Σε διεθνή συνάντηση εκπαιδευτικών και μαθητών το 1ο Λύκειο Ρόδου

Σε διεθνή συνάντηση εκπαιδευτικών και μαθητών το 1ο Λύκειο Ρόδου

Σε διεθνή συνάντηση εκπαιδευτικών και μαθητών το 1ο Λύκειο Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 688 ΦΟΡΕΣ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη διεθνής συνάντηση εκπαιδευτικών και μαθητών που διεξήχθη από 7 έως 13 Νοεμβρίου 2021 στην Ιταλία, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ και με τίτλο: “Keep in Touch: Make Tourism Sustainable!”.

Το θέμα και οι στόχοι του προγράμματος αφορούν τη «βιώσιμη και αειφόρο τουριστική ανάπτυξη»”. Η συνάντηση οργανώθηκε από το σχολείο Istituto Omnicomprensivo Guglionesi της κωμόπολης Guglionesi στην περιφέρεια Molise της Ιταλίας, το οποίο είναι και το συντονιστικό σχολείο για το πρόγραμμα αυτό.

Αρχηγός της αποστολής για το 1ο Γενικό Λύκειο Ρόδου – Βενετόκλειο ήταν ο συντονιστής του προγράμματος, Κ. Μαλλιάκας, Μαθηματικός και συνοδός ο Δ. Γεωργαλλίδης, καθηγητής Πληροφορικής. Συμμετείχαν οι μαθήτριες Αναστασά Χρυσάνθη, Καραταπάνη Καθολική, Μάργα Φωτεινή, Παγκαδάκη Τσαμπίκα και Τρουμούχη Καθολική της Β’ Τάξης.

Η ομάδα του Βενετοκλείου παρουσίασε πληροφορίες για την Ιστορία, τον Πολιτισμό και τα αξιοθέατα της Ρόδου που την ανέδειξαν ως ένα ιδανικό τουριστικό προορισμό.

Εκτός της ελληνικής αντιπροσωπείας, στη συνάντηση συμμετείχαν αποστολές με εκπαιδευτικούς και μαθητές/-τριες από τέσσερις ακόμα ευρωπαϊκές χώρες: Ιταλία, Κροατία, Ρουμανία και Τουρκία οι οποίες έκαναν ανάλογες παρουσιάσεις για τον τόπο τους.

Στο πλαίσιο του προγράμματος έγινε επίσκεψη στα σημαντικότερα αξιοθέατα της Ρώμης, όπως το Κολοσσαίο, το Βατικανό, την Piazza di Trevi και άλλα.

Τις υπόλοιπες ημέρες οι αποστολές φιλοξενήθηκαν στην πόλη Termoli της περιοχής Molise, όπου ξεναγήθηκαν σε σημαντικά σημεία για τον Τουρισμό της περιοχής αυτής, όπως οι εκκλησίες και το κάστρο στην παλιά πόλη του Termoli, επίσκεψη και γεύμα σε ειδικό σχολείο για Τουρισμό αλλά και στο “Trabucco”, όπου γνώρισαν ένα παραδοσιακό τρόπο ψαρέματος και την ιστορία του.

Το πρόγραμμα συμπεριλάμβανε, επίσης, μια εκδρομή στο Παλαιολιθικό Μουσείο της Isernia και επίσκεψη στην πόλη Agnone, σε ένα εργοστάσιο παραγωγής τυριών, όπου γνώρισαν την παραδοσιακή μέθοδο παστερίωσης τυριών “caciocavallo”.

Οι αποστολές επισκέφθηκαν και το Guglionesi, όπου τους υποδέχθηκε ο Δήμαρχός του και ειδικοί μίλησαν για τον τόπο τους και για το πώς σκοπεύουν να αναπτύξουν έναν αειφόρο τουρισμό. Στο σχολείο του Guglionesi οι ομάδες παρουσίασαν εργασίες, γνωρίστηκαν καλύτερα μεταξύ τους, διασκέδασαν αλλά και δημιούργησαν υλικό για τον αειφόρο τουρισμό δουλεύοντας συνεργατικά σε διεθνείς-μικτές ομάδες.

Την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου έγινε η αποχαιρετιστήρια εκδήλωση όπου και δόθηκαν οι βεβαιώσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα και μετά οι αποστολές αναχώρησαν για το αεροδρόμιο για την επιστροφή στη χώρα τους.

Διαβάστε ακόμη

Ελεονώρα Ζουγανέλη: Αξιοποίηση του λογισμικού του EyeHarp στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου

Υλοποίηση επιμορφωτικού προγράμματος Erasmus+ στη Σεβίλλη από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου

Μεταφραστικό Εργαστήρι στο Πανορμίτειο Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Σύμης από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Αναβάλλεται το αυριανό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής

Συμμετοχή εκπαιδευτικών του 12ου Δημοτικού Σχολείου σε πρόγραμμα στην Τενερίφη

«Από την Εφηβεία στην Ενηλικίωση: Χτίζοντας γέφυρες» - Ανοικτή εκδήλωση στο 1ο ΓΕΛ Ρόδου

Πρωτιά για το 2ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ρόδου

Μαθητές από τη Σεβίλλη της Ισπανίας στο Καζούλλειο - 2ο ΓΕ.Λ. Ρόδου