Διαμαρτύρονται οι καταστηματάρχες των Κολυμπίων για τη νέα μονάδα

Διαμαρτύρονται οι καταστηματάρχες των Κολυμπίων για τη νέα μονάδα

Διαμαρτύρονται οι καταστηματάρχες των Κολυμπίων για τη νέα μονάδα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4715 ΦΟΡΕΣ

Κατά της δημιουργίας μονάδας επεξεργασίας λυμάτων στα Κολύμπια από τη ΔΕΥΑΡ, τάσσονται οι καταστηματάρχες και οι επιχειρηματίες της περιοχής.

Μάλιστα προχθές συνεδρίασε εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Καταστηματαρχών και Επαγγελματιών Κολυμπίων Ρόδου και ασχολήθηκε αποκλειστικά με το θέμα αυτό, το οποίο πρόκειται να απασχολήσει τη συνεδρίαση της ΔΕΥΑΡ, σήμερα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από τους επαγγελματίες των Κολυμπίων, τάχθηκαν ομόφωνα «κατά της υλοποίησης οποιασδήποτε μονάδας επεξεργασίας λυμάτων στην περιοχή τους και συγκεκριμένα στην περιοχή «Θεοτόκος» Κολυμπίων», καθώς, όπως τονίζουν, ουδεμία ενημέρωση είχαν για την τεχνική μελέτη του έργου.

Οι ίδιοι, ζητούν από τη ΔΕΥΑΡ να τους ενημερώσει για τη μελέτη και τα χαρακτηριστικά του έργου ώστε να τους δοθεί η δυνατότητα να τοποθετηθούν αναφορικά με τις επιπτώσεις του έργου τόσο στο οικιστικό περιβάλλον όσο και στον τουρισμό, καθώς και να συμμετάσχουν «σε οποιαδήποτε άλλη συνεδρίαση που θα αφορά περιβαλλοντικές ή άλλες παρεμβάσεις στην περιοχή των Κολυμπίων».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Σωματείου Καταστηματαρχών και Επαγγελματιών Κολυμπίων Ρόδου αναφέρει τα εξής:
«Το Σωματείο Καταστηματαρχών και Επαγγελματιών Κολυμπίων Ρόδου σε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε σήμερα (06/10/2021), με μοναδικό θέμα τη λήψη απόφασης ως προς τη θέση του για τη «ΜΕΛΕΤΗ ΕΡΓΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ, ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ Γ’ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΚΑΙ ΑΦΑΝΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ» (θέμα 8 της 16ης Συνεδρίασης της ΔΕΥΑΡ που ήταν προγραμματισμένη για την Παρασκευή 08/10/2021) έλαβε τις παρακάτω αποφασεις:

• Ομόφωνα τασσόμαστε κατά της υλοποίησης οποιασδήποτε μονάδας επεξεργασίας λυμάτων στην περιοχή μας και συγκεκριμένα στην περιοχή «Θεοτόκος» Κολυμπίων εφόσον δεν έχουμε καμία ενημέρωση ως προς την τεχνική μελέτη του έργου.

• Ζητάμε την ενημέρωσή μας από τη ΔΕΥΑΡ ως προς τη μελέτη και τα χαρακτηριστικά του έργου ωστε να έχουμε τη δυνατότητα να γνωμοδοτήσουμε ως προς τις επιπτώσεις της στο οικιστικό περιβάλλον και τις συνέπειές του στον τουρισμό.

• Αιτούμαστε τη συμμετοχή μας σε οποιαδήποτε άλλη συνεδρίαση που θα αφορά περιβαλλοντικές ή άλλες παρεμβάσεις στην περιοχή των Κολυμπίων, ώστε το Σωματείο να γνωμοδοτήσει για τα εκάστοτε θέματα με στόχο την αναβάθμιση της περιοχής.

Ας μην ξεχνάμε ότι η περιοχή φιλοξενεί κάθε χρόνο μεγάλο αριθμό τουριστών χάρη στην καθαρότητα του φυσικού περιβάλλοντος και της θαλάσσιας περιοχής που την περικλείει. Δε θα ανεχθούμε την υποβάθμισή της!

Είμαστε πρόθυμοι να στηρίξουμε τα έργα που είναι απαραίτητα για την περιοχή μας, όμως πάντα με γνώμονα την εξασφάλιση της ποιότητας αλλά και της αναβάθμισής της!»

Διαβάστε ακόμη

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων