Ελεύθερος με όρους ο 34χρονος για την κλοπή ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων

Ελεύθερος με όρους ο 34χρονος για την κλοπή ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων

Ελεύθερος με όρους ο 34χρονος για την κλοπή ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 987 ΦΟΡΕΣ

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες μετά την απολογία του ο 34χρονος που κατηγορείται ότι εμπλέκεται σε κύκλωμα που ενοικίαζε αυτοκίνητα και από το νησί μας, τα οποία στη συνέχεια έστελναν σε άλλες περιοχές της χώρας και κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά παράνομων μεταναστών.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, έως τώρα στην υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται εκτός από τον 34χρονο και άλλα τρία τουλάχιστον άτομα: ένας Πακιστανός, ένας 20χρονος Αλβανός και ένας έλληνας ηλικίας 40 ετών. Στους λοιπούς εμπλεκομένους που διαφεύγουν τη σύλληψη, εκδόθηκαν εντάλματα από την ανακρίτρια Ρόδου.
Χθες ο 34χρονος συνοδευόμενος από τον συνήγορο του κ. Νικηφόρο Παπανικόλα προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκε, αρνούμενος τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται.

Πιο συγκεκριμένα, ο 34χρονος επανέλαβε τα όσα και προανακριτικά είχε δηλώσει στους αστυνομικούς, σύμφωνα με τα οποία, όλα ξεκίνησαν περίπου στις 21 Νοεμβρίου όταν στην Αθήνα όπου βρισκόταν συνάντησε τον 40χρονο Έλληνα με τον οποίο έχουν συγγενική σχέση (ξαδέλφια). Ο τελευταίος τον έφερε σε επαφή με τον Πακιστανό (ο οποίος φέρεται και ως ο «αρχηγός» της υπόθεσης) προκειμένου να κάνουν κάποιες δουλειές με αυτοκίνητα. Όταν ο 34χρονος συναντήθηκε με τον Πακιστανό, ο τελευταίος του είπε ότι την επόμενη ημέρα (Δευτέρα 22 Νοεμβρίου) θα ταξίδευαν μαζί για Ρόδο όπου και θα ενοικίαζε αυτοκίνητο στο όνομά του ο Έλληνας και ο αλλοδαπός θα του έδινε τα χρήματα.

Ο 34χρονος είπε πως σε ερώτηση που έκανε στον Πακιστανό τι θα τα έκαναν τα αυτοκίνητα, εκείνος του απάντησε ότι για την ενοικίαση μικρών οχημάτων θα ελάμβανε το ποσό των 150 ευρώ και για μεγαλύτερα αυτοκίνητα 300 ευρώ, ενώ περισσότερα θα του έλεγε όταν θα έφθαναν στη Ρόδο. Πράγματι το βράδυ της 22ας Νοεμβρίου οι δύο άνδρες ήρθαν στο νησί μας και κατέλυσαν σε ξενοδοχείο στην πόλη της Ρόδου.
Την επόμενη ημέρα ο Πακιστανός άρχισε να παίρνει τηλέφωνα για να προχωρήσει η ενοικίαση των αυτοκινήτων και στις 23 Νοεμβρίου τους έφεραν στο ξενοδοχείο το πρώτο αυτοκίνητο.

Ο Πακιστανός έδωσε 400 ευρώ στον 34χρονο για να το ενοικιάσει όπως και έκανε ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας ενοικίασε και άλλα δύο αυτοκίνητα έναντι του ποσού των 350 και 250 ευρώ αντίστοιχα. Τα κλειδιά και από τα τρία οχήματα ο 34χρονος είπε ότι τα έδωσε στον Πακιστανό.

Το ίδιο βράδυ ο 34χρονος με τον Πακιστανό μετέβηκαν σε χωριό της Ρόδου όπου διέμενε ο 20χρονος Αλβανός ο οποίος γνώριζε – όπως είπε- για τις δουλειές με τα αυτοκίνητα καθώς γνωρίζονταν περίπου 5-6 μήνες με τον Πακιστανό.
Την επόμενη ημέρα (24 Νοεμβρίου 2021) συνεχίστηκε η ίδια δουλειά με τις ενοικιάσεις των αυτοκινήτων οπότε και έκλεισε ένα Dacia Duster έναντι 250 ευρώ, ενώ στις 25 Νοεμβρίου έκλεισε ένα τζιπ έναντι του ποσού των 580 ευρώ και ένα TOYOTA έναντι 550 ευρώ, ενώ την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου, ενοικίασε ένα ακόμη έναντι του ποσού των 500 ευρώ.

Όλα τα κλειδιά των οχημάτων τα είχε ο Πακιστανός, σύμφωνα με την απολογία του 34χρονου Έλληνα. Ο ίδιος είπε επίσης ότι στις 25 Νοεμβρίου μαζί με τον Πακιστανό πήραν στο λιμάνι της Ρόδου δύο από τα ενοικιαζόμενα οχήματα και αυτά ταξίδεψαν ασυνόδευτα για τον Πειραιά με το πλοίο της γραμμής, προκειμένου να τα παραλάβει ο 40χρονος ξάδελφος του 34χρονου. Αναφορικά με το τι θα γινόταν με τα αυτοκίνητα, ο 34χρονος είπε πως αυτά θα πήγαιναν στην Αλεξανδρούπολη για τη μεταφορά μεταναστών.
Ο 34χρονος δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του και πρόσθεσε ότι τα έκανε όλα αυτά για τα χρήματα προκειμένου να ζήσει τα τρία ανήλικα παιδιά του.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα ο 34χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου μετά την αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν στη διάθεσή τους. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 34χρονος μαζί με τον Αλβανό, τον Πακιστανό και τον 40χρονο συγγενή του, χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα προέβαινα στην ενοικίαση αυτοκινήτων για αρκετές ημέρες, και στη συνέχεια αφού υπεξαιρούσαν τα οχήματα τα χρησιμοποιούσαν για τη μεταφορά παράνομων μεταναστών.

Στις 26 Νοεμβρίου 2021 απογευματινές ώρες, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου με συντονισμένη επιχείρηση συνέλαβαν τον 34χρονο, ο οποίος, όπως διαπιστώθηκε είχε μισθώσει τουλάχιστον από τις 23 Νοεμβρίου 2021 συνολικά επτά οχήματα από επτά διαφορετικά γραφεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων στο νησί μας, με σκοπό τη μεταφορά τους ως ασυνόδευτα με το πλοίο της γραμμής για τον Πειραιά. Εκεί επρόκειτο να τα παραλάβει ο 40χρονος Έλληνας. Η δε μίσθωση των οχημάτων γινόταν από τον 34χρονο με τη χρήση πλαστού διπλώματος οδήγησης.

Βρέθηκε το ένα αυτοκίνητο
Συνολικά δύο αυτοκίνητα, διαφορετικών γραφείων, κατάφεραν οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση να στείλουν στις 25 Νοεμβρίου 2021 στην Αθήνα, το ένα εκ των οποίων εντοπίστηκε τελικά εγκαταλελειμμένο στις 6.30 το πρωί στις 27 Νοεμβρίου επί της Εγνατίας οδού στην Αθήνα, ενώ το δεύτερο όχημα ακόμη αναζητείται. Τέλος, ένα ακόμα αυτοκίνητο εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς στις 26 Νοεμβρίου στο λιμάνι της Ρόδου, καθώς δεν είχαν προλάβει να το στείλουν στον Πειραιά.

Διαβάστε ακόμη

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου