«Η κακιά στιγμή δεν είναι μία» - Σεμινάριο εργασιακής ισότητας στη Ρόδο

«Η κακιά στιγμή δεν είναι μία» - Σεμινάριο εργασιακής ισότητας στη Ρόδο

«Η κακιά στιγμή δεν είναι μία» - Σεμινάριο εργασιακής ισότητας στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 536 ΦΟΡΕΣ

Σειρά σεμιναρίων για να μάθουμε να αναγνωρίζουμε κακοποιητικε΄ς συμπεριφορές

Η οργάνωση Lean In την οποία στην Ελλάδα εκπροσωπεί το Lean in Network Greece (Athens) ασχολείται κυρίως με θέματα εργασιακής ισότητας και ενδυνάμωσης των γυναικών. Εντούτοις, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε ότι η βία και οι γυναικοκτονίες στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί ανησυχητικά.

Καμία γυναίκα δεν μπορεί να επιτύχει τους στόχους της αν δεν είναι ζωντανή ή σε θέση να «πολεμήσει» για την ασφάλεια και τη ζωή της.
Γι’ αυτό αποφασίστηκε να ξεκινήσει μία σειρά σεμιναρίων με τίτλο: «Η κακιά στιγμή δεν είναι μία», σε όλη την Ελλάδα, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, ώστε να εκπαιδεύσει φίλους/-ες, γείτονες, συγγενείς και γνωστούς πώς να αναγνωρίζουν στην κακοποιητική συμπεριφορά τα σημάδια εκείνα που μπορεί να οδηγήσουν στην έμφυλη βία και να βοηθήσουν να αποφευχθεί.

Σημάδια που βλέπουμε αλλά είτε επιλέγουμε να τα αγνοούμε είτε τα μεταφράζουμε διαφορετικά.
«Δεν του φαινόταν», «Ήταν καλό παιδί», «Ήταν η κακιά στιγμή», είναι μερικές από τις φράσεις που ακούμε συνήθως στο περιβάλλον του θύματος, μετά από μία γυναικοκτονία. Κι όμως η «κακιά στιγμή» δεν είναι μία στιγμή, αλλά η κλιμάκωση μίας συγκεκριμένης συμπεριφοράς που ενδέχεται να οδηγήσει στην παραβατικότητα.

Το πρώτο σεμινάριο διοργανώνει ο κύκλος γυναικών Lean in Ρόδου, σε συνεργασία με το Κ.Ε.Θ.Ι., το Συμβουλευτικό Κέντρο Ρόδου, τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Ρόδου και τον Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου στις 05/11 και ώρα 18:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου(25ης Μαρτίου 9, Ρόδος)

Θα μιλήσουν: Έλενα Συρμαλή, Εγκληματολόγος/ΔΣ ΚΕΘΙ, Θεανώ Χρυσού, Κοινωνική λειτουργός, Στέλεχος του Συμβουλευτικού Κέντρου Ρόδου και Κλεοπάτρα Τερλόγκου , Οικονομολόγος, Διαχειρίστρια του Ξενώνα Φιλοξενίας.
Εισαγωγή/Συντονισμός: Καλλιόπη Παπαπαύλου, Επικεφαλής του κύκλου Lean in Ρόδου, Δικηγόρος - Διαμεσολαβήτρια, Γ. Γραμματέας Δ.Σ.Ρ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, με επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με τη χωρητικότητα της αίθουσας και τις διατάξεις για την προστασία από την πανδημία.

Τι είναι το Lean in Network Greece
To Lean in Network Greece (Athens) είναι ανεξάρτητη οργάνωση εθελοντών και εθελοντριών, χωρίς νομική μορφή, που συνεργάζεται επίσημα με το Lean in (Leanin.org). Ο στόχος είναι να στηρίζει τις γυναίκες για να επιτυγχάνουν τις φιλοδοξίες και να δημιουργήσει έναν πιο δίκαιο και ίσο κόσμο.

Η οργάνωση αυτή θέλει έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι κάθε φύλου μπορούν να κυνηγήσουν τα όνειρά τους. χωρίς προκαταλήψεις ή άλλα εμπόδια να τους κρατούν πίσω. Έναν κόσμο όπου τα κορίτσια θα μεγαλώνουν για να μπορούν να γίνουν ό, τι θέλουν και να έχουν την αυτοπεποίθηση που χρειάζονται για να το καταφέρουν.

Η οργάνωση αποτελείται από γυναίκες που σχηματίζουν μικρές κοινωνίες, κύκλους που συνδέονται με βάση κοινά ενδιαφέροντα, επαγγέλματα ή γεωγραφικές περιοχές για να μάθουν και να βοηθούν η μία από την άλλη και να πετύχουν τους στόχους τους. Σε αυτές τις μικρές ομάδες, οι γυναίκες παίρνουν και δίνουν καθοδήγηση από άλλες, ενισχύουν τις δεξιότητές τους και αποκτούν γνώσεις που θα τους φάνουν χρήσιμες για το μέλλον τους.

Αυτή τη στιγμή η οργάνωση έχει περισσότερους από 50.000 Lean In κύκλους σε περισσότερες από 170 χώρες. Στην Ελλάδα, τo Lean in Network Greece (Athens) συστάθηκε το 2018 και αυτή τη στιγμή αριθμεί περισσότερους από 40 κύκλους, με περισσότερους από 1.000 εθελοντές και εθελόντριες.

To Lean in Network Greece (Athens) συνεργάζεται επίσημα με το Leanin.org και έχει δικαίωμα χρήσης του ονόματος Leanin (officiallyaffiliatedtoLeanin.org ), αλλά για τις δράσεις και οι πράξεις δεν ευθύνεται ή δεσμεύεται το Leanin.org.

Διαβάστε ακόμη

Τρία βραβεία σε διεθνή διαγωνισμό απέσπασε ο «Δράκος της Ρόδου»

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Μοναδική γιορτή επιστήμης και τεχνολογίας, στο 1ο Γ.Ε.Λ. ΡΟΔΟΥ «Βενετόκλειο»

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στο Π.Μ.Σ. με τίτλο «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»

Πρωτότυπη ενδοσχολική επιμόρφωση του 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ρόδου