Παράρτημα της Λέσχης Lions Ρόδου στο Καστελλόριζο-Lions Branch Kastellorizo

Παράρτημα της Λέσχης Lions Ρόδου στο Καστελλόριζο-Lions Branch Kastellorizo

Παράρτημα της Λέσχης Lions Ρόδου στο Καστελλόριζο-Lions Branch Kastellorizo

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1490 ΦΟΡΕΣ

Με πρωτοβουλία της Λέσχης Lions Ρόδου, προκειμένου να στηρίξει τους κατοίκους του νησιού σε ανθρωπιστικά θέματα, αλλά και για Εθνικούς λόγους, μαζί με μια ομάδα Καστελλοριζίων, δημιούργησαν ένα επίσημο παράρτημα στο Καστελλόριζο με την ονομασία “Lions Branch Kastellorizo”.

Το Branch Kastellorizo, θα παίξει ανθρωπιστικό ρόλο και θα συμβάλει στη στήριξη των κατοίκων του ακριτικού μας νησιού και θα προβάλει την Ελληνική ταυτότητα του νησιού σε όλο τον κόσμο, μέσα από την αυτόνομη προβολή του μέσα από τις δράσεις των Διεθνών Lions.

Οι Lions είναι η μεγαλύτερη ανθρωπιστική Οργάνωση στον κόσμο. Έχει ζωή που ξεπερνάει τα εκατό χρόνια και βρίσκεται πάντοτε δίπλα στον άνθρωπο σε όλες τις μεγάλες φυσικές καταστροφές και προκλήσεις υγείας, όπως η τύφλωση, ο καρκίνος, το περιβάλλον. Είναι κοντά στους νέους και σε κάθε κοινωνική ομάδα που έχει ανάγκη.

Δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 200 χώρες και τα κοντά στο 1,5 εκατομμύριο μέλη, είναι οργανωμένα σε 48.000 λέσχες. Η κεντρική διοίκηση βρίσκεται στην Αμερική. Ο Διεθνής Πρόεδρος Προεδρεύει μια φορά τον χρόνο στη συνεδρίαση των Ηνωμένων Εθνών για φιλανθρωπικά θέματα.

Στο Διεθνές Συνέδριο που γίνεται μια φορά τον χρόνο, παίρνουν μέρος αντιπρόσωποι από όλες τις χώρες. Εκεί εκλέγεται ο Διεθνής Πρόεδρος και οι Διεθνείς Σύμβουλοι.

Στον παγκόσμιο λαϊονικό χάρτη είναι καταγεγραμμένες όλες οι λέσχες, που υπάρχουν, και ο καθένας μας όπου και να ζει, μπορεί να βρει τα στοιχεία επικοινωνίας με τη λέσχη που τον ενδιαφέρει.

Μια από αυτές τις λέσχες είναι και η “Rhodos Lions Club, Greece”. Μια δραστήρια λέσχη της Ρόδου, η οποία εκτός από το φιλανθρωπικό της έργο, αναστήλωσε τον Σταυρό της Φιλερήμου και κατασκεύασε το άγαλμα του Διαγόρα.

Το Branch εγκαταστάθηκε τον Οκτώβριο του 2019 και η πραγματοποίηση της εισδοχής των ιδρυτικών μελών έγινε κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, παρουσία της Κυβερνήτου και εκπροσώπων των τοπικών Αρχών.

Τον Ιούνιο του 2020, η Κυβερνήτης με αντιπροσωπεία των Λάιονς, στην οποία παρέστη εκ μέρους της Λέσχης Ρόδου ο Προηγούμενος Πρόεδρος Αθανάσιος Κοσσιώρης, επέδωσαν τη χάρτα δημιουργίας του Branch στον αναπληρωτή Υπουργό εξωτερικών κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Πρώτη Πρόεδρος του Branch ανέλαβε η κ. Σοφία Ιντζά και εκτός από την οργάνωση του Branch, σε συνεργασία με τη Λέσχη της Ρόδου, της οποίας αποτελεί παρακλάδι, έχουν μελετηθεί διάφορες προτάσεις για δράσεις, που αναμένεται να εκδηλωθούν το επόμενο διάστημα στο νησί.

Νέος Πρόεδρος από 1 Ιουλίου 2021 ανέλαβε ο Κωνσταντίνος Παπουτσής με Γραμματέα την προηγούμενη Πρόεδρο Σοφία Ιντζά. Με την ευκαιρία του εορτασμού της ημέρας απελευθέρωσης του Καστελλορίζου,

Ο Κυβερνήτης των Λάιονς Νοτίου Ελλάδας και νήσων Μιχαήλ Κλεισαρχάκης, μαζί με την Πρόεδρο της Λέσχης Ρόδου Έφη Καραμήτρου και μέλη της Λέσχης και του Branch, παρέστησαν στις εκδηλώσεις εορτασμού που έγιναν στο νησί και ο Κυβερνήτης κατέθεσε στεφάνι εκπροσωπώντας τους Λάιονς Νοτίου Ελλάδας και νήσων.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης στο Καστελλόριζο, ο Κυβερνήτης εγκατέστησε, τρία νέα μέλη.

Σήμερα το “Lions Branch Kastellorizo”, αποτελείται από εννέα μέλη, τους:
Πρόεδρο: Κωνσταντίνο Παπουτσή
Γραμματέα και προηγούμενη Πρόεδρο: Σοφία Ιντζά
Ταμία: Στράτο Αμύγδαλο
Μέλη: Νικόλαο Μαλτέζο, Ελισάβετ Νίτη, Ελένη Χατζημανώλη, Γεώργιο Χονδρό, Βασιλική Χατζηγιαννάκη και Μισέλ Κιόσογλου. Δυστυχώς το Branch απώλεσε το εκλεκτό μέλος του Ιντζά Σταύρο, ο οποίος απεβίωσε.

Στη διαδικασία εισδοχής είναι ακόμα επτά μέλη οι: Χρήστος Κωνσταντίνου, Βασίλειος Χούλης, Μαρία Χούλη-Πασσά, Αρτέμης Πουλοπούλου, Δανάη Κορύπα, Χαράλαμπος Χατζημιχάλης και Χαράλαμπος Χατζημανώλης.

Στόχος του Προεδρείου του branch είναι η ένταξη στις τάξεις του, όσο το δυνατό περισσοτέρων Καστελλοριζίων της Ρόδου και του εξωτερικού, για να προβάλουμε το νησί μας σε παγκόσμιο επίπεδο, για το καλό του νησιού μας και της χώρας μας.

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε με τον Πρόεδρο ή τη Γραμματέα του “Lions Branch Kastellorizo”.

Για τη Λέσχη Lions Ρόδου, Kastellorizo
Η Πρόεδρος
Ευτυχία Καραμήτρου
Ο Γραμματέας
Παναγιώτης Θαρρενός

Για το Branch
Ο Πρόεδρος
Κωνσταντίνος Παπουτσής
Η Γραμματέας
Σοφία Ιντζά.

Διαβάστε ακόμη

Δρομολόγια προς Καστελλόριζο από τη Dodekanisos Seaways

Μήνυμα Δένδια από το Καστελόριζο για το Πάσχα: «Βαθιά ευγνωμοσύνη για όσους υπερασπίζονται τα σύνορα της πατρίδας μας»

Ο Νίκος Δένδιας κατέθεσε στεφάνι στο μνήμα της Κυράς της Ρω

Δήμαρχος Μεγίστης: «Έχουμε ανάγκη για έναν τουλάχιστον γιατρό γενικής ιατρικής»

"Μαθαίνω να παίζω -Μαθαίνω να ζω στο Καστελλόριζο"

Στο Καστελλόριζο η Ολυμπιακή Φλόγα - Φωτογραφίες

Το 8ο BEYOND BORDERS ταξιδεύει στην Αθήνα!

Στο Καστελλόριζο οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες από τις 8 έως τις 10 Μαρτίου