Πιο πίσω οι υπογραφές ΤΑΙΠΕΔ- Αγγελιάδη για τ’ Αφάντου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 870 ΦΟΡΕΣ

Της Στεφανίας Σούκη
στο newmoney.gr

Ενώ το οικονομικό κλείσιμο της συναλλαγής είχε προγραμματιστεί για το τέλος Σεπτεμβρίου, ώστε να μπει κι ένα τέλος στο σίριαλ που διαρκεί πάνω από… επταετία, για μία ακόμα φορά το χρονοδιάγραμμα μετατίθεται προς τα πίσω αφού δεν είναι δυνατή η συγκέντρωση των απαραίτητων εγγράφων από τις αρμόδιες κτηματολογικές υπηρεσίες που είναι κλειστές.

Ο λόγος για την επένδυση στ’ Αφάντου της Ρόδου και δή τη μία από τις δύο επενδύσεις στην έκταση που αφορά το οικονομικό κλείσιμο της συναλλαγής με τον ομογενή επιχειρηματία Μερκούριο Αγγελιάδη που είχε προγραμματιστεί για τις 30 Σεπτεμβρίου.

Το έργο έχει μακρά ιστορία αν ληφθεί υπόψη ότι ο διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ ολοκληρώθηκε εν έτει 2014, έτος κατά το οποίο είχαν αναδειχθεί οι δύο πλειοδότες για τα δύο ακίνητα Golf – Βόρειο Αφάντου και το ακίνητο «Φωνή της Αμερικής» – Νότια Αφάντου με αντίστοιχους επενδυτές τη M. A. Angeliades του ομίλου Αγγελιάδη και T.N. Aegean Sun Investments, του ομίλου Νικολαΐδη από την Κύπρο με τα Atlantica Hotels and Resorts, με προσφορές 15,2 εκατ. ευρώ και 26,9 εκατ. ευρώ.

Μετά από ουκ ολίγα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην πορεία με μεγαλύτερο το θέμα της Αρχαιολογίας που ξεπεράστηκε στη συνέχεια, οι υπογραφές με τους επενδυτές μπήκαν το 2019, με την Aegean Sun να επιτυγχάνει και το οικονομικό κλείσιμο της συναλλαγής εκείνο το καλοκαίρι. Αμέσως μετά θα ακολουθούσε και το οικονομικό κλείσιμο με τον Μερκούριο Αγγελιάδη, ωστόσο έπρεπε να διευθετηθούν στην πορεία επιπλέον επιμέρους ζητήματα όπως για παράδειγμα με τις εγκρίσεις από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεδομένου ότι πρόκειται για τρίτο επενδυτή, εκτός Ε.Ε., σε παραμεθόριο περιοχή.

Για να φτάσει τελικά η επένδυση στο σήμερα, όπου επειδή οι υπηρεσίες του Δημοσίου είναι κλειστές δεν είναι δυνατή η συμπλήρωση των εγγράφων ώστε να μπουν οι τελικές υπογραφές και να γίνει το επόμενο βήμα για την πολυσυζητημένη επένδυση που ξεπερνά με βάση τον αρχικό προϋπολογισμό τα 300 εκατ. ευρώ.

Περιπέτειες ωστόσο με καταπατήσεις της έκτασης έχει και ο όμιλος Νικολαΐδη για το Νότιο Αφάντου, ο οποίος πάντως προχωρά με τις αδειοδοτικές διαδικασίες για το τουριστικό project που έχει ενταχθεί στον Αναπτυξιακό και περιλαμβάνει 5άστερη μονάδα.

Μέσω της εταιρείας «Ανατολική Ρόδος Τουριστικές Επιχειρήσεις Ανώνυμη Εταιρεία» ο όμιλος έχει ασκήσει 11 αγωγές εις βάρος καταπατητών σε τμήματα δημόσιων ακινήτων στη νότια πλευρά των Αφάντου στην ευρύτερη περιοχή του γκολφ, με το ΤΑΙΠΕΔ να παρεμβαίνει υπέρ του επενδυτή.

Διαβάστε ακόμη

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος