Απερρίφθη η έφεση Αλβανού για επεισόδιο με αστυνομικούς

Απερρίφθη η έφεση Αλβανού  για επεισόδιο με αστυνομικούς

Απερρίφθη η έφεση Αλβανού για επεισόδιο με αστυνομικούς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 679 ΦΟΡΕΣ

Απορρίφθηκε ως ανυποστήρικτη από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων, η έφεση 29χρονου αλλοδαπού Αλβανικής καταγωγής ο οποίος κατηγορείται για αντίσταση σε αστυνομικούς που θέλησαν να του κάνουν έλεγχο.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί πριν από επτά χρόνια στη Ρόδο και ο αλλοδαπός είχε συλληφθεί και είχε κινηθεί σε βάρος του η αυτόφωρη διαδικασία.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όλα ξεκίνησαν στις 6 Απριλίου 2014 στις 5 παρά δέκα το απόγευμα στην πόλη της Ρόδου όπου κινούνταν με δίκυκλη μοτοσικλέτα ένας 30χρονος (πλέον σήμερα) αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής στην οποία ήταν συνεπιβάτης ο 29χρονος συμπατριώτης του.

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. θέλησαν να ελέγξουν τους δύο αλλοδαπούς, όμως εκείνοι δεν σταμάτησαν παρά έκαναν επικίνδυνους ελιγμούς με το όχημά τους, αναπτύσσοντας παράλληλα μεγάλη ταχύτητα και τράπηκαν σε φυγή, παρά τις ηχητικές προειδοποιήσεις των αστυνομικών.

Ακολούθησε καταδίωξη των δύο αλλοδαπών με αποτέλεσμα τόσο η μηχανή τους όσο και αυτή των αστυνομικών να ανατραπούν. Οι δράστες έφυγαν πεζή ενώ οι αστυνομικοί που τραυματίστηκαν ελαφρά κατάφεραν να εντοπίσουν τους δύο αλλοδαπούς και επιχείρησαν να τους ακινητοποιήσουν. Σε ό,τι αφορά τον 30χρονο χτυπώντας με τα χέρια και τα πόδια του τον Αστυνομικό κατάφερε να διαφύγει ενώ ο 29χρονος συνελήφθη, αν και σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αντιστάθηκε χτυπώντας και αυτός τους αστυνομικούς.

Η δικογραφία διαχωρίστηκε ως προς τον 29χρονο Αλβανό, ο οποίος στις 23 Απριλίου 2014 συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του κ. Σταύρο Παναγιωτακόπουλο κάθισε στο εδώλιο του δικαστηρίου όπου και κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους με αναστολή.

Ο 29χρονος άσκησε έφεση και έτσι η υπόθεσή του εισήχθη για να εκδικαστεί χθες και σε δεύτερο βαθμό. Ωστόσο ενώπιον του δικαστηρίου δεν εμφανίστηκε ο αλλοδαπός κατηγορούμενος αλλά ούτε και κάποιος δικηγόρος που να τον εκπροσωπεί και ως εκ τούτου, η έφεσή του απορρίφθηκε ως ανυποστήρικτη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να διατηρείται η πρωτόδικη ποινή του ενός έτους με τριετή αναστολή που επιβλήθηκε στον 29χρονο Αλβανό.

Διαβάστε ακόμη

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών