Aπόλυτα ασφαλή και προστατευμένα τα έργα του Νεστορίδειου Μελάθρου

Aπόλυτα ασφαλή και προστατευμένα τα έργα του Νεστορίδειου Μελάθρου

Aπόλυτα ασφαλή και προστατευμένα τα έργα του Νεστορίδειου Μελάθρου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 252 ΦΟΡΕΣ

Απόλυτα ασφαλή και προστατευμένα από την κακοκαιρία είναι τα μοναδικά έργα που φιλοξενούνται στο Νεστορίδειο Μέλαθρο του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου της Ρόδου καθώς δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα με τις ισχυρές βροχοπτώσεις των τελευταίων δύο ημερών ενώ η προληπτική παρέμβαση που έγινε από τη Διοίκησή του με τη συνδρομή των αρμόδιων υπηρεσιών ήταν προς την κατεύθυνση αυτή.

Συγκεκριμένα, προχθές, Παρασκευή οπότε και είχαμε την πρώτη ισχυρή νεροποντή στη Ρόδο, φρεάτιο στον δρόμο στις «Εκατό Χουρμαδιές» όπου βρίσκεται το Νεστορίδειο Μέλαθρο, παρουσίασε επιστροφή του νερού, όπως διαπίστωσαν οι υπεύθυνοι, και αμέσως επελήφθησαν.

Συγκεκριμένα, ο νεο-ορισθείς Πρόεδρος του Μουσείου, κ. Σέργιος Αϊβάζης, κάλεσε τη ΔΕΥΑΡ ενώ ενημέρωσε και το Γραφείο Δημάρχου και η αντίδραση ήταν ακαριαία. Αμέσως, έσπευσε επιτόπου συνεργείο με μηχάνημα, «στο πόδι» βρέθηκαν υπάλληλοι του Μουσείου και άλλων υπηρεσιών που βρέθηκαν εκεί και επέβλεπαν την όλη διαδικασία αποκατάστασης του φρεατίου.

Παρ’ όλο που δεν δημιουργήθηκε κάποιο πρόβλημα, ωστόσο επειδή οι επισκέπτες στο Νεστορίδειο δεν θα είχαν πρόσβαση στις τουαλέτες που βρίσκονται στον κάτω όροφο, αποφασίστηκε να μην δεχθεί κοινό εκείνη την ημέρα και έτσι οι αρμόδιοι ενημέρωναν ευγενικά όσους βρέθηκαν εκεί για να το επισκεφθούν ότι θα παρέμενε κλειστό για το κοινό εκείνη την ημέρα.

Σημειώνεται, πάντως, ότι κάτι αντίστοιχο έγινε και σε αρκετά Μουσεία της χώρας την ίδια ημέρα που, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας, αποφασίστηκε να μην ανοίξουν για το κοινό, για προληπτικούς λόγους.

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και πολλούς μήνες στο Νεστορίδειο έχουν μεταφερθεί και όλα τα έργα από τη Δημοτική Πινακοθήκη στην πλατεία Σύμης, λόγω του μεγάλου έργου που θα γίνει στο κτήριο από τη Διεύθυνση Μεσαιωνικής Πόλης και το οποίο είναι ενταγμένο σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα.

Έκθεση φωτογραφίας
Εν τω μεταξύ, χθες το βράδυ, επρόκειτο να πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του 2ου Φεστιβάλ Φωτογραφίας το οποίο θα φιλοξενηθεί στη νέα πτέρυγα του Νεστορίδειου (σ.σ. είσοδος από την οδό Κω).

Η έκθεση θα διαρκέσει για δύο εβδομάδες και σ’ αυτήν εκθέτουν φωτογραφίες τους, εκτός από τη φωτογραφική ομάδα, επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες που συμμετείχαν στα σεμινάρια που πραγματοποιήθηκαν από το ΚΕΚ «Γ. Γεννηματάς».

Οι φωτογραφίες αποτυπώνουν κυρίως τοπία και αρχαιολογικούς χώρους και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό παρ’ όλο που δεν είναι όλες τραβηγμένες με επαγγελματική κάμερα αλλά κάποιες έχουν τραβηχτεί ακόμα και με κινητό!

Διαβάστε ακόμη

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος