Σε εφαρμογή τέθηκε το νέο σύστημα ασφαλείας στο λιμάνι της Ρόδου

Σε εφαρμογή τέθηκε το νέο σύστημα ασφαλείας στο λιμάνι της Ρόδου

Σε εφαρμογή τέθηκε το νέο σύστημα ασφαλείας στο λιμάνι της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1846 ΦΟΡΕΣ

Για τους επιβάτες των κρουαζιεροπλοίων

Το νέο σύστημα διαχείρισης ασφάλειας τέθηκε από χθες σε εφαρμογή στο τουριστικό λιμάνι του νησιού μας, πραγματοποιώντας ελέγχους στους επιβάτες των κρουαζιεροπλοίων.

Όπως είχε αναφέρει πριν από λίγο καιρό «Η Ροδιακή», οι κύριες λιμενικές εγκαταστάσεις του νησιού στην πόλη της Ρόδου εισέρχονται σε νέα εποχή σε ό,τι αφορά την παροχή υπηρεσιών φύλαξης σε επιβάτες και σκάφη, στο πλαίσιο υλοποίησης σχετικής απόφασης από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο νότιας Δωδεκανήσου.

Όλο το προηγούμενο διάστημα δημιουργήθηκαν οι απαραίτητες υποδομές και ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση του εξοπλισμού, που περιλάμβανε την τοποθέτηση των οικίσκων με τα μηχανήματα X-RAY, τα οποία θα λειτουργούν ως σημεία ελέγχου και φύλαξης, την εγκατάσταση των καμερών και το σύστημα Access Control για την ελεγχόμενη πρόσβαση επιβατών και επισκεπτών.

Από χθες το πρωί, οι έλεγχοι πραγματοποιούνται πιλοτικά, αφού η εταιρεία φύλαξης ανέλαβε τις προηγούμενες ημέρες, με μοναδική εκκρεμότητα πλέον, την κυκλοφοριακή ρύθμιση εντός του τουριστικού λιμένα, ούτως ώστε να εξυπηρετούνται όλες οι πύλες. Λόγω του ότι το λιμάνι της Ρόδου βρίσκεται στο επίπεδο ασφαλείας 1, η πρόθεση είναι να ελέγχονται τον χρόνο δειγματοληπτικά οι επισκέπτες που εισέρχονται εντός του, προκειμένου να ταξιδέψουν.

Ήδη, η χθεσινή, πιλοτική ενέργεια πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, ενώ, σε πλήρη ισχύ τα μέτρα θα τεθούν από την επόμενη χρονιά. Στη χθεσινή «πρόβα τζενεράλε», το «παρών» μεταξύ άλλων έδωσαν ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Βασίλης Παπαοικονόμου, η διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου κ. Μαρίκα Δεληγιάννη, ο διευθυντής ασφαλείας του τουριστικού λιμένα κ. Παναγιώτης Ντόκος, ο υπεύθυνος έργου κ. Πάνος Γιαννακόπουλος και ο υπεύθυνος για την τεχνική υποστήριξη του συστήματος ασφαλείας κ. Άρης Ζιας.

Οι κ.κ. Πάνος Γιαννακόπουλος, Παναγιώτης Ντόκος και Άρης Ζιας
Οι κ.κ. Πάνος Γιαννακόπουλος, Παναγιώτης Ντόκος και Άρης Ζιας
Ο κ. Ντόκος με τον κ. Β. Παπαοικονόμου
Ο κ. Ντόκος με τον κ. Β. Παπαοικονόμου

Διαβάστε ακόμη

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη