Η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για τον ΠΡΟΤΟΥΡ

Η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για τον ΠΡΟΤΟΥΡ

Η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για τον ΠΡΟΤΟΥΡ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 334 ΦΟΡΕΣ

Από το Παρίσι όπου βρίσκεται για επαφές του ΠΡΟΤΟΥΡ για τη νέα σεζόν, απάντησε ο Πρόεδρός του, κ. Αλέξανδρος Κολιάδης, στα ερωτήματα που έθεσε για τις δράσεις και τα οικονομικά του Οργανισμού, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου, τέως Δήμαρχος, κ. Φώτης Χατζηδιάκος.

Στην αρχή της προχθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, ο κ. Χατζηδιάκος ένα από τα ερωτήματα που έθεσε ήταν και για τη μονοθεματική συνεδρίαση που ζήτησε για τον ΠΡΟΤΟΥΡ. Κατά την ενημέρωση, πάντως, ο Δήμαρχος, κ. Αντώνης Καμπουράκης, θύμισε, καταρχάς, ότι το 2018 και πριν ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για τις εκλογές, πήρε μέρος σε μία «καταπληκτική συνεδρίαση», όπως είπε, και είδε «κάτι τι που θύμιζε Δήμαρχο, να ωρύεται, να βρίζει», ο Πρόεδρος του ΕΒΕΔ αποχώρησε εις ένδειξη διαμαρτυρίας, άλλοι δέχθηκαν χαρακτηρισμούς ενώ ο ίδιος εξυβρίστηκε σε επίπεδο που ο κ. Χατζηδιάκος του είπε ότι παρεκτράπη.

«Ο άνθρωπος δεν καταλαβαίνει, τον έθαψε τον ΠΡΟΤΟΥΡ θέλοντας να εκδικηθεί και θέλοντας να κάνει τη δική του πολιτική σε ένα νησί που ζει και αναπνέει από τον τουρισμό. Ξέρει τι σημαίνει ο Φώτης Χατζηδιάκος ΠΡΟΤΟΥΡ. Από πού τον έμαθε δηλαδή; Όταν τον έκλεινε;», είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος και συμπλήρωσε ότι τα Χριστούγεννα του 2018 με δική του εντολή έβαλε να κλείσει ο ΠΡΟΤΟΥΡ.

Στην τοποθέτησή του στην εξέλιξη της συνεδρίασης, ο κ. Κολιάδης θέλησε, καταρχάς, να διευκρινίσει ότι, αυτή τη στιγμή, δεν έχει φαλιρίσει καμία εταιρεία αλλά πέθανε ο ιδιοκτήτης και η εταιρεία συνεχίζει να υπάρχει από την οκογένειά του.

Μάλιστα, είπε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία είναι ο μοναδικός Έλληνας tour operator στον κόσμο και θέλουν να τον βοηθήσουν καθώς εστιάζει τη δυναμική του στη ρωσική αγορά που μας ενδιαφέρει πάρα πολύ. Δεύτερον, είπε ότι, σε όσους tour operator ενδιαφέρθηκαν πραγματικά να προσφέρουν μία μεγαλύτερη διαφήμιση στον τουρισμό της Ρόδου, τους βοήθησαν με ένα συμβολικό ποσό της τάξεως των 20 έως 30 χιλιάδων ευρώ για διαφήμιση.

Σχετικά με το προσωπικό και πώς πληρώνονται οι ασφαλιστικές του εισφορές, του είπε «όπως πληρώνατε εσείς, έτσι πληρώνουμε και εμείς» αφού έχουν το ίδιο προσωπικό. Με το που ορίστηκε ως Πρόεδρος, ως άνθρωπος του τουρισμού, το πρώτο που έκαναν ήταν να πληρώσουν το προσωπικό που ήταν απλήρωτο και να φροντίσουν για την ασφαλιστική τους κάλυψη, είπε. Σε ό,τι αφορά τα χρήματα που έδωσαν για τη διαφήμιση και το marketing, είπε ότι είναι πολύ λίγα γι’ αυτά που πρέπει να δώσουμε για το νησί της Ρόδου.

Και είπε:
«Παραλάβαμε έναν ΠΡΟΤΟΥΡ που δεν είχε επαγγελματικά δικαιώματα έστω μίας φωτογραφίας, τα ελαφάκια, την Ακρόπολη της Λίνδου. Δηλαδή, είναι πραγματικά πρωτόγνωρο μετά από πέντε χρόνια που ήσασταν Πρόεδρος του ΠΡΟΤΟΥΡ να μην έχουμε παραλάβει απολύτως τίποτα, ένα e-mail ενός τουριστικού πράκτορα, ενός tour operator, και πάνω σ’ αυτό να πατήσουμε και εμείς και να συνεχίσουμε το έργο μας. Ξεκινήσαμε από το μηδέν και με έναν Οργανισμό που ήταν χρεοκοπημένος και ακόμη δεν σταματάνε να έρχονται εδώ τιμολόγια καθημερινά, όπου υπάρχουν και e-mail προς το πρόσωπό σας».

Είπε, ακόμη, ότι θα περίμεναν να τους δώσει και συγχαρητήρια η να πει μία συγγνώμη εάν είχε λανθασμένες πληροφορίες και έκανε ερωτήματα που είχαν κάποιο υπονοούμενο. Και είπε, στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του ΠΡΟΤΟΥΡ απευθυνόμενος στον κ. Χατζηδιάκο: «Κουράστηκα από τις φωτοβολίδες, κουράστηκα από τα πυροτεχνήματα, θα ‘ρθουν τα Χριστούγεννα, θα τα ρίξουμε, θα ‘ρθει και το Πάσχα, θα ξαναρίξουμε. Μην συνεχίζουμε να ρίχνουμε πυροτεχνήματα».

Στη συνέχεια, έκανε γνωστό ότι βρίσκεται στο Παρίσι για δύο μέρες για να συναντηθεί με δύο tour operator για να καταφέρουμε να ανοίξουμε την αγορά τον Μάρτιο και είναι μεγάλη προσπάθεια που γίνεται από όλη την ομάδα του ΠΡΟΤΟΥΡ. Και του είπε ακόμη:

«Ερωτώ, εσείς ως Πρόεδρος του ΠΡΟΤΟΥΡ ποιον είχατε Διευθυντή; Ποιον είχατε υπεύθυνο να μιλάει; Ή νομίζετε ότι…στέλνοντας απλώς μελεκούνια με το κιλό στις εκθέσεις, μ’ αυτό τον τρόπο θα έλεγαν…τι γλυκά ανθρωπάκια είναι αυτά εκεί στη Ρόδο, ας πάμε να τους επισκεφθούμε. Γιατί-συνέχισε-αν πιστεύετε κάτι τέτοιο, είστε πολύ γελασμένος, κύριε Χατζηδιάκο...»!

Στο κλείσιμο της συνεδρίασης, πήρε εκ νέου τον λόγο ο κ. Κολιάδης ο οποίος κάλεσε ακόμη προς τον κ. Χατζηδιάκο να προσέξει πολύ καλά τι θα γράψει στην ανακοίνωσή του γιατί ήταν ευγενικός την πρώτη φορά, ευγενέστατος τη δεύτερη, την τρίτη φορά θα υποχρεωθεί να κάνει μία τεχνική έκθεση για το τι έχει γίνει τα τελευταία πέντε χρόνια.

«Μην αφήσετε υπονοούμενα και σπέκουλα», είπε. Πάντως, από την πλευρά του, ο κ. Χατζηδιάκος είπε ότι το θέλει για να γίνει γνωστό ποιοι είναι οι αίτιοι ενώ, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι το προσωπικό επί θητείας του πλήρωνε η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου γιατί ο Δήμος ως γνωστόν δεν μπορεί να πληρώσει προσωπικό εκτός ΑΣΕΠ.

Είπε, ακόμη, ότι, πράγματι, γίνεται σπουδαία δουλειά στον ΠΡΟΤΟΥΡ, κάτι που θα ήθελαν και στη δική του θητεία αλλά «τότε υπήρχε ένα παρεάκι που ήθελε να θάψει τον ΠΡΟΤΟΥΡ», όπως είπε χαρακτηριστικά.
Σε υψηλούς τόνους ήταν η απάντηση του Δημάρχου ο οποίος είπε ότι «ας πει ότι ό,τι έκανε στον ΠΡΟΤΟΥΡ και ό,τι ο ΠΡΟΤΟΥΡ συνέφερε στη Ρόδο το τορπίλισε ο Φώτης Χατζηδιάκος για να τιμωρήσει το παρεάκι». Πάντως, ο κ. Χατζηδιάκος είπε ότι ο κ. Καμπουράκης, τότε, μαζί του προσπάθησε για ν’ αναβιώσουν τον ΠΡΟΤΟΥΡ και ότι ήταν από τους λίγους που έβαλε πλάτη και τον συνεχάρη.

Στο σημείο αυτό, παρενέβη ο κ. Καμπουράκης ο οποίος μίλησε για επιταγή που από 24 χιλιάδες ευρώ έγιναν 270 χιλιάδες ευρώ και ότι κάποιος πλαστογράφησε, με τον κ. Χατζηδιάκο να λέει «τώρα στον Εισαγγελέα». Κλείνοντας, πάντως, τη συζήτηση ο Δήμαρχος είπε ότι «είχα δίκιο ότι ο άνθρωπος αυτός, δηλητηρίασε και τορπίλισε τον ΠΡΟΤΟΥΡ για να μην δώσει δικαίωμα…στο παρεάκι να πράξει τα πράγματα όπως έπρεπε. Είπε, ακόμη, ότι δεν τους είπε πόσα χρήματα χρωστούσε ο ΠΡΟΤΟΥΡ υπό την προεδρία του.

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη