Στα μέσα Μαρτίου θα ξεκινήσουν οι πτήσεις τσάρτερ από την Αγγλία

Στα μέσα Μαρτίου θα ξεκινήσουν οι πτήσεις τσάρτερ από την Αγγλία

Στα μέσα Μαρτίου θα ξεκινήσουν οι πτήσεις τσάρτερ από την Αγγλία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2115 ΦΟΡΕΣ

Στα μέσα Μαρτίου εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν οι πτήσεις τσάρτερ από την Αγγλία για την επόμενη τουριστική περίοδο ενώ η σεζόν του 2022 που θα είναι πολύ καλύτερη από τη φετινή θα διαρκέσει οπωσδήποτε μέχρι και την πρώτη εβδομάδα του Νοέμβρη.

Αυτό είναι ένα από τα ευχάριστα συμπεράσματα που αποτυπώθηκαν κατά την τουριστική έκθεση World Travel Market η οποία διεξάγεται στο Λονδίνο και θα κλείσει σήμερα τις πύλες της.
Όπως μεταφέρουν οι εκπρόσωποι του νησιού μας που δίνουν το «παρών» στη διοργάνωση, τα μηνύματα που υπάρχουν τόσο για τη Ρόδο όσο και για την Ελλάδα γενικότερα είναι πολύ θετικά και μάλιστα αυτό ήταν αναμενόμενο. Επίσης οι προκρατήσεις κινούνται σε καλά επίπεδα για την Αγγλική αγορά, κάτι το οποίο συμβάλλει στο να διαμορφωθεί ένα θετικό κλίμα για την επόμενη χρονιά.

Παράλληλα εξίσου θετικά είναι τα μηνύματα που προέρχονται και από τους τουρ οπερέιτορς αλλά και τις αεροπορικές εταιρείες καθώς δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι οι πτήσεις του χρόνου θα αυξηθούν. Σε γενικές γραμμές πάντως επικρατεί ένα θετικό κλίμα και ένας ενθουσιασμός καθώς μετά από αρκετούς μήνες οι τουριστικοί παράγοντες και οι συνεργάτες τους συναντήθηκαν διά ζώσης και συζήτησαν για τη νέα τουριστική σεζόν με την κίνηση από τη μεγάλη Βρετανία να ξεκινά μαζικά από τις 15 έως τις 20 Μαρτίου και να συνεχίζεται.

Μάλιστα πολλοί υπογραμμίζουν ότι το μήνυμα που βγαίνει είναι ότι γίνεται ένα restarting για την Ελλάδα από την Αγγλία και ότι για όλη τη χώρα έχει διαμορφωθεί ένα θετικό κλίμα από το οποίο και η Ρόδος παίρνει το μερίδιό της. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι οι ευρωπαϊκοί προορισμοί είναι σε καλύτερα επίπεδα από ό,τι οι προορισμοί της Τουρκίας και άλλοι ανταγωνιστές μας, ενώ ειδικά η Ρόδος ξεκινά τη σεζόν του 2022 από πολύ καλύτερα επίπεδα, γεγονός που κάνει τους πάντες πιο αισιόδοξους.

Στην έκθεση τουρισμού βρέθηκαν ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης ο αντιδήμαρχος τουρισμού Θανάσης Βυρίνης, ο διευθυντής του ΠΡΟΤΟΥΡ Διονύσης Τσιλιγκίρης ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Μανώλης Μαρκόπουλος ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών γραφείων Δωδεκανήσου Χρήστος Μιχαλάκης καθώς και τουριστικοί πράκτορες.

Oι εκπρόσωποι της Ρόδου είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν και με τον υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια που επισκέφθηκε το περίπτερο της Ρόδου. Όπως είναι γνωστό, στη WTM το νησί μας έχει αυτόνομη παρουσία και διαθέτει δικό του περίπτερο μετά από πολλά χρόνια.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Χατζημάρκος: σε διψήφιο ποσοστό η αύξηση κρατήσεων σε Ρόδο και Κω

Κως και Ρόδος στους κορυφαίους προορισμούς εσωτερικού της Aegean Airlines από τη βάση της Θεσσαλονίκης για την περίοδο του Πάσχα

Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο